Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Stancja |
hej studenci i uczniowie. chce przeprowadzic sie na stancje, do jakiegos pokoju ,ale nie wiem jak i ile trzeba miesiecznie na utrzymanie, czy jestem w stanie sie utrzymac. ile Was wynosi miesziecznie wszystko? jedzenie, chemia, itp ? K
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Stancja |
Przyjme na stancje - podaj maila.
|
|
ale stancje ja mam na oku za niską w miare cene, tylko chodzi mi o to ile to wszystko do utrzymania sie kosztuje. K
|
|
SBLP ale Ty się głupio pytasz!! To zależy jak żyjesz. Można przeżyć miesiąc za 500 zł a można i za 5000zł. To jest baaaaardzo szerokie pojęcie. Chyba kończysz szkołę i zaczynasz dorosłe życie skoro pytasz o takie rzeczy
|
|
pytam studentow, oni za tyle nie zyja za 5000 zł. nie nie koncze jeszcze szkoly. nie chce zyc na wysokim standardzie jakims tylko przecietnie. nie zrozumiał tu ktoś pytania. wszyscy tacy mili w tej Łomży , że naprawde.. K
|
|
to bardzo indywidualna sprawa.. Jeden bierze z domu prowiant, wozi pranie i wystarczy mu 100, inny musi kupic wszystko i 400 malo. Pomijamy juz jakies imprezy.. Najlepiej wez zeszyt i policz co Tobie jest niezbedne i ile to kosztuje, to najlepsza opcja
|
|
Jedzenie dla mężczyzny przy założeniu, że sam gotujesz, i jesz skromnie - 300 zł miesięcznie (wersja "głosowałem na PO teraz stać mnie na parówki z ryżem"). Jak masz dziewczynę to kolejne 300 (w naszej kulturze to mężczyzna stawia a feministki narzekają jakie to kobiety pokrzywdzone). Ubranie - raz na dwa lata spodne za 100, buty za 200 i kilka koszul z rynku za 10 zł. Stancja - za 300 znajdziesz. Do tego - w zależności od stylu życia - internet, imprezy, dziwki, papierosy itp itd.
|
|
250 colosseumwawa
|
|
słabo colosseumwawa
|