środa, 19 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
niania na godziny

jak płacicie ,jaka stawka godzinowa?za opiekę raz na jakiś czas ?proszę o poważne odpowiedzi...:)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: niania na godziny

musisz liczyc min 10-12zl na godz..

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

moja koleżanka płaci dla niani 3 zł. za godzinę. Sama w sklepie pracując ma 5,50 na rękę, więc jeśli miałaby płacić niani więcej to wolałaby sama z dzieckiem siedzieć...NIESTETY TAKIE CZASY!!!

ktos00 wybacz za 3 zl to lepiej oddac dziecko do przedszkola niz nianie wynajac..szczegolnie jesli to tylko kilka godz w miesiacu..

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Dziecko ma 9 miesięcy więc do przedszkola się nie nadaje jeszcze, a poza tym niania z tego co wiem to się nie skarży, gdyby tak było to by pewnie już dawno zrezygnowała a siedzi z dzieckiem chyba coś ok. 3 miesięcy

można się dowiedzieć coś więcej? w jakich godzinach np?

...your smile made my day :~)

3x8x25=600 zł 3 razy drożej od przedszkola, za dużo płacisz

ogromna odpowiedzialnosc !!!! masa pracy i 3zl za godzine z malutkim dzieckiem hmmm masakra, za taka stawke hmmm na miejscu takich opiekunek nawet bym nie rozmawial za tyle to psiakiem mozna sie zaopiekowac a nie malutkim brzdacem

600 zł to jeszcze dużo, w sierpniu ubiegłego roku zaproponowano mi opeikę nad 6miesięcznym dzieckiem 8 godz, 5 dni w tyg uwaga za 250 może 300 zł miesięcznie jeśli dziecko nie będzie chorować.... nie wzięłam ;p

mechicano nie wiesz chyba ile kosztuje przedszkole.

kryśka nie napisalas ile niania godzin mialaby u Ciebie spedzac?

Jeśli tylko kilka godzin tygodniowo to 10 zl za godzine. Niania też czlowiek, jeść musi, rachunki zaplacic trzeba.

Minumum 600 zl jesli pensja stala.

Kryśka w jakich godzinach szukasz opieki? Jesli popoludniowych to ja sie pisze. Do godziny 16 sama jestem nianią.

h0jowe forum

ktoś00 jesli zarabialabym jako niania 3 zl na godzine to ogladalabym calymi dniami telenowele!

h0jowe forum

jak czytam takie rzeczy jestem w wielkim SZOKU

godziny różne i rano i wieczorem. ale dopiero się dopytuję .rozmyślam o takiej pomocy.tak czytam tu Wasze wypowiedzi i myślę że każdy płaci na ile go stać

wiem ze znajomi za cale 8-9 godzin w tygodniu plus czasami soboty płacą po 500-700 zł .a mało się słyszy o tych co płacą na godzinowe stawki..

Potrzebuję Pani, która by odbierała dziecko z przedszkola na Prusa i potowarzyszyła mu 2godz. u dziecka w domu do powrotu opiekunów (ul.Żeromskiego) 3zł/h.
telefon: ----------- e-mail: -------------------------
ogłoszenie dodane 2013-04-12

Normalnie SZOK. Oferta pracy za jakieś 120-150 PLN miesięcznie. Ludzie mają tupet.

Przecież rozwiązanie jest oczywiste. W Niemczech nianiami są Polki. W każdym europejskim kraju do niańczenia małych dzieci wynajmuje się imigrantkę, które pracują za połowę mniej niz inni. W Łomży pełno bezrobotnych imigrantek.

Ta chyba byłaby najlepszą nianią:

takie sa okrutne czasy,

dla kogo okrutne?

Nie okrutne, a ludzie są głupi. Gdyby opiekunki nie przyjmowały takich śmiesznych stawek, to "pracodawcy" musieli by płacić im więcej.
Jeśłi kogoś nie stać na opiekunkę, niech siedzi w domu lub podrzuci brzdąca rodzinie.

W Łomży są opiekunki, które zarabiają nawet do 20zł/h, więc są też ludzie, którzy szanują pracę innych.
Za 3zł za godzinę emerytka siedzi i ogląda telenowele, wisi na telefonie, jedyne jej zajęcie związane z dzieckiem to zmiana pieluchy i podanie jedzenia (co nie zawsze równa się z nakarmieniem). Jaka płaca taka praca.
A później ludzie się dziwią, że dziecko jest skryte lub w tyle za rówieśnikami. Nigdy bym swojego malucha z taką opiekunką nie zostawiła.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

500 zl miesiecznie to juz jest super placa,naprawde super,tylko kto placi 500 zl miesiecznie przy siedzeniu z dzieckiem?napewno nie w Lomzy.

ja płaciłam 7zł h w zeszłym roku a ta

MałaMII

3 zł na godz - to przecież kpina. Ja się da 3 zł temu co szyby marze brudną szmatą (lepiej tak zarabiać niż kraaaść, prawda?) to nosem kręci. (ja mu nie daję).

Nawet jak Cygance żebraczce dasz 3zł to w nos można oberwać. Na żebractwie zarobisz 30 zł w godzinę, więc po co z dzieciakiem się męczyć. Lepiej walnąć piwko i stać potrząsając puszką, żeby ludziska wrzucali.

Ja honorowo zapłaciłabym za godzinę nie mniej niż 7-8zł
Za 3zł bałabym sie powierzyć dziecka

Wlasnie- 3zl/h to jest az upokarzajace dla tej opiekunki tak samo, jak roznoszenie 1000 ulotek za 15zl.

ludzie powinni sobie na wzajem pomagac a nie tylko liczyc ze ktos zaplaci,czasem trzeba pomuci bez kasy to dopiero jest rodak i patryjota.Kasa jest nie istotna jesli kogos stac 2 zl daje 2 zl jesli 5 daje 5 zl jaki to problem,ale nauczmy sie pomagac innym bez kasy.

Ja słyszałam, ze cena to ok. 7-8 zł za godzinę, a jeśli dodatkowo zajmuje się ktoś domem do 10 zł ...
Trzeba pamietać o odpowiedzialności za dziecko, a tu już wchodzi kazda cena :)

Tanio i zróżnicowany wybór, tylko antykwariaty internetowe

wpm mi potrzebna jest pomoc rodaczko :(

Nie mam kasy, moge placic 2 zl za godzine, bo tylko na tyle mnie stac

pomozesz patryjotko?:((

h0jowe forum

Autor: fredik (---.play-internet.pl)
Data: 16-04-13 09:59

3 zł na godz - to przecież kpina. Ja się da 3 zł temu co szyby marze brudną szmatą (lepiej tak zarabiać niż kraaaść, prawda?) to nosem kręci. (ja mu nie daję).

Nawet jak Cygance żebraczce dasz 3zł to w nos można oberwać. Na żebractwie zarobisz 30 zł w godzinę, więc po co z dzieciakiem się męczyć. Lepiej walnąć piwko i stać potrząsając puszką, żeby ludziska wrzucali.

doprawdy?

automatyzacja
Nie znacie sytuacji danej osoby , a opluwacie że proponuje 3 zł widocznie na tyle ją stać. Może pracuje w tesko , to z czego ma płacić . Jest napisane do towarzystwa . Pewnie byście chcieli przeżyć z tych pieniędzy cały miesiąc. Pracując na meblach mieliśmy 5.5 zł na godz praca w oparach rozpuszczalnika i lakierów . Przenosiliśmy ciężary, praca 3 zmianowa i nikt się nie skarzył, bo każdy miał świadomość gdzie pracuje na własne życzenie. Można było rzucić i narzekać na brak pracy. Praca z dzieckiem nie jest ciężka zwłaszcza jeśli chodzi tylko o towarzystwo 2 godz. dużego dziecka.

Mnie jak coś nie pasuje to nie zwracam na to uwagi ,a już na pewno nie wyśmiewam takich ludzi na forum.

doprawdy szczebiotko

http://zwiazkowy.com/ile-zarabia-dobry-zebrak-nawet-100-tys-dolarow-rocznie/

http://www.fakt.pl/Ile-wyzebrze-zebrak-w-ciagu-jednego-dnia-Duzo,artykuly,141387,1.html

http://m.policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,113851,12195050,Dziennikarze_sledzili_zebraczke__Tego_sie_nie_spodziewali.html - to śmieszne

http://www.youtube.com/watch?v=IptMnA0FHtk

Pytanie do młodych mam - czy zdarzyło się wam zatrudnić Cygankę czy Czeczenkę? Czy choć raz taka Czeczenka zadzwoniła do was z ogłoszenia i chciała popracować?

zgadzam sie z reduktorem

Ja swojej niani płacę 10 zł za godz. W tygodniu około 10 godz.

Praca z dzieckiem nie jest ciężka
Widać, że nie masz dzieci, albo masz, ale wyjątkowo spokojne, czyli rzadki model.

Praca niani jest jedną z najtrudniejszych prac, wymaga ogromnej odpowiedzialności, odpowiadamy za życie i zdrowie czyjejś pociechy.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

moja koleżanka płaci dla niani 3 zł. za godzinę. Sama w sklepie pracując ma 5,50 na rękę, więc jeśli miałaby płacić niani więcej to wolałaby sama z dzieckiem siedzieć...NIESTETY TAKIE CZASY!!!

zobacz nowe farby akrylowe

jakie zaufanie mozna miec do takiej niani, ktorej placi sie 30 zl na godz?

3 zl

fredik

Skoro obliczyłeś , że żebrak zarabia 30 zł/godz to po hol........ ci pracować . Idż i żebraj .A nie ubolewasz nad tym , że ludzie mało płacą . Wymyśl swój własny biznes zatrudnij ludzi ,zapłać czynsz lub dzierżawe i płać podatki . Zobaczysz ile ci zostanie jak zostanie! I wtedy takiej niani zapłacisz 30 zł /godz , bo przecież żebrak ma tyle to ty mniej nie dasz.

rozumiem, ze ktos nie ma pieniedzy a dziecko trzeba w domu z kims zostawic bo w zlobku nie ma miejsca

oko przeczytaj ze zrozumieniem. Ja ani nie pracuję jako niania, ani nie żebrzę. Po prostu uważam, że to chore, że za uczciwą pracę dostaje się 3 zł, za bycie leniem dostajesz zasiłek 1200 (lub 300 jeśli jesteś Polakiem) a Cyganka na żebrach może zarobić więcej niż zarabia nauczyciel.

Ludzie czasami nie mają wyjścia. A praca pracy jest nie równa. RÓŻNE SĄ ZASOBY NASZYCH KIESZENI.Skoro ,aż tak cię kłuję cena to zgłoś się na ochotnika i dokładaj wszyscy na tym zyskają. ha ha. Idz spać bo bredzisz. Niech ci się przyśni kobieta w burce ha ha.

oko chyba faktycznie nie umiesz czytać ze zrozumieniem i podajesz jakieś głupie przykłady...

oko sobie przekalkuluj sama. Faktycznie różne są przypadki i nie każdego stać płacić po 10 PLN. Tylko jeśli ktoś płaci 3 PLN za godzinę na "pełny etat" czyli 5 dni w tyg. to daje: 8h x 3PLN x 20 dni = około 480 PLN miesięcznie. Jest tragedia, ale powiedzmy, że jak ktoś nie ma zupełnie pieniędzy i siedzi w domu bez pracy to i taki grosz się przyda.
W tym przypadku to jest 2 h dziennie to jest około 120 PLN miesięcznie. Codzienne ubieranie się, niszczenie ubrań, butów i tak naprawdę ktoś kto podejmie taką "pracę" jeszcze dołoży do tego interesu.

jak ta niania potem ma przezyc z taka placa, w co moze zaopatrywac sie by wlozyc cos do garnka? bieda z nedza

a potem sie dziwicie ze dziecmi sie nie opiekują, biją, krzycza i są obojetnne... za 3 zł godz? pffff hahahaha

Ja mam nianie, która odbiera moje dziecko z przedszkola i czekaja na mnie w domu. Wychodzi 10 godzin tygodniowo. Płace jej 4zł za godzine. Na tyle mnie stać. Przy płaceniu zaokrąglam kwotę w wzwyż. Razem z dzieckiem je przygotowane przeze mnie obiadki. Dziewczyna pracuje gdzie indziej na etat, u mnie sobie dorabia. Mieszka w bardzo bliskiej okolicy. Obydwu nam pasuje. Jeżeli komuś nie odpowiada tak niska płaca, lub system pracy na pewno to zmieni. Jeżeli nie ma czegoś lepszego to sie poprostu pracuje i nie narzeka.

Szukam pracy jako opiekunka do dziecka , osoby starszej - mam doświadczenie i dobre referencje. Mogę też pomoc w rożnych pracach w domu.

Zgloszenia na mail'a.

W chinach już więcej zarabiają. Do czego to zmierza. Polska to kraj skrajności.

Kochana--ja zaopiekuję się z przyjemnością za darmo:)pisze poważnie:)chętnie pomogę,mój syn ma juz 17 lat i nie wymaga opieki-;)pisz na e--mail

Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org