piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Praca w Tesco

Orientuje się ktoś, czy do pracy w Tesco jest wymagana od razu aktualna książeczka sanepidu, czy będzie można wyrobić ją w trakcie zatrudniania?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Praca w Tesco

W trakcie się nie da musisz mieć wcześniej jak cię przyjmą to sami kierują na takie badania

Masakra ...

super praca 1200 na reke i 300 godzin pracy.

czy ktoś kto składał podanie otrzymał już propozycję pracy ?

super wyzysk,bo praca tam nie należy do przyjemnych,jak w większości molochów

lepsza taka praca niż żadna i siedzenie w domu i zbijanie bąków

jak ktoś ma jakieś sprawdzone informacje na temat pracy lub informacje odnośnie tego czy już do kogoś dzwonili niech napisze :)

Jak wszędzie w ciągu 2 tyg.mają zadzwonić,więc nie ma czego się spodziewać...Przeważnie proponują pół etatu to nawet 1200zł na rękę nie wyjdzie...A książeczkę trzeba mieć wyrobioną za nim Cię przyjmą,tak mi powiedziano na rozmowie w budynku przy ul.Szkolnej...Myślę,że Tesco już ma wybranych pracowników a ta cała rekrutacja to pic na wodę jak kiedyś w pewnym naszym miejskim obiekcie...

w żadnym hipermarkecie nie żądają ani badań ani książeczki z sanepidu po rozmowie i przyjęciu na 3 miesiące (OKRES PRÓBNY ) dostajesz skierowanie na badanie i do sanepidu masz 2 tyg by przynieś dokumenty. Jeśli posiadasz to twój atu- swoje (za wszystkie badanie zwracają pieniądze po okazaniu faktury przy pierwszej wypłacie ) w trakcie szkolenia robią wszystkim minimum sanitarne i bhp

jeśli już ktoś był już na rozmowie a pewnie nie bo będą od (lutego) pracownicy na halę bo menagerowie będą wcześniej bo to oni będą szkolić i robić rekrutację i bo sami muszą wyjechać na szkolenie do innego sklepu. to potwierdzi -niech da znać

kiedys rozmawiałem z kolezanką z zambrowa co robi w tesco--na kasach po 900zł za 3/4 etatu :)

ogólnie jakbym był w desperacji to pewnie bym poszedł heh

by wszystkim ( z PO ) żyło się lepiej

wybierzmy przyszłość

Polskę stać na cud gospodarczy

możemy stać się drugą irlandią

Tylko facet bez prawa jazdy może wydawać na fotoradary

Menager sklepu jest jeden i ten już jest dany z GÓRY, najwcześniej szkolą kierowników, na końcu szeregowych pracowników, ale nie u siebie w placówce tylko w wyznaczonej Zambrów szkolił się w Wyszkowie i Łapach. Plus w tym, że na szkolenia dowożą, albo zwracają za dojazd jakieś pieniądze. Zatrudnienie na pełen etat-kierownicy, reszta na 3/4. Zmiana nocna tylko na początek działalności po ok pół roku do likwidacji a żeby nikt nie oskarżył o zwolnienie grupowe to stopniowo. Pozostali pracownicy stopniowo także. Zresztą kto bywa w Zambrowie to ma porównanie ile było na początku ile jest teraz! No i jako ocenę pracy będziecie dostawać kolorowe światełka, o których niekoniecznie będziecie informowani.... I wiele wiele innych atrakcji. nie straszę ale jak ktoś ma możliwość pracy gdzie indziej niech się nie waha. Poczytajcie fora o TESCO, u nas się wiele sprawdziło.

Forum o pracodawcach możecie sobie tu poczytać a włosy wam dęba staną :
http://www.gowork.pl/opinie_wszystkie

Pracuj u siebie tak najlepiej!

Mój blog: http://abantonino.blog.onet.pl

dziękujmy rudemu

Andrzej W.

Praca w ekipie tesco to chyba najgorsze co może być. Gorzej mają chyba tylko ochroniarze co pracują w tesco ;p

fotografia ślubna rzeszów

Ludzie. czytam te opinie w podanym linku na temat tesco i to nie tesco jest problemem a ludzie. To kierownik nie taki to kierowniczka upierdliwa. Nic poza tym tam się nie wyczyta. Jak ktoś chamem jest, to i chamem pozostanie. Inna sprawa że pracownicy też bywają różni, ale problem w ludziach leży.

I tu sie mylisz. w TESCO maja tzw standardy jak chcesz pracować to musisz je wykonywać polityka personalna jest bezwzględna "chcenie" pracowników jest daleko z tyłu. Standardem jest wszyscy sobie mówią po imieniu od menagera po kasjera jednak w praktyce "znaj miejsce chamie" Na szkoleniach piękne pranie mózgu przyjaźń, zufanie, pomoc, droga awansu etc. w praktyce radź sobie sam, broń boże nie pytaj i nie miej swojego zdania. Ludzcy kierownicy szybko poodchodzili sami albo dostali pomoc w tym względzie jak się sami nie mogli zdecydować. W Zambrowie (nie wiem jak jest teraz) ale jakiś czas temu jeden stwierdził mając propozycję awansu, że woli być człowiekiem niż kierownikiem.
A ochrona no cóż także temat morze i to nie chodzi o firmę ochroniarska tylko wymagania koncernu

delma11 pisze prawdę potwierdzam to samo słyszałem od koleżanki....
do tego pracownik traktowany jak złodziej przez gorę, bo z ich nakazu ochrona trzepie wszystkich na wejsciu/wyjsciu, codzienne kontrole szafek, jakies tam zakupy podstawione itd kurcze jak obóz....
no i z tymi kolorami to taka selekcja do redukcji tak robią
że po prostu w...ać się czasu nie ma
popracowała przez pierwszy miesiac pózniej zwolinili bo wiadomo zawsze na poczatku wiecej ludzi przychodzi to dlatego wiecej przyjmuja
nie wierzyłem ale widzę,że prawdę mówiła
dziwna polityka firmy

tak bezrobocie w Łomży ponad 16% a wy krytykujecie kogoś kto chce się załapać do pracy w Tesco. tak jasne ciężka praca jak wiele innych. wybaczcie ale ktoś musi tam pracować żebyście mogli iść i pospacerować sobie po Tesco i zrobić zakupy. w Tesco wyzysk, Biedronce wyzysk, Kaufland też, Stokrotka też, wszędzie wyzysk. jasne chcielibyście siedzieć w domu nic nie robić i żeby wam płacili nie wiadomo jaką kasę.

tak jak było wcześniej, nie musisz mieć książeczki na wejściu, skierują Cie na badania i sobie wyrobisz. 75 zł badanie i później 50 wizyta u lekarza, albo coś takiego.

Jeśli chcesz tam pracować powodzenia, aby Ci się udało. =)

To co napisałam to kropelka. Koszyki kontrolne dla kasjerek jak najbardziej -dwie pomyłki i do zwolnienia.Musi zaglądać w każde niezafoliowane opakowanie czy nie zostało coś tam ukryte, nie pamiętam ile kliknięć towaru musi odhaczyć na kasie ale też ma założone minimum, tylko jak ma się z tego wywiązać jak bywają u nas dni że tylko kasy samoobsługowe działają. Ale ochrona też nie ma słodko. Są tzw straty przypisywane ochronie np. jakiegoś towaru przyjechało za mało to różnica jest ich- BEZSENS-prawda?? A to tylko przykład.Zmiano nocna o wychodzeniu z pracy o czasie zapomnijcie (no może w Łomży będzie inaczej) zatowarowujecie, aż do skutku nawet jak już 6 rano minie.
No dobrze nie będę już więcej straszyć. W każdym handlu jest ciężko, ale mamy Biedronki, Lidl, Polo i inne i aż takich cudów tam nie ma. I dlatego napisałam JAK KTOŚ MA MOŻLIWOŚĆ gdzie indziej to niech Tesco zostawi w spokoju.

Zarabiajcie przez internet .
Tu duże możliwości:

Mój blog: http://abantonino.blog.onet.pl

juz nie chce tam pracowac :(

macie jakieś wieści czy już ktoś dostał ofertę pracy

Na stronie PUP juz jest
http://www.pup.lomza.pl/index.php?k=62

na stronie PUP to są ogłoszenia o stanowiskach pracy, a nie odp. czy ktoś został już zatrudniony bądź czy odezwali się już do niego edi#

i jak cisza? dzwoniono do kogoś?

Dopiero wczoraj rzucili ogloszenia na stronie pup.

Sorry to na inne stanowiska

do mnie dzis dzwonili - zaprosili na rozmowe kwalifikacyjna

dzwonili informując że rozmowa odbędzie się tego samego dnia za kilka godzin tak jak do mnie?

A czy cv mozna jeszcze skladac czy juz za pozno?

Książeczka zawsze jest potrzebna przed a nie w trakcie pracy . :D

Przekonaj się że warto zaufać elearning.4system.com/

byłam dzisiaj na rozmowie wstepnej i nic konkretnego mi nie powiedzieli, oprocz tego ze jak sie zdecyduja to zadzwonia do tyg. czasu. Byl ktos jeszcze? Co wam mowili?

Mi mówili to samo co Tobie izis777

a o szkoleniu mowili ze wawa albo suwałki?

Tak z ciekawosci, jest ktos kto skladal i nie dzwonili Chyba duzo chetnych bylo ze tak wczesnie dzwonili.

ja zlozylam w srode i wczoraj dzwonili

odnośnie pracy w tesco, konkretne pytanie :

Ilu godzinowa jest zmiana a jak to jest określone w umowie? tzn czy pracuje się tam po osiem godz a w umowie pisze na 1/2 lub 3/4 etatu?

Podobno pracują po 8 godzin, a umowy mają na 3/4 i 1/2 etatu, ale liczą im nadgodziny. Czysta paranoja.

nadgodziny heh
do 0,95 etatu można wyrobić na takiej umowie i płatne za taką samą stawkę jak na 1/2 etatu...tylko bez składek
dlatego tak chętnie zatrudniają na 1/2 etatu w tych galeriach bo reszta godzin do 0,95 etatu jest bezskładkowa

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org