niedziela, 13 kwietnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Przekręcone media...sursum corda dziennikarze.

Przekręcone...tylko na czyją stronę.
Zdarzyło mi się ostatnio oglądać w jednej z łomżyńskich telewizji “dziennik”, którego powtórkę widziałem w dniu następnym (jako ze stale tego nie oglądam, słyszałem, że tak przez cały tydzień). Po takiej porcji ważnych informacji mogę się nazywać teraz “poinformowanym łomżyniakiem”: 35-lecie browaru (w tej tv po raz dziesiąty chyba), wspaniała uroczystość z Sz. P. Nr 10 (przecież nie mam nic przeciwko). Słowem: wszystko co najważniejsze w Łomży – prezesi o świetlanej przyszłości swoich przedsiębiorstw (-), dzieciaki o ruchu drogowym (+). Zupełnie jak w socjalistycznej kronice filmowej...cud, miód i orzeszki.
Przypadek szeroko opisany, ale by nie pozostawać dłużnym - “nasze” rozgłośnie radiowe nie są lepsze.
Od zawsze media służyły propagandzie, która kreowała “opinię publiczną”. Komu służą ogólnopolskie media (?)... to wiemy. Pytam więc komu służą “nasze” media? Czy ktoś zdraci mi tę tajemnicę?
Drodzy Panowie i Panie Dziennikarze. Reporterzy. Słówko do Was. Trochę odwagi...o wszystkim trzeba mówić... może przestańcie “głaskać” i nieco “uszczypnijcie”...niech zaboli. Poderwijcie się do lotu i rozgłoście tematy “niepokorne”, acz przecież tak popupalne (chociażby na tym forum).... Podejmijcie na warsztat jakąś “cytrynkę”, a nie wy się tylko w pomidora z władzą bawicie i pomagacie wpuszczać nas w maliny...

Przecież zawód dziennikarza to charyzma, w którą wpisana jest odwaga, ostre pióro, tnące fałsz głęboko do prawdy. Gdzie zgubiliście to pióro? Dajcie “to” ludziom ( i nie mówię tu o taniej sensacji, od tego były “Skandale”) a nie będziecie skomleć nad oglądalnością czy słuchalnością....
Jeżeli nie wiecie jak to się robi, posłuchajcie rano odważnych wywiadów w ogólnopolskich stajcach radiowych lub obejrzyjcie przy kolacji debaty w “dużych” telewizjach.
Nie jestem Waszym wrogiem Drodzy Redaktorzy i szkoda mi Waszej pracy, ale z bólem przerzucam kanał... Mnie mało obchodzi co się w Starachowicach czy Bagdadzie dzieje, daleko bardziej interesują mnie losy naszego miasta. Spełniajcie swoją rolę, bo wydaje mi się , że nie jestem sam.
Kto z Was podniesie rękawicę... niezależnie stanie w obornie prawdy, ideałów demokracji (tej lokalnej)... nagłośni choć jeden malutki( no maluteńki) lokalny przekręt, sztos, aferę...próżno pewnie wołać.
Popatrzcie co się dzieje. Społeczeństwo łomżyńskie ewoluuje w swej świadomości... wy nie dajecie mu prawdy, więc samo ją obnaża...zróbcie coś bo wyginiecie jak dinozaury pod lodowcem tego forum, na którym ludzie głośno powiedzą czego nigdzie nie można usłyszeć...
i nawet się posilę na wierszyk ku pokrzepieniu Waszych serc:

ODWAGI MŁODE ROBOTNIKI
NARÓD LICZY NA WAS
CZEKA NA WASZE WYNIKI.

To mówiłem ja: Jarząbek Wacław.

To mówiłem ja, Jarząbek Wacław

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Przekręcone media...sursum corda dziennikarze.

.

Odpowiedz na tę wiadomość
 Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org