Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
niepotrzbne odśnieżanie ulic ! |
Witam . Jadąc autem po obfitych opadach śniegu ulicą Polną ucieszyłem się ,że jedzie przede mną pług śnieżny( inaczej byłby problem z dojazdem do szkoły nr.5). Chciałem wrócić po kilku minutach tą samą drogą , jednak okazało się to niemożliwe , gdyż kilku właścicieli nieruchomości odśnieżyło swoje posesje i chodniki wyrzucając śnieg na środek ulicy. Czy jest sens aby miasto ponosiło koszty odśnieżania jeśli mieszkańcy sobie tego nie życzą ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: niepotrzbne odśnieżanie ulic ! |
A co maja robic z tym sniegiem? Nie odsniezysz chodnika przed swoja posesja to dostaniesz mandat a nie daj Boze ktos sie przewroci i reke zlamie na nieodsniezonym chodniku przed twoja posesja to juz w ogole beda ciebie po sadach ciagac. To co piszesz jest prawdziwe. Znam to z wlasnego doswiadczenia, gdyz ja tez odsniezam parking przed sklepem na ulice bo nie mam innej mozliwosci, zeby potencjalny klient taki jak ty mogl sobie zaparkowac, ale wystarczy ze przejedzie plug i ten snieg spowrotem jest na parkingu :) Taka "glupiego robota". I chodniki i ulice i parkingi trzeba odsniezac, ale niestety cos za cos, snieg nie znika od tak o :) Pozdrawiam
|
|
Każdy mieszkający na tej ulicy ,czy innych osiedlach domków jednorodzinnych posiada dość duże podwórko i równie dobrze może wyrzucić tam śnieg . Wyrzucając na ulice sam sobie i innym utrudnia poruszanie się. Jadąc dalej przez osiedle ten problem nie występuje ,czyli prawdopodobnie zależy to od kultury ludzi tam mieszkających. Pozdrawiam.
|
|
Masakra ...
|
|
szok....
|
|
Też tak myślę.
|
|
Ja polewam gorącą wodą i nie mam problemu bo wszystko topnieje.
|
|
fanka bocianka topnieje a pozniej spowrotem zamarza i sie robi lodowisko, to chyba jeszcze gorzej
|
|
Z tego co słyszałem taka przyjemność w większym mieście może kosztować nawet pięć stówek.
|
|
No ale śniegu jest mniej na lodowiska nikt nie narzeka a nawet wszyscy krzyczą żeby je zrobić.
|
|
A i fanka ma wygodę, bo na łyżwach pojeździ zamiast buty zdzierać :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |