Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
straż miejska, czym oni się zajmują? |
Mam do Was pytanie: czy ktoś wie, od czego jest tak naprawdę ta instytucja w naszym mieście i jakie są korzyści/wady z posiadania tejże "straży?"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: straż miejska, czym oni się zajmują? |
korzyści żadnych do fotogabsu z nimi jak tak lubią fotografować
|
|
korzysci dla obywatela sa takie ze: w podatkach na nich płaci i to grube miliardy w skali kraju mandat dostanie to jeszcze dołzy i tak mozna by wyliczac a sentencja jest taka ze mniej musisz sie matrwic co z kasa robic. mniej boli Cie głowa mniej chorujesz, bo wiadomo lepiej nie chorowac bo w szpitalu tez za nasze podatki mozna umrzec szybciej niz do zdrowia wrócic. byłem raz zagranica... starsza babka która tez tam była mówi ze wyjechała z kraju juz na stałe bo nawet nie było by ja stac aby umrzec godnie.
|
|
Straż Miejka nie wiesz od czego jest ??? STRAŻ MIEJSKA jest od tego aby strażnikować!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Przeprowadzić referendum i pognać tych leniów!którzy zajmują sie tylko drogownictwem, a straż nie po to została powołana.....
|
|
Pomagają potrąconym psom i przez nich też bezdomne trafiają do schroniska. pod tym względem duży +.
|
|
rybka, pojedż drugi raz - sprawdż czy ona jeszcze żyje
|
|
Jak mawiał Wódz "Od tego jest policja i straż miejska, od tego oni są, od tego są oni, od tego są..." Czyli od czegoś są! ;)
|
|
§ 39 STRAŻ MIEJSKA 1. Do zadań Straży Miejskiej należy w szczególności: ... 2) czuwanie nad porządkiem i kontrola ruchu drogowego w zakresie przepisów o ruchu drogowym, czy taki zapis upoważnia ich do wystawiania fotoradarów i suszarek ręcznych Może wypowie się jakiś prawnik, bo takie sformułowanie znalazłam w kilkunastu regulaminach
|
|
|
Akurat straż miejska w Łomży nie zajmuje się bezdonymi psami. wymigują się od tego jak mogą. Nie mają nawet pojazdu do przewożenia. W Łomży akurat na wezwanie przyjeżdza weterynarz
|
|
a jakby tak ich odwołać?
|
|
Jak to odwołać ?!!!!!!!!!!!!! a kto wtedy będzie strażnikował ??
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |