Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
tajemnica mieszkań przy Pepeesie |
Jestem zainteresowany kupnem mieszkania przy Poznańskiej (dawne bloki Pepeesu). Z informacji, które udało mi się zdobyć pocztą pantoflową wynika, że odkąd opiekę na ww. blokami przejęła Spółdzielnia Mieszkaniowa Jedność dość znacznie wzrósł tam czynsz i obecnie wynosi nawet 1,5 raza tego co np w Perspektywie. Drążąc temat dowiedziałem się, że jest to związane z przyłączem energii cieplnej, które zostało wykonane po przejęciu bloków przez „Jedność” (na budowę przyłącza wzięty został kredyt i teraz mieszkańcy do spłacają w postaci wyższego czynszu). Czy ktoś z was forumowiczów (zwracam się z prośbą do forumowiczów, a nie forumowych trolli) wie coś na temat owego przyłącza? Czy jest znany termin kiedy kredyt zostanie spłacony? Czy może już został spłacony a jedynie Spółdzielnia Mieszkaniowa wciąż pobiera zawyżone opłaty? Będę wdzięczny za każdą informację.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: tajemnica mieszkań przy Pepeesie |
Jedno mnie zastanawia, porównujesz cenę do perspektywy a może warto sprawdzić jak to wygląda w spółdzielni jedność w innych częściach miasta... rozumiem że tańsze mieszkania ale pchać się do tego smrodu...
|
|
popieram przedmówcę onaion
|
|
Spółdzielnia Perspektywa została podana tu jako przykład, nie znam wysokości czynszów w innych spółdzielniach i u deweloperów, więc wolałem nie parsknąć niewiedzą. Cena mieszkania to około 65-70% ceny identycznego metrażu w Perspektywie. Do tego jest ten zapach, a TIRy jeżdżą dosyć blisko okien. To są minusy, ale coś za coś. Poproszę o niezmieniane tematu tylko o pomoc w poruszonym w pierwszym poście problemie.
|
|
Informacje, o które pytasz to chyba tylko sama spółdzielnia posiada. Najlepiej zapytaj u źródła.
|
|
Daj spokój. to mieszkanie już stoi i stoi Małe, do remontu i w jakim miejscu. Sam zastanawiałem się żeby kupić i wstawić tam jakieś ze dwie jędrne studentki ale teraz takie czasy ze metrażu im mało. maks jedna wejdzie. I cóż robić
|
|
Oj, ja też nasłuchałem się kiedyś wiele o tych blokach... Fakt, śmierdzi, ale u mnie (Perspektywa) też cuchnie jak rolnicy walą gnój na pole, od oczyszczalni też wali... Tiry jeżdżą po całej Łomży... A bloki po Peepesie to rzeczywiście wielka tajemnica. Słyszałem, że kredyty (wzięte za czasów tamtejszej Wspólnoty) są już spłacone, tylko spółdzielnia nadal czynszu nie obniża. Ale kto to wie jak jest...
|
|
Jeśli chodzi o czynszy w Jedności to się nie dowiesz prawdy prezes pewnie tylko zasłania się kredytami bo jakoś nic nie widać żeby cokolwiek robili zostawili bloki samym sobie. Trzeba iść do samego zarządu i się dopytać w kwestii czynszu. Co do smrodu o którym mówili przedmówcy to was zaskoczę nie bardziej śmierdzi niż po wizycie w waszych ubikacjach. PO za tym smród drodzy to idzie w miasto a tam najmniej śmierdzi. Co do tirów to są wszędzie i jakoś innym nie przeszkadzają po za tym jest tam cisza spokój nie łażą podejrzane elementy jak w innym częściach miasta. jeśli bym miała wybierać sobie mieszkanie to właśnie tam.
|
|
Często tamtędy jeżdżę i mogę potwierdzić, że największy smród jest w pobliżu mostku nad Łomżyczką. Jedyny minus to TiR-y i hałas z zakładów pracujących przecież 24/h i może jeszcze wrony :)
|
|
jaki hałas z zakładow ty mi powiedz??? a tiry po calej łomzy jezdza wiec nozmalne a co do czynszu i ogolem to slyszalem i nie moge tego zrozumiec to prezesiana wali ostro w *****
|
|
kreatura90, tiry akurat po całej Łomży nie jeżdżą...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |