Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ile osob w wieku lat 16 chodzi na religie w szkolach poniewaz jest praktykujaca? |
Zastanawia mnie wlasnie ta sprawa. Czy ktos z was widzial zeszyt osoby 16-letniej? Wiecie co oni tam robia?Np. odpowiedz na pytanie: Co zagraza godnosci zycia ? jak myslicie? ale recepta na udane zycie jest prosta: 1. Byc soba, 2. Miec zasady 3. szanowac innych, 4. zdobywac wiedze o sobie i o swiecie, 5. Dbac o dobry nastroj, 6. Miec czyste sumienie. I co wy na to?Pokazcie mi jednego z tych ludzi ktorzy stoja na ambonach koscielnych i prawia mlodym ludziom te madre slowa, sa im wierni i postepuja wedluch tych tak pieknych zasad? Zastanowcie sie na co wasze pieniadze sa przeznaczane? Czy w tej pieknej recepcie na zycie zawarte sa takie firmy jak Fiat czy Toyota? Freek
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ile osob w wieku lat 16 chodzi na religie w szkolach poniewaz jest praktykujaca? |
oj szmac bo Ci się jeszcze kropidłem po oczach dostanie Rafa www.wedkarskabrac.pl
|
|
Re: Ile osob w wieku lat 16 chodzi na religie w szkolach poniewaz jest praktykujaca? |
ja chodzem bo praktykujem.i poza tym mamy fajną babkę.(z reli:))
|
|
Myślę, że to nie religia stanowi o wartości człowieka i jego udanym (nie znaczy łatwym) życiu. Ktoś powiedział: jak nie wiesz jak postąpić - to postępuj jak porządny człowiek. Ten warunek jest nieraz zbyt ciężki do spełnienia (mówię z własnego doświadczenia), ale trzeba się starać....Żyjemy, aby się ciągle uczyć, wszystko inne jest tylko mgłą.... Zbych
|
|
ja chodzę po to by posłuchać fajnych tekstów. Zapraszam do Mechaniaka. Ps. Pozdrowienia dla sora Sobocińskiego. ==#Łukasz#==
|
|
religia z panem Sobocinskim jest super,a tak odnoszac sie do tematu, to jest to tipic ktory i tak nic nie zmieni,teraz sa takie czasy gdzie mlodziez bedzie coraz mniej uczeszczac do kosciola,a jesli chodzi o religie to zazwyczaj nie maja wyboru ze wzgledu na rodzicow...chyba lepiej jak chodza na nia i nic nie robia niz by mieli stac gdzies pod blaszakiem i pic np.piwo...:) Whatever.........
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |