Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
schody |
chce wykończyć schody betonowe i myślę o drewnie..., wiec szukam stopnic (trepów) i podstopnic,oraz drewno na spoczynek, oczywiście w miarę rozsądnej cenie. nie muszą być dębowe, ale i sosny tez nie chce. może coś podpowiecie? pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: schody |
a może świerk ???????
|
|
marmur
|
|
jeszcze jesion się nadaje
|
|
Palisander walnij.
|
|
jesion czy buk w zasadzie mogą być, ale gdzie kupić takie trepy??
|
|
trzeba kupić tarcice wysuszyć dać dla stolarza do obróbki i zrobi na wymiar trepy:) i wszystko co potrzeba albo iść do stolarza i on sam wszystko załatwi ja ostatnio robiłem jesionowe ładne wyszły
|
|
Czy ktoś mógłby polecić mi stolarza do wykończenia schodów drewnem?? Podobno w Konarzycach jakiś jest????????????//
|
|
??????
|
|
no ten z Konarzyc to się nadaje ha ah haaaaa , jedynie na DRZWI DO LASU UUUUUUUUUUUUuuuuuuuuuuuooooooooo ;) ja mam z hebanu ---- ********* !!!
|
|
Można zrobić z paneli.Ładnie wygląda.Na kanty można poprzykręcać kątowniki metalowe jako stopnice.
|
|
Schody robi się na wiele lat. To duży wydatek. Zrób raz a dobrze. Jeśli masz małe fundusze to możesz zrobić z paneli. Ostatnio oglądałem, wyszły ładnie. Oblistwowane są listwami dębowymi na krawędziach, a na stopnicę z podstopniem dano ćwierćwałek. Przelicz koszty, bo listwy są drogi na obojętnie jakie schody. Terakota jest zimna. Nie polecam.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |