piątek, 18 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
schody

chce wykończyć schody betonowe i myślę o drewnie..., wiec szukam stopnic (trepów) i podstopnic,oraz drewno na spoczynek, oczywiście w miarę rozsądnej cenie. nie muszą być dębowe, ale i sosny tez nie chce. może coś podpowiecie?
pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: schody

a może świerk ???????

marmur

jeszcze jesion się nadaje

Palisander walnij.

jesion czy buk w zasadzie mogą być, ale gdzie kupić takie trepy??

trzeba kupić tarcice wysuszyć dać dla stolarza do obróbki i zrobi na wymiar trepy:) i wszystko co potrzeba albo iść do stolarza i on sam wszystko załatwi ja ostatnio robiłem jesionowe ładne wyszły

Czy ktoś mógłby polecić mi stolarza do wykończenia schodów drewnem??
Podobno w Konarzycach jakiś jest????????????//

??????

no ten z Konarzyc to się nadaje ha ah haaaaa , jedynie na DRZWI DO LASU UUUUUUUUUUUUuuuuuuuuuuuooooooooo ;)

ja mam z hebanu ---- ********* !!!

Można zrobić z paneli.Ładnie wygląda.Na kanty można poprzykręcać kątowniki metalowe jako stopnice.

Schody robi się na wiele lat. To duży wydatek. Zrób raz a dobrze. Jeśli masz małe fundusze to możesz zrobić z paneli. Ostatnio oglądałem, wyszły ładnie. Oblistwowane są listwami dębowymi na krawędziach, a na stopnicę z podstopniem dano ćwierćwałek. Przelicz koszty, bo listwy są drogi na obojętnie jakie schody. Terakota jest zimna. Nie polecam.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org