środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Rondo przy ZUS-ie, kiedy koniec przebudowy?

Jak w temacie. Może ktoś ma jakiś "cynk"? Ile razy tam przejeżdżam to nic się nie robi, nawet robotników nie widać nie mówiąc o jakimś sprzęcie!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Rondo przy ZUS-ie, kiedy koniec przebudowy?

zapewne do swiat zrobia. Wielkanocnych oczywiscie :)

Jakoś od 1. 10. nie widać robót. Na Sikorskiego zresztą też.
Powtórka z Senatorskiej?

przez te ronda i rondka oraz przebudowe dobrze dzialajacego ronda na pilsuds, to miedzy 15-16 nie mozna nigdzie przejechac kiedys jezdzilo sie plynnie

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Przerwa wakacyjna , mnie jeden fakt zastanawia czemu osoba która zezwala na przebudowy dróg w mieście nadal pracuje ? toć człowiek po zawodówce lepiej by to zrobił i nadzorował a nie takie głupoty robić tak jak światła przy światłach na Zawadzkiej a zaraz z drugiej strony przystanek autobusowy "prawie" na skrzyżowaniu ale te rondo to też porażka - kolejne światła ? Kilka lat temu miasto stawiało na ronda teraz się komuś z urzędu odmieniło i światła stawia - jakiś układ z firmą budująca te lampioniki kolorowe ??? zobaczycie jak zbudują jakie cyrki będą ...

z plotek od osob tam pracujacych ---------------- do lutego przedluzono umowe.

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

Przerwa na przebudowie ronda przy ZUS w Łomży jest zgodna z harmonogramem

Nie ma zastoju na przebudowie ronda przy ZUS, z którego zszedł wykonawca. „Zakres robót, który był możliwy do wykonania przy obecnie obowiązującej organizacji ruchu, został już wykonany. Prace wznowimy po wprowadzeniu nowej organizacji”, powiedział nam Zbigniew Kamiński z firmy Makbud, kierownik budowy na przebudowywanych ulicach w rejonie Galerii Veneda.
Nowa organizacja zostanie wprowadzona po włączeniu do ruchu drugiej nitki ul. Zawadzkiej. Jak informuje Zbigniew Kamiński, już w poniedziałek (1 października) zacznie się tam układanie pierwszej warstwy nawierzchni. Zastosowana technologia wymaga siedmiodniowego okresu „wiązania się” materiału podbudowy. Następnie, w dwa dni, zostanie położona druga i trzecia warstwa nawierzchni. „Zakładając, że będzie nam sprzyjać pogoda, gdyż przy warstwie ścieralnej musi być temperatura powyżej 10 st. Celsjusza i nie może padać deszcz, za 10 ni zakończymy drugą nitkę i ruch pójdzie całą Zawadzką do skrzyżowania z Sikorskiego. Wtedy zostanie zmieniona organizacja ruchu tak, byśmy mogli wejść na ostatni odcinek Zawadzkiej przez rondem przy ZUS i na samo rondo”, tłumaczy Kamiński.

"Zakres robót, który był możliwy do wykonania przy obecnie obowiązującej organizacji ruchu, został już wykonany" - no chyba niekoniecznie. Zjazdu z ronda pod zusem jak nie było tak nie ma!
Ładny mi harmonogram. Raz na parę dni kilku chłopa się pojawi, trochę się pokręcą i znikają znowu bez śladu. Czy naprawdę nie można tych paru metrów jezdni zakończyć?

Cóś z logistyką nie tak.

A ta sterta kamieni pod przystanki autobusowe też czeka na zmianę organizacji ruchu?!?
Czy łatwiej i bezpieczniej jest układać kamień, kiedy nic nie jeździ?!?

„ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości,
Nie jest godzien szacunku teraźniejszości,
Ani prawa do przyszłości.”

Józef Piłsudski

A na rondzie, przy obecnym systemie objazdów nie dało się wyremontować co najmniej 1/2 ruchu okrężnego, czy cóś?

gdyby zrobili to szybko i sprawnie,nikt by tego nie zauważył,a tak każdy widzi,że "coś robią".w końcu za coś płacimy podatki :-)
firma wyrobiła sie szybciej niż zakłada kontrakt,czekają na datę rozpoczęcia kolejnego etapu:-)))))śmiech na sali

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

Ale charują na tym rondzie, aż się kurzy ;-)
Rozkopali jezdnie w kilku miejscach i zostawili. Co za idiota na to pozwolił?

a niech budują i do lutego, grunt że jak skończą to będzie kawał porządnych dróg

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org