Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rondo przy ZUS-ie, kiedy koniec przebudowy? |
Jak w temacie. Może ktoś ma jakiś "cynk"? Ile razy tam przejeżdżam to nic się nie robi, nawet robotników nie widać nie mówiąc o jakimś sprzęcie!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rondo przy ZUS-ie, kiedy koniec przebudowy? |
zapewne do swiat zrobia. Wielkanocnych oczywiscie :)
|
|
Jakoś od 1. 10. nie widać robót. Na Sikorskiego zresztą też. Powtórka z Senatorskiej?
|
|
przez te ronda i rondka oraz przebudowe dobrze dzialajacego ronda na pilsuds, to miedzy 15-16 nie mozna nigdzie przejechac kiedys jezdzilo sie plynnie Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Przerwa wakacyjna , mnie jeden fakt zastanawia czemu osoba która zezwala na przebudowy dróg w mieście nadal pracuje ? toć człowiek po zawodówce lepiej by to zrobił i nadzorował a nie takie głupoty robić tak jak światła przy światłach na Zawadzkiej a zaraz z drugiej strony przystanek autobusowy "prawie" na skrzyżowaniu ale te rondo to też porażka - kolejne światła ? Kilka lat temu miasto stawiało na ronda teraz się komuś z urzędu odmieniło i światła stawia - jakiś układ z firmą budująca te lampioniki kolorowe ??? zobaczycie jak zbudują jakie cyrki będą ...
|
|
z plotek od osob tam pracujacych ---------------- do lutego przedluzono umowe. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Przerwa na przebudowie ronda przy ZUS w Łomży jest zgodna z harmonogramem Nie ma zastoju na przebudowie ronda przy ZUS, z którego zszedł wykonawca. „Zakres robót, który był możliwy do wykonania przy obecnie obowiązującej organizacji ruchu, został już wykonany. Prace wznowimy po wprowadzeniu nowej organizacji”, powiedział nam Zbigniew Kamiński z firmy Makbud, kierownik budowy na przebudowywanych ulicach w rejonie Galerii Veneda. Nowa organizacja zostanie wprowadzona po włączeniu do ruchu drugiej nitki ul. Zawadzkiej. Jak informuje Zbigniew Kamiński, już w poniedziałek (1 października) zacznie się tam układanie pierwszej warstwy nawierzchni. Zastosowana technologia wymaga siedmiodniowego okresu „wiązania się” materiału podbudowy. Następnie, w dwa dni, zostanie położona druga i trzecia warstwa nawierzchni. „Zakładając, że będzie nam sprzyjać pogoda, gdyż przy warstwie ścieralnej musi być temperatura powyżej 10 st. Celsjusza i nie może padać deszcz, za 10 ni zakończymy drugą nitkę i ruch pójdzie całą Zawadzką do skrzyżowania z Sikorskiego. Wtedy zostanie zmieniona organizacja ruchu tak, byśmy mogli wejść na ostatni odcinek Zawadzkiej przez rondem przy ZUS i na samo rondo”, tłumaczy Kamiński.
|
|
"Zakres robót, który był możliwy do wykonania przy obecnie obowiązującej organizacji ruchu, został już wykonany" - no chyba niekoniecznie. Zjazdu z ronda pod zusem jak nie było tak nie ma! Ładny mi harmonogram. Raz na parę dni kilku chłopa się pojawi, trochę się pokręcą i znikają znowu bez śladu. Czy naprawdę nie można tych paru metrów jezdni zakończyć?
|
|
Cóś z logistyką nie tak. A ta sterta kamieni pod przystanki autobusowe też czeka na zmianę organizacji ruchu?!? Czy łatwiej i bezpieczniej jest układać kamień, kiedy nic nie jeździ?!? „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
A na rondzie, przy obecnym systemie objazdów nie dało się wyremontować co najmniej 1/2 ruchu okrężnego, czy cóś?
|
|
gdyby zrobili to szybko i sprawnie,nikt by tego nie zauważył,a tak każdy widzi,że "coś robią".w końcu za coś płacimy podatki :-) firma wyrobiła sie szybciej niż zakłada kontrakt,czekają na datę rozpoczęcia kolejnego etapu:-)))))śmiech na sali nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
Ale charują na tym rondzie, aż się kurzy ;-) Rozkopali jezdnie w kilku miejscach i zostawili. Co za idiota na to pozwolił?
|
|
a niech budują i do lutego, grunt że jak skończą to będzie kawał porządnych dróg
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |