Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Remont łazienki |
Będziemy w końcu, po wielu latach robili remont łazienki. Stare budownictwo. Ze względu na wilgoć, na ścianach, w górnych rogach pojawił się grzyb, ale go zlikwidowaliśmy. Będziemy mieli połączenie kafelek i pomalowanej ściany. Teraz pytanie - czym to pomalować, żeby nie pojawiał się problem pleśni?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Remont łazienki |
teraz ... dawaj link reklamowy :)))
|
|
Z pewnością należy pomalować farbą:)
|
|
alkoholiku, sraczki dostałeś, czy co? ... a pisz ty sobie pijaczyno w swoich DZIESIĘCIU TEMATACH o tragedii w Egipcie , które wcześniej sam założyłeś na forum :) ... mało ci ? wcześniej pisałeś, że egipski pułkownik zakopał ciało :) CO TO ZA DUREŃ ? parchu, ... gdzie ty w tym nagraniu słyszysz, że ktoś \" szef tajnej policji z Kairu zamawia ją na wieczór\" ??? konfabulujesz pijusie ! nie manipuluj faktami ! nie dodawaj i dopowiadaj sobie czegoś , czego tam nie ma !
|
|
haha NAĆPANY CZY JAK ZWYKLE PIJANY ? na politycznym pisze : Re: Niejawni zwolennicy platformy Autor: c2h5oh (---.centertel.pl) Data: 12-05-17 19:15 Hrabia spisz ten lin do tłumaczenia bo admin kasuje a araby mi w komputer weszli warto posłuchać PSYCHOZA CZY PARANOIK ? ... araby hakują jego komputer :))))
|
|
weszka zdrajco polaków
|
|
RADZĘ OBEJRZEĆ DZIŚ TVN24 O GODZ 20:30 ...a teraz wysłuchać opinii jasnowidza Krzysztofa Jackowskiego , co on sądzi o tej sprawie , a tym razem nie są to wróżby, tylko merytoryczna analiza już znanych faktów Jasnowidz o śmierci Magdaleny Żuk. Co stało się w Egipcie? Jego zdaniem Magdalena Żuk miała nagły atak psychozy. WAŻNE !!!!warto wysłuchać .... http://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/jasnowidz-o-smierci-magdaleny-zuk-co-stalo-sie-w-egipcie/71kgn6p ... prawie 9 MINUT wywiadu, i LOGICZNE WYTŁUMACZENIE !!!!!
|
|
Ty weszko sam se wywróż co ludzie o tobie myślą jak nie możesz pojąć to posłuchaj wywiadu markusa , który dostaje setki gróżb i szyby mu tłuką
|
|
czesc, wiecie gdzie mogę kupić baterię mosiężną? kojarzy ktoś firmę www.armaret.pl? co o nich sądzicie?
|
|
Autor: werkyz (---.static.ip.netia.com.pl) Data: 25-03-18 17:37 ja kupowałam baterie umywalkowe retro u armaret.pl i jestem bardzo zadowolona. dobra jakość
|
|
Witam, jedyny sposób na zlikwidowanie pleśni po remoncie (gdy wcześniej została zlikwidowana), to zrobienie wentylacji grawitacyjnej. Po pierwsze musi być kratka wentylacyjna z drożnym kominem wentylacyjnym oraz należy coś zrobić aby był przepływ świeżego powietrza. Przeważnie montuje się nawiewniki w oknach. Powyższe sposoby sprawdzają się pokojach i w łazience, ale w kuchni gdzie sporo się gotuje może to w 100% nie pomóc. Żeby nie było pleśni trzeba wilgotne powietrze z pomieszczenia usunąć przez komin wentylacyjny i dostarczyć świeżego powietrza mniej wilgotnego. Pozdrawiam
|
|
najpierw impregnat typu grunt potem farba gumowa na całości ścian i podłóg, na to klej i kafelki lub szpachla i farba do łazienek i kuchni Adam
|
|
wystarczy grunt i farba do łazienek typu dulux easycare kuchnia i łazienka. ona jest hydrofobowa więc wodę odpcyha od ściany i uniemożliwia jej wsiąkanie. wilgocią i grzybem nie musisz się martwić
|
|
Są specjalne farby antypleśniowe. Wystarczy popytać się w sklepach. Jeśli jednak łazienka ma tego typu tendencje to warto jest zastanowić się nad wentylacją. Ewentualnie nad zakupem pochłaniacza wilgoci ( który będzie pochłaniał nadmierną wilgoć w pomieszczeniu.....).
|
|
Oczywiście, że są. Ważne jest, by była dobra wentylacja w łazience.
|
|
Jak masz słabą wentylację to i farby antypleśniowe nic nie zdziałają na dłuższa mete, nam na poprzednim mieszkaniu wiecznie pleśń wychodziła. Za to jakbyście taniej rurek szukali i złączek polecam Wiplast z Twardogóry my się u nich zaopatrywaliśmy. To producent, zawsze to taniej
|
|
moim zdaniem jesli lazienka w mieszkaniu to wentylator z czujka wilgotnosci powietrza, daje rade w przeciwienstwie do samej kratki
|
|
Przydatne rady. Mogą okazać się pomocne kiedyś, jak sam będę robił remont.
|
|
Dobre rady, mogą się przydać, jak sam będę robił remont.
|
|
Jeśli szukasz inspiracji na nowe wnętrze, to ja polecam Ci położenie mozaiki na ścianie. Można z nią zrobić naprawdę ciekawe wnętrzem, bo można ją położyć na różne sposoby. Na stronie: http://www.mozaikiswiata.pl/category/mozaiki-szklane jest ogromny wybór mozaiki szklanej w różnych cenach, więc na pewno znajdziesz coś co spodoba się Tobie i nie będzie przy tym zbyt drogie.
|
|
Cześć! mam w projekcie domu małą łazienkę 6m2, (2x3) ktos z was posiada podobny metraz i udało się zmiescic do niej prysznic i wannę?
|
|
Odrzybienie i zakafelkowanie powinno wystarczyć, dbaj tylko o to by wilgoć miała jak się wydostać z pomieszczenia
|
|
Jaki jest teraz koszt roboczogodzin? babydakamil
|
|
Szczerze to... lakier samochodowy xD
|
|
Jeżeli szukacie najlepszej porad odnośnie aranżacji wnętrz, to polecam Wam artykuł fototapety do salonu wybierz swoja wymarzona fototapete , gdzie znajdziecie wiele informacji na temat wykorzystania fototapety. Czy według Was wykorzystanie fototapety we wnętrzach jest dobrym pomysłem?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |