sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
WojskO

Czy jak bym mial dzialalnosc gospodarczo na sieebie zarestrowano to by mnie wojsko niescignelo niewiecie nic na ten temat ????? Jak ktos posiada jakos wiedze na ten temat niech sie odezwie .

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: WojskO

Jeżeli chcesz na tą działanlość wziąśc kredyt napewno ci go nie udzielą jeżeli nie masz uregulowanej służby w wojsku

ja mysle ze jak napiszesz do nich poprawna prosbe jak ten post to cie nie wezma.

a jak juz chcesz uciec przed wojskiem to zloz podanie o sluzbe zastepcza i odrobisz ja w szpitalu, prewencji albo innej instytucji

Wielce Szanowny Panie Prezydencie.

Uprzejmie proszę o zwolnienie mnie z zaszczytnego obowiązku pełnienia służby wojskowej ze względu na trudną sytuację rodzinną, w jakiej się znalazłem.A mianowicie: Mam 24 lata i ożeniłem się z wdową w wieku 44 lat.Moja żona ma córkę w wieku 25 lat.Tak się złozyło,że mój ojciec ożenił się z córką mojej żony.Tym samym,mój ojciec stał się moim zięciem, gdyż poslubił moją córkę. W związku z tym jest ona jednocześnie moją córką i macochą. Mojej żonie i mnie urodził się w styczniu syn.To dziecko jest bratem zony mojego ojca,czyli jego szwagrem. Jednocześnie, będąc bratem mojej macochy jest moim wujkiem. Czyli mój syn jest moim wujkiem. Żona mojego ojca, czyli moja córka powiła na Wielkanoc chłopczyka, który jest jednocześnie moim bratem, gdyż jest synem mojego ojca, i wnukiem, ponieważ jest synem córki mojej żony. Jestem więc bratem mojego wnuka, a będąc mężem teściowej ojca tego dziecka, pełnię jakby funkcję ojca mojego ojca, pozostając bratem jesgo syna. Jestem wobec tego własnym dziadkiem. Dlatego też prosze uprzejmie Pana Prezydenta o zwolnienie mnie ze słuzby wojskowej, gdyż o ile mi wiadomo - prawo nie zezwala powoływać do wojska jednocześnie dziadka, ojca i syna z jednej rodziny.

Wiem,że przepisy się zmianiły odbycie służby wojskowej obowiązuje w chwili obecnej do 60-roku życia.Odroczenia niewiele ci pomogą bo wcześniej czy póżniej cie ścigną chyba ,że dostaniesz kategorie niezdolną do odbycia sł.woj.Poza tym jak niechcesz odbywać służby wojskowej to możesz odbyć ją w policji lub w wojsku itp.

Dobre rady

1.Dzień wcześniej napić się z kolegami, że idzie się do Wojska i to dużo
2.Dzień wcześniej wdać się w bójkę (i oberwać samemu a nie to, że komuś się oberwie)
3.Iść na komisje na porządnym kacu(no może po jednym piwku)
4. Powiedzieć, co się o nich myśli o szacownej komisji
- Wyślą do psychologa
5. Powiedzieć psychologowi, co się o nim myśli
-wrócić z papierami do szacownej komisji
6.Opijać z kolegami nie pójście do wojska

Wiem, że to nie do wiary, ale nie jednemu tak się udało nie iść do wojska;)

Pozdrawiam

waldek27 znalazł genialne rozwiązanie:

"Poza tym jak niechcesz odbywać służby wojskowej to możesz odbyć ją w policji lub w wojsku itp."

Abcd sam widzisz !. Ludziki nie rozumieją co piszą !. Może mają kaca, a może byli u psychologa.... a może najnormalniej w świecie są jebnięci !.

________
Malachit

Najlepiej zacznij sie uczyć. Możesz zaocznie i oprócz tego praca. Przez jakiś czas wojsko z głowy, a może wkrótce zmienią się przepisy...

G a z e l a

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org