sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
anglia wlasnym samochodem

czy ktos z was byl w anglii wlasnym samochodem?? bo chce sie wybrac wlasnie samochodem i niewiem ktora trasa najlepiej jechac. pierwszy raz bede jechal.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: anglia wlasnym samochodem

no raczej za daleko Nie dojedziesz!(heh) oczywiście będziesz musiał wzraz z samochodem PRZEPŁYNĄĆ do Anglii.

Klik na mapę do wyszukiwarki tras! :)

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

tyku na prom samochód i już.

Ptysiu a o czym ja pisałem???

że przepłynac :)

ja tam bym sie nie bawił w jazde samochodem , autokarem , tymbardziej że samolotem szybko tanio , czasem nawet za darmo ;-)

Kup sobie bardzo dokładną mapę, zwłaszcza Zagłębia Ruhry, ale także pozostałej częście trasy. Jesli jedziesz pierwszy raz, to pilnuj znaków, nie spadnij z obwodnicy Berlina, tzw. Berliner Ring na dół, na autostradę numer 9, tylko jedź 2 na Hannover. Mapy kup w Polsce, wyjdzie taniej, niż nabywanie na stacji w Niemczech, jeśli zabłądzisz (znam z autopsji :-). Poza tym dobrze jeśli mapy Europy i Anglii będą miały tę samą skalę, bo po przyzwyczajeniu do postrzegania skali odległości z atlasu europejskiego łatwo się machnąć po wjechaniu do Anglii (znam z autopsji :-). Skala mapy - nie więcej niż 1:500 000. Zalecam także głośne powtarzanie sobie - "JADĘ LEWĄ STRONĄ" jak już będziesz na miejscu - bardzo pomaga.
W Anglii uważaj na fotoradary umieszczone na "bramach" nad autostradą, które robią Ci zdjęcia z tyłu, oraz natychmiast uciekaj na lewy pas, jesli tylko jest wolny - tam nawet najlepsze samochody zwalniają "szybki" (prawy) pas natychmiast po wyprzedzeniu, podobnie zresztą na reszcie euroautostrad (nie to co u nas, gdzie lewym pasem można się wlec 30 na godzinę).
Szerokiej drogi.

I nie wsiadaj na prom w Caleis, lepiej jechać tunelem pod kanałem La Manche.

Pozdrawiam

Tylko z góry ostrzegam, że możesz mieć problemy z przejechaniem przez tunel, jeśli Twój samochód ma instalację gazową... Wtedy i tylko wtedy lepiej jest płynąć promem.

Pozdrawiam

MrS
Z tego co mi wiadomo to sie nie jedzie tym tunelem bezposrednio samochodem tylko sie wjezdza do pociagu i ten nas przewozi pod kanałem.
Nie ma takiej mozliwosci zeby tam przejechac gdyz nie ma tam nawet drogi dla samochodow!

Owszem. Są pociągi (osiągają 160km/h). Jednak tamtejsza kontrola, przed wjechaniem do pociągu robi problemy w stosunku do samochodów z LPG.

Pozdrawiam

Tunelem pod kanałemjedzie się pewnie OK, nie jechałem, to nie wiem, ale białe klify Dover mają tyle uroku w sobie, a niestety nie widać ich spod ziemi.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org