wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
POTRĄCONA DZIEWCZYNA TUŻ PO WYŚCIGACH

Byłam dziś świadkiem jak wielu z Was, "zdarzenia" (jak to powiedział doktorek dyżurny z pogotowia, który przy tym był) tuż po wyścigach na Spokojnej w muzeum maszyn.
Jak to możliwe, że na masowej imprezie w dodatku zamkniętej, ochranianej przez "PIORUN" laseczka wjeżdża nieoświetloną bryką w grupę ludzi ?!?!?! Przewozi dziewczynę na masce i kończy się to tak:
* podwózce udaje się uniknąć kilkorgu innym ludziom tylko dlatego, że byli przodem do jadącego w ich stronę samochodu;
* potrącona wraca do domu (puszczona przez pogotowie, bo nie ma widocznych obrażeń, jest w szoku więc odchodzi;
jej chłopak czy mąż awanturuje się gdzie kierująca miała oczy, lekarz każe mu się uspokoić bo był po piwie - jak to ludzie na tego typu imprezie);
GDZIE POSTĘPOWANIE RUTYNOWE? 24 GODZINNA OBSERWACJA NA ODDZIALE? Podszedł, kazał jej wstać, wsadził do karetki, wypuścił po 2 min i kazał iśc do domu.
*ochrona "PIORUN" uważa, że nic nie widziała i nawet nie wzywają policji żeby sprawdzić czy kierująca nie była pod wpływem... czegokolwiek;
urywają temat kiedy grupka ludzi awanturuje się że każdy z nas mógł być na miejscu potrąconej dziewczyny, oni nie muszą wzywać policji bo może zrobić to każdy świadek a powinna firma ochroniarska... 3 ludzi mówi żeby dzwonili po policję i... i nagle wszyscy zainteresowani "ZDARZENIEM" zaczynają zachowywać się jakby naprawdę nic się nie stało.
PO CO TA OCHRONA TAM BYŁA? ŻEBY KTOŚ BEZ BILETU PRZYPADKIEM NIE PRZESZEDŁ DALEJ NIŻ CI CO ZAPŁACILI? TO NAWET TO IM NIE WYSZŁO BO WIDZIAŁAM JAK KTOŚ BRYKAŁ PRZEZ OGRODZENIE. Wychodzi na to, że nie spełnili swojego zadania za które wzięli kasę, którą wypłacił Urząd Miasta Łomża.

MORAŁ BAJKI JEST TAKI: wjedź w grupę ludzi, wysiądź z samochodu, otrzyj łzy, powiedz że nie wiesz jak to się stało, po prostu odejdź jak gdyby nigdy nic.

Dziewczyno która kierowałaś mam nadzieję że ten post do Ciebie dotrze i życzę Ci za ten brak odpowiedzialności żebyś miała przed oczami potrąconą dziewczynę do końca życia...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: POTRĄCONA DZIEWCZYNA TUŻ PO WYŚCIGACH

Współczuję dziewczynie bo jutro rano się obudzi i dopiero stwierdzi że coś ją boli, też to widziałam, i widziałam jakie poruszenie to wywołało ale równie szybko wszyscy uciekli jak jakas dziewczyna kłocila sie z ochrona zeby zadzwonili po policje a oni ja olali tak jak pogotowie potracona.
Bylam w szoku tak jak wszyscy znajomi mi towarzyszacy.

Czy jedno zdarzenie może przeważyć na opinii całej imprezy?
A może zacznijmy od początku..
1)Kim jesteś by podważyć opinię lekarza pogotowia?To on bierze odpowiedzialność na siebie tym co zrobił i czas pokaże czy mu się oberwie.
2)pracowników ochrony było bardzo dużo ale ludzi jeszcze więęęęcej i nikt nie spodziewał się ze impreza spotka się z takim aplauzem u łomżyniaków.
Tylko czy lokalni ochraniarze umieli by sobie poradzić logistycznie z zabezpieczeniem takich imprez ?Kto emeryci i ludzie z grupą inwalidzką z Purzeczki?
3)Zdumiewajace jest że tyle ludzi było ,a żadnego stoiska z piwem-impra bez alkocholu i tyle ludzi przyszło!
Nie widziałem obszczanych lumpów,mordobicia,kupy śmieci,hamstwa,gówien.
łomżyniacy pokazali że umieją się bawić z klasą ,ale cóż,zawsze znajdzie się jakiś forumowy plankton któremu wiecznie coś nie pasuje-Ten typ ludzi tak juz ma.
Wadę tej imprezy widzę jedną i to wielką.Dopiero była pierwsza taka.

Ciekaw jestem czy byś tę imprezę tak zachwalał gdyby ta krowa na Ciebie najechała? :):)

A Ty byłeś marudzacy??

Pogotowiem też przyjechał wybitny specjalista jasnowidz ,który w dwie minuty zdiagnozował i uzdrowił dziewczynę.GRATULACJE w tak małym mieście ,a tacy super specjaliści.

dlaczego sam nie zadzwoniles na policje??

Dobre pytanie BRAN NICKA, od kogoś się wymaga, a samemu to nie łaska. I wielkie oburzenie potem.

znowu sami specjaliści z pretensją, nie ma rutynowej obserwacji po potłuczeniu jeżeli lekarz nie stwierdzi zagrożenia, poza tym prawdopodobnie i najczęściej w takich sytuacjach poszkodowani po zbadaniu i rozmowie z lekarzem sami podpisują że nie chcą być przewiezieni do szpitala i są informowani co ewentualnie maja zrobić i gdzie się zgłosić gdyby pojawiły sie niepokojące objawy, jak ktoś przewróci się na rowerze to jest kierowany na obserwację ??? Dajmy ludziom pracować w swoich zawodach, obecnie każdy ma coś komuś do zarzucenia, wszyscy wiedzą coś lepiej od innych - kazdy odpowiada za siebie, ponosi odpowiedzialność. Poza tym jeżeli mi się gdzieś nie podoba bo wychodzę i więcej tam nie wracam, nikt nikogo nie trzyma na siłę. Byłam na takich wyścigach w Olsztynie i uważam że w Łomży było lepiej. Ludzie dajcie spokój z tym ciągłym narzekaniem zróbcie sami coś twórczego bo niektórych się już nie da czytać pozdrawiam Łomżyniaków.

ania rubik, " Ludzie dajcie spokój z tym ciągłym narzekaniem zróbcie sami coś twórczego" to zdanie pasuje ale chyba nie do tego wątku... Jedno jest pewne, ktoś powinien zawiadomić policję, trochę jej było na miejscu więc po 5 min byli by w miejscu zdarzenia.

misio331 pfronochronie pracują emerytowani policjanci i milicjanci. Dbaj o wiarygodność wywodów:)))))

tez od razu mi przyszlo do glowy pytanie postawione wyzej...
Dlaczego autorka tematu sama nie zadzwonila na policje ?

TO NIE BYŁA JEJ ROLA,TAM BYŁY OSOBY ODPOWIEDZIALNE ZA BEZPIECZENSTWO INNYCH KTORZY WZIELI ZA TO KASE!

Gienia_Smoliwąsowa

Nie wiem czy to dlatego, że pierwszy raz czy coś innego przyczyniło się do tak słabej organizacji. Jeśli się bierze nawet te 10zł za wejściówkę to powinno się zapewnić wszystkim taki sam widok. To była totalna porażka. Tylko nieliczni wiszący na barierkach cokolwiek widzieli. Reszta widziała, ale ich plecy. W Łomży, jak się okazuje po tej imprezie, VIP-em można zostać już za 50zł, ale pamiętajcie że liczba miejsc ograniczona do 120os. Zdarzenia z tą dziewczyną nie widziałem. Jednak chodząc po tzw. parku maszynowym rzuciło mi się w oczy brak osób kierujących ruchem. Kierowcy wjeżdżali, wyjeżdżali, cofali, robili to na czuja, a tak chyba być nie powinno. Podsumowując impreza udana, ale dla niewielkiej liczby ludzi, dla reszty niepotrzebny wydatek.

To trzeba było zostać VIP-em buhehhehhe.

Wieśniacka impreza dla buraków, którzy będą naśladować to co widzieli codzień na ulicach.

Bob pogrzeb trochę w archiwum 4lomza i dowiesz sie ze takie imprezy tylko legalne inaczej odbywały sie dobrych kilka lat wcześniej ;) także nikt nikogo nie musi naśladować :)

Misio331

Lepiej bym tego nie powiedział. Jedyną wadą tej imprezy jest to, że organizowana była po raz pierwszy :)

misio331 jest wlasnie przykladem ulomka przez ktorego polska pod nie ktorymi wzgledami stoi w miejscu. Potracili dziewczyne a on bedzie to wyciszal i zachwalal jak to bylo super, bo nie bylo sieci. A co tam ze ktos przewiozl czlowieka na masce.
Powinienes pojac dzieciaczku ze organizujac taka impreze na pierwszym miejscu powinno byc bezpieczenstwo ogladajacych i jezdzacych. I jak widac tutaj to bezpieczenstwo nie bylo zachowane.
Gdyby ciebie rabneli, czy twoja siostre to pewnie nadal bys tu przyklaskiwal tej wspaniales imprezie, co?

czy bierzesz idiotko pod uwage to, ze potracona, nawalona dosc mocno pani, odmowila udzielenia pomocy ?
zamiast napitalac w kazdym temacie o night power, jakie to mamy swietne pogotowie, zastanow sie kilka razy, zanim zaczniesz kogos obrazac.

idiota się odezwał.
nie musisz sie przedstawiać,szacunku troche każdy ma prawo pisać co uważa ale nie obrażać

Andrzej W.

Jeśli była pod wpływem to zmienia postać rzeczy i szkoda, ze nie wezwano służby odpowiedniej - wtedy Dyskusja byłaby nad tym czy słusznie uznano ja winna bo była po spożyciu, a na terenie imprezy go nie sprzedawano , a może jeszcze była przed 18 wtedy byłaby afera , a i kierowca by dmuchnal w balon... Wtedy wszelkie spekulacje zostałyby uciete.

jaka telewizja regionalna nagrywała te popisy kierowców
może więcej będzie można zobaczyć niż na wyścigach

sport to zdrowie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org