niedziela, 02 marca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wypadek? Ludzie z Łomży?

Dochodzą do mnie tragiczne wieści, że wczoraj w wypadku kolo Pasłęka zginęli młodzi ludzie z Łomży. Czy coś wiecie na ten temat? Szukam wiadomości, być może znałem ich....

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wypadek? Ludzie z Łomży?

osobówka z autobusem się zderzyła,zginęła młoda dziewczyna z mężczyzną, podobno spłonęli w aucie

Masakra ...

gosik potwierdzam Twoja wypowiedz niestety :(

.

szczegóły wypadku, osobówka na warszawskich numerach http://www.glospasleka.pl/artykul/31153.html

zginal byly prokurator a "aktualnie" pan .... z wraz z sekretarka

ps, "aktualnie" zapomnialem dopisac adwokat

Ten Pasłęk jakiś przeklęty... Kilka lat temu jechałam tamtędy nocą, był wypadek, w którym zginęło pięcioro młodych ludzi.

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Nie droga przeklęta tylko ludzie jeżdżą ja wariaci. Sam wracałem z Gdańska "siódemką" i ciekawe przed kim musiałem prawie się zatrzymać bo Panisko wyprzedzał - nasz kochany kierowca z Łomży. Coraz lepsze auta a w głowach pusto. Wiem, że się powtarzam, ale to prawda. Nasi nawet w drzewo w Niemczech trafią, gdzie podobno są super drogi. Tu chodzi o kulturę jazdy, ale jak na ulicy każdy patrzy na siebie jakby chciał zabić to jest to przenoszone do aut. Przykra sprawa, życie to zawsze strata. Czy zginęli ze swojej winy, czy przez kogoś. Najlepiej wyciągnąć z tego wnioski, ale Polak mądry po szkodzie jak zawsze. Pozdrawiam i życzę szerokości i wytrwałości na drogach no i może refleksu w spotkaniu z debilami na drodze. Wiem nikt nie jest doskonały, ale takie sytuacje można przewidzieć.

Niestety to prawda, zginely osoby z Łomzy, nie wiem czy obydwoje byli z Łomży ale dziewczyna na pewno... Szkoda bardzo, bo cale zycie miala przed soba.
Moja prosba aby nie prowadzic na forum dyskusji o wypadku, kto zawinil itp tylko uszanowac zmarlych i ich rodziny. Nikt nie chcialby czytac takich rzeczy jakie sa juz na innych forach na temat bliskiej zmarlej osoby:(

http://www.bezpieczniej.pl/wiadomosc-3-796-0-0-8064-Tragedia_na_krajowej_siodemce_kolo_Pasleka._Dwie_osoby_splonely_zywcem_w_aucie.-0.html

MASAKRA!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Polska rządna i gospodarna, bogobojna i sprawiedliwa PROGRAMEM Polskiego Narodu!

........
JKK

Autobus to raczej nie parzył 180/h :):)

Może mi się wydaje ale ten autobus zjechał na pas osobówki

No i wszystko jasne :)

Tragedia wydarzyła się na trasie Gdańsk-Warszawa, kiedy kierowca osobowego mercedesa wykonując manewr wyprzedzania nie zachował szczególnej ostrożności i rozpędzony wjechał czołowo w autobus rejsowy, kursujący na trasie Krynica Morska-Radom.
W wyniku zderzenia mercedes stanął w płomieniach. Podróżujący nim kierowca i pasażer nie zdołali się wydostać z pojazdu i spłonęli w nim żywcem. Kilku pasażerów autobusu zostało rannych.

Debila to mi nie szkoda , szkoda tylko tej dziewczyny bo Bogu ducha winna.

Znałem dziewczynę....jestem w szoku....[*]

Spłonęli żywcem - o ile w ogóle przeżyli zderzenie - zwróćcie uwagę, przynajmniej na tych zdjęciach przodu mercedesa praktycznie nie ma

czy to byl naprawde Pan ...?czy to jakas bzdura, bo nie moge w to uwierzyc...

W pewnym momencie kierowca podjął decyzję o wyprzedzaniu. Podczas manewru (wyprzedzał na łuku drogi, pod górkę) nie zdążył schować się na swój pas jezdni i czołowo zderzył się z autobusem PKS, jadącym z Radomia do Krynicy Morskiej.
cytat z innego portalu

sorry ale jezeli to prawda to mowmy o tym glosno aby kazdy uslyszal jakie sa skutki takiej jazdy a nie jak ktos wyzej proponuje by byc cicho bo to czy tamto pokazujmy do czego prowadzi taka jazda

nie wiem dlaczego mojego posta bez mojej zgody edytowal admin.to jest niezgodne z prawem.zmienia tresc pod moim podpisem. napisalem wyraznie ze zginal byly prokurator pa (..)

Nie bronie kolesia ale do póki policja nie ustali co i jak zachowajcie se te brukowce dla siebie , a póki co jest pewne ze dwoje ludzi nie żyje i takim gadaniem im nie pomożemy a już na pewno ich rodzinom którzy przeżywają teraz wielka tragedie ,a na tym forum zamiast współczuć piszecie jakieś głupoty domysły opanujcie się ludzie.

Idiotą był to zginął , nie ma nad czym rozpaczać :)

Szkoda tylko dziewczyny, bo zginęła przez debila któremu zaufałą że ją bezpiecznie dowiezie na miejsce:(

Rodzinie dziewczy wspólczuję :(

Znałam dziewczynę. Wyrazy współczucia dla rodziny [*]

Hmmmmm. cóz za społeczeństwo wam to trzeba linka wkleić lub owsiakową czy kościelną zbiurkę zrobić... aby poczuć sie przez chwile lepiej......

A na codzień odwracacie glowy jak widzicie czyjąś biede...

ŻENADA

Nie mam w tym żadnej satysfakcji, ale podzielam pogląd, że wielu ludzi jeździ nieodpowiedzialnie i to jest jeden niestety ale z tragiczniejszych przykładów. Do niektórych niestety i tak to nie dotrze, bo uważają że są nieśmiertelni bo nie mają respektu do samochodu, przeceniają swoje możliwości.
Na kursie prawa jazdy powinny być pokazywane zdjęcia z tragicznych wypadków bez retuszu, może niektórzy zrozumieliby, że samochód to nie jest zabawka. Zawsze zastanawiałem się dlaczego crashtesty są wykonywane przy prędkościach 50-60 km/godz. i niedawno w jednej z gazet naukowych dostałem odpowiedź. Przy takich prędkościach szanse przeżycia są zarówno dla pieszych jak i pasażerów i kierowcy samochodu. Przy prędkości 90 km/godz. szanse przeżycia pieszego są małe, ale i spadają dla pasażerów i kierowcy (wyzwolona energia - wzrasta dwukrotnie), zaś przy prędkościach powyżej 128 km/godz. (wyzwolona energia wzrasta czterokrotnie) - szanse przeżycia przy zderzeniu czołowym - są wręcz nikłe, dla tego nie wykonuje się już testów dla takich prędkości.
Życzę wszystkim szerokiej drogi i więcej rozwagi za kierownicą.

tam jest zakaz wyprzedzania.

BRAK NICKA nie komentuj jak nie masz pewnosci co do sytuacji. Nie ma o czym glosno mowic - nie bylo Cie tam to siedz cicho, zginely dwie osoby wiec to chyba wystarczajacy powod aby sie nie udzielac. Po zdjeciach nie widac zeby byla tam gora albo luk, po za tym trasa byla i pewnie nadal jest zle oznakowana o czym trabia wszyscy na okolo. Uszanujcie rodziny zmarlych i nie róbcie tu dochodzenia bo od tego jest ktos inny....

Kim była ta dziewczyna?

na córkę 'za stara'... może asystentka ...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org