czwartek, 10 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Podkładki chłodzące pod laptopa

Witam. Mam laptopa ASUS K50AF i strasznie mi się on grzeje. Chce zakupić podkładke chłodzącą lecz często widuje że podłącza sie je pod USB i mam tu pytanie czy są podkladki takie aby ich nie trzeba było podłączac pod USB tylko w jakiś inny sposob aby mozna bylo ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Podkładki chłodzące pod laptopa

Na początek radziłbym przedmuchać sprężonym powietrzem wentylator i wylot powietrza, a najlepiej jak da radę rozebrać obudowę i usunąć kurz z radiatora i nałożyć nową pastę na procesor. Dwa razy to u siebie robiłem i różnica kolosalna (przed czyszczeniem obciążony komp - 95°C, po czyszczeniu max ok 60°C o ile dobrze pamiętam). Po dłuższym użytkowaniu w żeberkach radiatora zebrało się tyle kłaków, że żadna podstawka nic by nie dała.

koło blaszaka Expert czy jakoś tak na ul bema kupisz tam za 48zł b.d podstawkę chłodzącą z 'zakrytym' wiatrakiem z dodatkowymi portami usb i regulacją wiatraka. Polecam

Moge sprzedac uzywana podkladke podswietlana za 15 zl

h0jowe forum

patrze nie wszyscy rozumieją o co mi chodzi. ze znalezieniem podstawki nie mam problemu, chodzi mi czy są takie podstawki KTORYCH NIE TRZEBA PODŁĄCZAĆ DO USB ABY DZIAŁAŁY.

ja chetnie odkupię te podkładkę

najpierw zobacz którędy wentylator pobiera powietrze bo np. w moim HP powietrze jest zaciągane górą między klawiszami i podkładka w moim przypadku nic nie dała temp spadła ok 2-4 stopni, a szum jaki generowały trzy wiatraki był okropny

redlabel napisalam na e maila.

h0jowe forum

hm

Czym jest dla mnie PiS?
Gównem!

boze jacy niedouczeni temperatura wam sie grzeje bo :
trzymacie laptopa na lozku , na kocu, na kolanach to sprawia ze sie kurzy i masz sporo kłaków w wiatraczku jak i w radiatorze prosty sposób to go odkręcić , przeczyscic wiatraczek , posmarowac , radiator wyczyscic i zamknąć

a na przyszlosc to po co podkladki wystarczy podlozyc nawet i ksiązkę i wszystko puka cacy

zamiast dawać 25 -30 zł na sprężone powietrze i jeszcze jakies tam podkladki kupować ktora i tak tu nic nie dają

To będziesz potrzebował czegoś takiego i po problemie:

http://motoallegro.pl/ladowarka-sieciowa-zasilacz-usb-mp3-mp4-sklep-wawa-i2289282996.html

Autor: raqlan (---.tel.tkb.net.pl)
Data: 30-04-12 20:31

boze jacy niedouczeni temperatura wam sie grzeje bo :
trzymacie laptopa na lozku , na kocu, na kolanach to sprawia ze sie kurzy i masz sporo kłaków w wiatraczku jak i w radiatorze prosty sposób to go odkręcić , przeczyscic wiatraczek , posmarowac , radiator wyczyscic i zamknąć

a na przyszlosc to po co podkladki wystarczy podlozyc nawet i ksiązkę i wszystko puka cacy

zamiast dawać 25 -30 zł na sprężone powietrze i jeszcze jakies tam podkladki kupować ktora i tak tu nic nie dają

Kolego nie irytuj się tak.Nie każdy musi być tak obcykany w hardware.
Zamiast popisywać się znajmością tematu,może byś zaproponował pomoc koleżance/koledze w rozwiązaniu problemu(nie każdy czuje się tak pewnie,żeby rozkręcać lapka).
Mogę się założyć,że nie jesteś "superzłotąrączką" i nie wszystko potrafisz,także odrobinę pokory.

Bunio na komunie tobie chyba frajerze sprezentowali pc :))

Patrze zete forum schodzi totalnie na psy. Pisząc tu oczekiwałem jakiejś pomocy, rady a nie idiotów którzy będą popisywać się co to nie oni albo pisać idiotyczne posty. Dowiedzialem sie tego co chciałem ale patrząc nawet na inne tematy to prostactwo i inteligencja łomżyńskiego forum jest powalająca. Oczywiście nie tyczy się to wszystkich.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

auto-moto
Skup Aut Plus. Najlepsze ceny w regionie, wszystkie marki, odbiór lawetą. Kupimy Twoje Auto także auta bez OC, przeglądu, uszkodzone.
tel. 791824326
usługi
Przygotuję mieszkanie do remontu, kucie posadzek, terakoty, glazury itp. Wywiozę meble, wyniosę gruz. Sprzątanie, piwnic, garaży, strychów działek.
tel. 607098758
auto-moto
Serwis klimatyzacji samochodowych. Napełnianie, odgrzybianie, sprawdzanie szczelności, naprawa.
tel. 509065500
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org