Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brutalne pobicie |
Brutalnie pobicia, gwaty, rozboje, napady itp przestępstwa zasługują na najwyższy wymiar kary. Karę śmierci ! Obecnie żyjemy w państwie, gdzie bandyci mają wieksze prawa niż ich ofiary. Wiek sprawców jest też coraz niższy. Nie ma więc co się oszukiwać i wierzyć w niemożliwe, że tacy zwyrodnialcy wykorzystają szansę jaką dziś daje im prawo. NIE WYKORZYSTAJĄ !!!! Poza tym sądy tez wymierzają śmiesznie niskie kary, które bulwersują opinię publiczną. Wszystkie te organy państwa mają obowiązek dbać o bezpieczeństwo i dobro obywateli. Jak dotąd nic w tego nie wychodzi. Zabawa bandytów z prawem dalej trwa i pewnie prędko się nie skończy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brutalne pobicie |
pis da rade :D
|
|
Tak. Zgadzam sie. Zajebać te zwierzęta. Ale wcześniej chłopcy bedą mieli troszkę rozkoszy. W areszcie poznają troszkę miłości inaczej. I dobrze im tak. To może bedzie jakaś nauka dla tych młodych ludzi. no chłopaki... zwieracze razem ! ! !
|
|
Kara śmieci ? napewno niewprowadza :(
|
|
Pysiu, a czy martwiłbyś sie ze kara smierci nie wyprowadzi sprawców, jezeli zatłukli by kogoś Ci bliskiego. pomysl . . .
|
|
Pewnie średnia wieku tej grupki to 15-17 lat - za 10 lat (oby dłużej) wyjdą z pierdla nienawidząc całego swiata i jako wyszkoleni kryminaliści (przez kolegów z celi) w pieknym wieku, 25-27 lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo na pewno resocjalizacja im nie pomoże !!!!!!!!!!!!! K.......WA ŻYĆ NIE UMIERAĆ W TAKIM KRAJU !!!!!!!!!!!!! :)
|
|
Kiedy ludzie mówia o ostrzejszych karach to natychmiast sitwa prawnicza krzyczy, że to nie zmniejszy przestępczości (szczególnie "papugi"). Wynikałoby z tego, że skuteczne byłoby zmniejszenie kar? Taka to logika głąbów stanowiących prawo i o prawie. A może to nie głąby tylko kute na cztery kopyta cwaniaki? Ciekawe, kto tu jest bardziej przestępcą? Zbych
|
|
|
A mi się nie mieści w głowie jak można w imieniu prawa zabić człowieka... nie mieści mi się w głowie jak wogóle można zabić.
|
|
Rahtid no napewno bym wtedy chciał kary smierci ale chyba oni o tak to biewprowadzą jej.
|
|
Zdaje się, że żeby wprowadzić karę śmierci trzeba by było najpierw wyjść z UE, bo to niezgodne z tymi unijnymi zasadami...
|
|
Łomża ogólnie staje się bardziej niebezpieczna, prawie zawsze gdy wracam ze studiów spotykam małolatów szukajacych zaczepki. Policję nie często widzi się na patrolach pieszych, może choc trochę by to zmniejszyło agresje tych wyrzutków. Jest tez druga sprawa jeśli ktoś we własnej obronie zabije takiego to pózniej jest szykanowany i wyrok ma wyższy niż sprawca brutalnego pobicia. Polska państwo bezprawia. Chyba niedługo tak będzie można mówić. Jak porzadni obywatele będa musieli się bać wyjścia na spacer wieczorem. No, cóz będą pewnie samosądy. Jestem za...
|
|
ja bym byl za kara smierci np. koles dostanie dozywicie albo 140 lat to on sobie zyje za podatki nasze lub naszych rodzicow kasa nie bieze sie z nieba ale szubienice jeszcze sa w niektorych wiezieniach, choc ich by nie uzywali bo to za bardzo drastyczne bardziej wprowqadzenia srodka usypiajacego i spowalniajacego ruch serca az do jest zatrzymania :) ![]()
|
|
ja bym byl za kara smierci np. koles dostanie dozywicie albo 140 lat to on sobie zyje za podatki nasze lub naszych rodzicow kasa nie bieze sie z nieba ale szubienice jeszcze sa w niektorych wiezieniach, choc ich by nie uzywali bo to za bardzo drastyczne bardziej wprowqadzenia srodka usypiajacego i spowalniajacego ruch serca az do jest zatrzymania :) ![]()
|
|
jeżeli tacy "idioci" nie mają czegoś takiego jak sumienie i mózg , to kara śmierci minimum
|
|
Ale jak wogóle można wyrok smierci rozważać w kategorii kary? Moim zdaniem taki wyrok nie jest karą dla sprawcy ale raczej zemstą społeczeństwa. Kiler wykonał byś wyrok?
|
|
|
"Ja bym wykonał." katom pewnie dobrze płacą
|
|
Oj bardzo dużo takich rzeczy się dzieje w Łomży Crazy Frog
|
|
A zastanawialiście się ludzie, skąd się ta agresja bierze? Ano z amerykańskich filmów, które pokazują , że zabicie człowieka - to taki pikuś, po którym mozna spokojnie strzelić piwko. W których pokazywane jest przekonanie, że jak jesteś dobry - to znaczy, że głupi i trzeba ciebie zniszczyć. A te bajki japońskie, które oglądają pampersiaki: żeby wprowadzić pokój - trzeba ZABIĆ wrogów. A te gry komputerowe, które uczą zabijać, bo za to dostaje się punkty. A potem taki małolat, który nie odróżnia gry od realu krzywdzi drugiego, bo chce zobaczyć "jak to jest". I pewnie potem szuka klawisza "enter", żeby zabity się podniósł i dziwi się, że się tak nie dzieje. A co wy na to? *finka*
|
|
Szczerze mówiąc zabardzo upraszczasz, moim zdaniem brutalność w filmach nie jest przyczycną agresji w społeczeństwie. Lecz raczej odpowiedzią na zapotrzebowanie na tego typu emocje. To się dobrze sprzedaje.
|
|
Szczerze mówiąc IMHO zabardzo upraszczasz, moim zdaniem brutalność w filmach nie jest przyczycną agresji w społeczeństwie. Lecz raczej odpowiedzią na zapotrzebowanie na tego typu emocje. To się dobrze sprzedaje.
|
|
MaYkel - nie mogę się z Tobą do końca zgodzić. Jeżeli młode pokolenie od etapu pampersiaka jest wychowywana w przeświadczeniu, że pięść rozwiązuje wszelkie problemy i że można bezkarnie krzywdzić ludzi - to jest i będzie źle działo się w kraju. Zobacz, że w TV rzadko pojawiają się filmy i programy pokazujące inny system wartości niż przemoc i śmierć. Zgadzam się z Tobą, że takie rzeczy łatwiej się sprzedają, są wyrazistsze w przekazie, niestety. Ale nie ma ptrzeciwwagi, która pokazałaby, że można inaczej żyć. Mówisz o potzrebach brutalnych emocji - ja pytam - skąd się takie potrzeby biorą? Co o tym sądzisz? *finka*
|
|
Finka, ja nie twierdze, że nie masz racji, wręcz przeciwnie jest dużo prawdy w tym co piszesz, tylko że poprostu stwierdzenie że całe zło wynika z brutalnego przekazu medialnego wydało mi się za bardzo uproszczone. A skąd się bierze potrzeba brutalnych emocji? Myślę że z nikąd, rodzimy się z nią, człowiek w końcu jest drapieżnikiem. W przeszłości tego typu popędy były wykorzystane np. podczas walki o pożywienie, a teraz gdy nie ma takiej potrzeby, jednostki słabe nie radzę sobie z utrzymaniem swych popędów na uwięzi. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że to co pisze też jest w dużym stopniu uproszczone. Problem jest na pewno bardziej złożony i niebagatelne znaczenie ma to jak jesteśmy wychowywani i co jest akceptowane przez społeczność w jakiej się funkcjonuje.
|
|
Finka ma dużo racji. Już o tym dyskutowaliśmy, że agresji należy przeciwdziałać odpowiednim wychowaniem i wzorcami, które w młodym wieku znaczą bardzo wiele. Te ogłupiajace brutalnością filmy robią wiele złego (a skąd się wzięły np. kije basebolowe? Toć nie z naszej kultury chyba?). To przecież w tym filmowym, amerykańskim gównie załatwia się wszystko przemocą, nawet ten "dobry" musi zabijać, żeby cokolwiek osiągnąć. Czy wiecie, że we Francji istnieje ustawowe ograniczenia dla tych amerykańskich gniotów i to dla wszystkich (komercyjnych również) telewizji i kin? Zbych
|
|
Mnie najbardziej drażni, że ten cały komercyjny **** emituje również telewizja publiczna, która raczej powinna być nastawiona na bardziej ambitny przekaz, bo w końcu taka jest rola telewizji państwowej utrzymującej się w jakimś stopniu z naszych pieniędzy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |