Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
gdzie zlozyc reklamcje na wadliwe urzadzenie |
Gdzie mozna zlozyc reklamacje na wadliwie dzialajace urzadzenie ? ktore jest nowe i na gwaracji. producent odmawia wymiany twierdzi ze to nie jego problem i ma to doslownie gdzies .jaka instytucja sie zajmuje takimi sprawami ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: gdzie zlozyc reklamcje na wadliwe urzadzenie |
panstwowa inspekcja handlowa
|
|
Do Rzecznika Praw Konsumenta
|
|
Tylko i wyłącznie PIH, rzecznik Cię odeśle do nich. Mieści się na Księcia Janusza w Łomży tam gdzie była telekomunikacja.
|
|
ktory nic nie zrobi.. Sam przerabialem juz dwukrotnie. Rzecznik powie tylko "niech Pan napisze odwolanie od reklamacji, a jak znowu odrzuca to do pihu zglosic do mediacji", tak wyglada jego praca i zainteresowanie, a do tego wszystko z wielka laska jakby za kare te funkcje pelnil.
|
|
pih najlepsza Yo_ziomus
|
|
Rzecznik Praw Konsumenta do którego zwróciłem się o pomoc w sprawie reklamacji zbył mnie odsyłając do PIH. Za pośrednictwem PIH moja sprawa została załatwiona szybko i skutecznie, dlatego też i tobie proponuję tam się udać.
|
|
napisz pismo reklamacyjne i postrasz sądem
|
|
To coś z tobą nie w porządku ? Jak masz wątpliwości to złóż reklamacje u sąsiada . Tak to jest , jak kogoś zrobią na próbę , a póżniej zapomną utopić .
|
|
wymiany odmawia ale musi naprawić. wszystko powinno być opisane w warunkach gwarancji.
|
|
Autor: diabel666 (---.play-internet.pl) Data: 06-04-12 15:33 Gdzie mozna zlozyc reklamacje na wadliwie dzialajace urzadzenie ? ktore jest nowe i na gwaracji. Ze szczegółów, które skrupulatnie wymieniłeś, mogę powiedzieć Ci, że dziś jest wiosna.
|
|
Przede wszystkim napisz czy nabyłeś towar w sklepie stacjonarnym czy przez internet - drogą wysyłkową oraz kiedy dokonałeś zakupu.
|
|
A także czy urządzenie było już wadliwe w trakcie jego zakupu czy zepsuło się podczas użytkowania.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |