wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
elewacja

poszukuję projektanta do elewacji budynku mieszkalnego .Jak ktoś zna dobrego proszę o namiary

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: elewacja

Franiu ,a kto w tym domu będzie mieszkał,projektant czy Ty?

mały

franio będzie mieszkał .
Ale chata musi być najpiekniejsza w okolicy a nie podobna do innych .

to juz do elewacji projektanta trzeba zamawiac? Ludzie. Rozumiem wnetrze, ale elewacja? Toc wkolo pelno pomyslow, w internecie zdjec.. Kazdy moze cos dla siebie znalezc..

elewacja to nie tylko kolor...

a do czego w elewacji potrzebny Ci projektant poza kolorem? Od tego jest ekipa, ktora przychodzi, ocenia, wycenia i im sie za to placi, a nie projektantowi... Mialem okazje widziec wypociny tych, pozal sie boze, projektantow i poza wygladem nie maja pojecia o standardach i stronie technicznej projektu.. Strzela projekt z zewnatrz a wymiarow z zachowaniem logiki brak.

dzięki za namiary tylko tu umiecie

ja.maoge.wykonać.coś.takiego.jak.chcesz.może.też.byc.z.wykonaniem.projektuje.i.wykonuje.ALE.TO.KOSZTUJE.

a

P.A. ja nie wiem co i kogo ty widziałeś i mnie to nie interesuje... a ekipa to czeka na to co im każesz, takie są realia.

to nie wiem gdzie i jaka ekipe widziales.. Kiedy robilismy elewacje przychodzil kierownik, ocenil stan obecny, powiedzial co jest do zrobienia, aby bylo dobrze, wycenil, a my wybralismy tylko kolor. Tak wyglada porzadna, fachowa ekipa, ktora zajmuje sie elewacja. A nie placic dwa razy za cos, co mozna zrobic za jednym. Chyba, ze przez projektanta rozumiesz architekta, to wtedy ekipa moze przyjsc na gotowe, ale to juz nie rozruzniasz pojec jak tak.

gzymsy, pogrubienia, cieniowania, dekoracje, każdy dom jest inny i z każdego da się wycisnąć bardzo dużo, pod warunkiem że ma się wizję, jak ktoś nie ma, to korzysta z pomocy fachowców, a ty myślisz że chodzi tylko o kolor...

to Ty tak myslisz i uparcie probujesz to wmowic :) nie wszyscy mysla jak Ty.

sam napisałeś że wybraliście tylko kolor... fachowiec powiedzial wam, damy z 10 cm styropianu, tylko jaki kolor? a wy wybraliście i całe doradztwo fachowców... więc juz się nie mądrz...

a kto sie madrzy :) fachowiec byl od tego, zeby powiedziec co i jak, a nie wiesz co bylo robione, a my nie musielismy sie o nic martwic poza kolorem, bo od tego jest ekipa.. Juz chyba prosciej nie mozna wyjasnic. Kazdy debil by juz dawno zrozumial.

powiedzieć co i jak? czyli co ten fachowiec powiedział? i debilem to jesteś ty, skoro po za kolorem nie wiedzieliście jak to ma wyglądać, elewacja to coś więcej, ale co ja z prostakiem będę się sprzeczał...

franek11

załóż nowy temat np; poszukuję projektanta do elewacji, z pewnością tu zaglądają i po kłopocie, a tymi baranami sie nie przejmuj zazdroszczą Ci że masz kasę na takie rzeczy i tyle.

I właśnie doszliśmy do celu.... Zawsze najładniejsza jest PROSTOTA !!!

Chce chłop mieć coś nietypowego a wy jak prostaki.

Elewację dobiera się nie tylko kolorem, zacięcia, bonie, jakieś dodatki i wzór.
Dom najpierw widać z zewnątrz, i tu można oddać charakter budowli. Chętnie bym ci pomógł , ale proponuję zgłoś się do R. Tyszko może ma jakieś zdjęcia, albo ci pomoże, Robił u mojego kumpla w Małym Płocku i powiem ci zajefajnie chata wygląda.
Ma swój sklep i punkt za blaszakiem(farmer) w domkach. Firma Alf.Niestety nie dysponuję nr tel.

OjciecR nawet zeby z prostakiem sie sprzeczac trzeba jakis poziom soba reprezentowac :) nadal twierdz, ze wiesz lepiej od ludzi co w ich domach robione bylo i dalej uparcie wmawiaj swoja racje :) mow do slupa. Powodzenia w zyciu.

antyon, dokładnie..

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org