niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
servis laptopa

witam, gdzie można w miarę rozsądną cenę naprawić laptopa ? dzieki z góry

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: servis laptopa

a co sie w nim stalo?

Co się dokładnie stałą ??

To zależy co się w nim zepsuło i jaką cenę uważasz za w miarę rozsądną.
Przy uszkodzeniu dysku baterii czy płyty głównej cena będzie "nierozsądna" bez względu na to, gdzie będziesz go naprawiał ... przy mniejszych uszkodzeniach cena będzie "rozsądna" lub "nierozsądna" w zależności od serwisu.

--------------------------
Anoni.m
http://www.pixelpc.pl

Nie da się określić ceny nawet w przybliżeniu, nie znając rodzaju oraz zakresu uszkodzeń czy awarii ... napisz chociaż, co nie działa lub działa nie tak jak powinno.

Anoni.m

w sierpniu ub roku podczas burzy laptop byl podlaczony kablem do gniazdka z laczem internetowym ist po burzy nie dzialal bylem w 2 serwisach powiwdzieli mi ze uszkodzona zostala plyta glowna i nie oplaca sie go naprawiac / nie moglem sie z tym pogodzic i pojechalem do serwisu komputerowego na bema tam mi go naprawili koszt 220zl 6 miesiecy gwarancji i laptop smiga jak trzeba ; taka jest prawda o lomzynskich serwisach - pozdrawiam serwisanta z ist

a jaki może być koszt wymiany matrycy HP 17" ,,pawilion,,

simmtech dworna...

fanka bocianka

Wymiana matrycy to jak wymiana koła : )
Nic trudnego : )

ale koszt???

A koła mi się osobiscie też nie opłaca wymieniać, są od tego odpowiedni fachowcy.

a to nie jest post powiązany z ,,on 21" ???

nie

na Hali jest jeszcze?

on tanio i dobrze naprawia i spoko ziomek,

ale ceny ma na prawde dużo niższe niż wszyscy

nie mogę włączyć lapka, działał sobie normalnie w pewnym momencie sie wyłączył, poczekałem chwile i ponownie włączyłem to on znów sie wyłączył ,jak wyjąłem wtyczkę zasilacza i ponownie włożyłem to zgasło na nim (zasilaczu) światełko i .....
teraz to zupełnie zero reakcji

pozdro

Coś z płytą główną. Moim zdaniem nieopłacalna naprawa. Zrobią ci rebaling (czy jak to sie tam nazywa) KOszt 150 - 500 zł w zależności od serwisu. I teraz padnie ci to po miesiącu albo dwóch albo trzech. Będą Ci poprawiać, albo nie. Jeżeli już się zdecydujesz na naprawę to tylko w takim serwisie gdzie dadzą Ci paragon i gwarancję.
Już to przerabiałem, znajomi również.

W zależności od typu matrycy (led, ccfl, matowa, błyszcząca, rozdzielczość matrycy - zależy od modelu laptopa) cena matrycy nowej 300-470zł + 50-100zł za wymianę w zależności od firmy.

Anoni.m

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org