Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zarobki niani |
Ile w Łomży zarabia taka statystyczna opiekunka do dzieci? Pracująca od pon do pt po 7-8 godzin? Michał
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zarobki niani |
500 zl za siedzenie i pierdzenie w fotel za 8 godzin,dajcie mi taka prace od razu ja biore.
|
|
abantonino chyba sobie zartujesz... po pierwsze wynagrodzenie zalezy od wieku dziecka i co trzeba robic..ale napewno nie 500 zl Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
wpm chyba nie masz dzieci jesli twierdzisz ze opieka to siedzenie i pierdzenie w fotel... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Z moich informacji wynika, że 500zł za dwójkę małych dzieci- tyle dostaje koleżanka. Ale widziałam ogłoszenia z miast podobnej wielkości, co Łomża, gwarantująca 1200zł. Więc pewnie to kwestia dogadania.
|
|
Dokładnie:) Poza tym-większość ludzi w pracy siedzi i nic nie robi a dostaje duzo wiecej niz 500zł... Michał
|
|
Jeżeli dasz najniższa krajowa to ZUS opłaci za nianie składki. W 2012 to 1111,86zl netto. Tylko kto podejmie się za takie grosze opieki i odpowiedzialności za cudze dzieci. Powodzenia w poszukiwaniach.
|
|
500 zl z jednym maluchem to swietny zarobek,no jesli wyzywienie jest w tym.
|
|
chyba nigdy nie pracowalas jako opiekunka... Jezeli 500zl to dobry zarobek za taka prace to gratuluje poczucia humoru :) temat opiekunek w Lomzy byl poruszany i mozna odgrzebac stare tematy, gdzie sporo dyskusji bylo.
|
|
morpheo ale opieka nad cudzym dzieckiem to dosc spora odpowiedzialnosc nie porownuj tego do jakies pracy w urzedzie badz gdzies w biurze albo gdziekolwiek indziej... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
ja mam prace,ale jesli bym niemiala pracy to 500zl netto w kieszeni jest ok,sobota niedziela wolne,zejdzmy na ziemie nikt nieda 1000 zl jesli taka sume zarabia sie na etacie.
|
|
A praca 7-8 godzin z cudzym dzieckiem to nie etat?? Oddajcie dzieci do żłobków za 400zl i nie wyzyskujcie bezrobotnych osób! To ile byś dał\dała to nie oznacza godnego wynagrodzenia za taka odpowiedzialność. Płacicie grosze a chcecie mieć opiekę na najwyższym poziomie ....
|
|
4bl zgadzam sie w pelni...posiadanie dziecka to jest praca na 3 etatach 24/7 opieke nad dzieckiem tak jak i prowadzenie domu powinni traktowac jak normalna prace zawod itp czyli takie osoby powinny miec normalne wynagrodzenie.. ale nie oferuja grosze a oczekiwania yaykssssssss no comment...widze co rusz ogloszenia zatrudnie opiekunke wyksztalcenie wyzsze 500-600 zl miesiecznie...ludzie zlitujcie sie Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
martuchman,widze ze masz slaba wiedze ile kosztuje opiekunka,poczytaj se ogloszenia,nawet na zachodzie dostaniesz tylko 150 euro jesli bedziesz legalnie zatrudniona,sprawdz poczytaj i niebujaj w oblokach ze 500 zl to malo.
|
|
gdzie na zachodzie dostaniesz tyle??bo w krajach w ktorych ja bylam placa 3 razy tyle..chyba musisz uaktualnic swoje dane...po drugie jesli chodzi o opieketo nie mam slabej wiedzy..sama szukalam to wiem moi znajomi rowniez wiec ty mi nie mow co i jak i za ile...oo i dodam ze nie mam jako takich wymagan..dziecko po prostu ma byc czyste nakarmione wychodzic na spacery oraz zabawa.... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
W Łomży... nieczęsto pewnie dostaje się więcej niż 600zł. Tym nianiom, które są bardziej wynagradzane udało się trafić na zamożniejszych rodziców. Wiem, że pod Warszawą za taką pracę dostaje się 1500zł na rękę.
|
|
150 euro dziennie to się zgodzę, 500 zł za 7-8 godzin pracy dziennie to wyzysk
|
|
ja wiem zaproponujmy taka stawke niani za ten sam czas pracy i zaproponujmy 7-8 godz za min socjalne w innym miejscu... nie sadze zeby ktos wybral wtedy opieke nad dzieckiem..czasem sie powinniscie zastanowic co niektorzy opieka nad dzieckiem szczegolnie cudzym to wieksza odpowiedzialnosc niz jakakolwiek inna praca.gdzie indziej mozesz skorygowac bledy(np w biurze w kuchni na budowie)..tu jakcos spi******sz nie ma zmiluj nie naprawisz tego Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
na stronie http://www.niania.pl ceny za godzinę to 10-15zl. A 500zł to 2.84zl za godzinę.....WYZYSK Najgorsze jest to, że osoby bezrobotne, które długo nie maja pracy w ostateczności godzą się na śmieciowe wynagrodzenia i obniżają zarobki pozostałym...
|
|
Praca w charakterze niani jest wyczerpująca i ponosi za sobą wielką odpowiedzialność 500 zł za jedno dziecko to śmiech na sali , a co dopiero za dwoje !!!! Żart ale niestety realny , panie które zajmują się dziećmi godzą się na takie warunki ponieważ są przyparte do muru z braku pracy jak wszyscy . Ja zatrudniając opiekunkę od września dla 2 letniej córeczki z pewnością zaproponuje jej więcej jak średnia krajowa oczywiście na umowie i opłatami ZUS bo opiekunka do dziecka to też człowiek , a ja bym nie wyżyła za 500 zl miesięcznie !!!! Nadzieja jest ryzykiem , które trzeba podjąć....
|
|
raczej nie sadze zeby ktokolwiek wyzyl za taka glodowa pensje...wpm i reszta madrych dac wam po 500 zl i pooplacajcie rachunki i utrzymajcie rodziny za to.. jestem ciekawa czy wam sie uda Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
to ja tym które by płacić po 1500 zł życzę z całego serca aby tyle zapłaciły gdy już będą miały swoje dziecko. Gadac to każdy może ale zadaniem swoich zarobków nie podniesie.
|
|
sorry za błędy coś mi słownik w tel szwankuje
|
|
hey oki brzeczyszczykiewicz ale nie wykorzystywac ludzi do tego stopnia bo czasami taka praca to jedyne zrodlo utrzymania dla kogos.... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Ja też szukam pracy i z tego co wiem to zazwyczaj płacą 500zł.
|
|
jak to sobie wyobrażacie: pracując w Polsce za 1500 zł i oddać niani 1000-1200? Zart! Maksymalnie 650 zł. trzeba by było premiera się zapytać jak rozwiązać ten problem
|
|
jesli ktos ma takie zarobki to jedyna opcja to oddanie dziecka do przedszkola a nie szukac zdesperowanych opiekunek opiekunow ktorzy nie maja innego wyjscia.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
martuchnam powodzenia! jeśli będziesz miał dzieci, to zrozumiesz
|
|
hahaha mam az 3 2 sie uczy a 1 ma 3 lata... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
dzieci to odpowiedzialność nie ważne swoje czy obce,ja mam dzieci i czasem wolałabym iść na 8 godz.do roboty zrobić swoje i wolne a tu etat za darmo i to bez przerwy,nie przespane noce itd.
|
|
mysliciel dobrze powiedziane ale chyba niektorzy tutaj tego nie rozumieja... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
najlepiej sie tlumaczyc "bedziesz miec dzieci, zrozumiesz".. Nie stac Cie na opiekunke to nie zatrudniaj. Nie osmieszaj siebie i kogos proponujac mu 500zl za 8h siedzenia z Twoim dzieckiem. Sa zlobki, przedszkola, dziadkowie. Nie trzeba miec dzieci zeby szanowac prace innych. Powiedz mi wpm gdzie na zachodzie placa 150euro? Znajoma zatrudnila w niemczech dziewczyne z Polski i placi jej 450euro plus ma u nich zamieszkanie i moze sie poduczyc jezyka itd. W Warszawie placa nianki to 1500zl w gore, niejedna ma ponad 2tys. Ludzi stac na nianke to placa uczciwie, bo to jest normalna praca.
|
|
w stanach niania dostaje 100$ dziennie, ma zamieszkanie i wyzywienie gratis, stan Connecticut okolice New Haven
|
|
ha ha ha PA zaprzeczasz sam sobie 450 euro, tylko nie przeliczaj tergo na złotówki, tam się żyje za euro 450 euro dla niemca, to jak u nas 450 zł
|
|
450 euro placa na czarno w Niemczech i nietylko w Niemczech,ale jesli jestes zatrudniona na bialo dostajesz 150 euro do tego masz mieszkanie i wolne w sobote i niedziele,poczytaj sobie opiekunka do dziecka?Nikt pieniedzy na drodze niezbiera PA. a ten zawod sie nazywa na zachodzie.OP MÄDCHIEN.
|
|
myślę, że w obecnych czasach, przy tak dużym bezrobociu w lomzy i nie tylko było by wiele chętnych opiekunek za 500-650 zł. lepiej miec parę złotych niż nie mieć nic
|
|
100 $ dziennie!? chyba jakis ZART
|
|
To kwestia alternatywy. Bezrobocie dosyć duże, więc wiele możliwości pracy dal osoby młodej bez wykształcenia nie ma. Dlatego opiekunka może zarabiać połowę płacy minimalnej, bez podatków.
|
|
Raczej żart a postu nad którym wybuchła ta dyskusja nie ma! Kto ma dzieci wie najlepiej! www.abantonino.blog.onet.pl -Kto szuka pracy niech zajrzy!
|
|
nie chcacy zainteresowalam sie moja sasiadka -ile placi niani ? 800 zl i jest zadowolona , ze tylko tyle!!!!!!! ale i zadowolona jest z opieki nad dzieckiem!Wiec prosze wybierac!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
sasiadka zapomniala ci powiedziec ze na 2 miesace placi 800zl hihihi.
|
|
rzepicha masz racje znajoma do 3 miesiecznego za 900 poszla
|
|
2.84 zł za godzinę? to już chyba lepiej puszki i butelki zbierać.
|
|
swoja droga to chyba najciezsza praca na swiecie, chwila nieuwagi i ogromny problem na dlugi czas przy malym dziecku, strasznie wyczerpujaca. sama mam rocznego syna ktory siedzi z babcia i pomimo tego ze to wnuczek to matka jest czesto wykonczona samym chodzeniem nawet za nim pilnowaniem zeby krzywdy sobie nie zrobil
|
|
utor: martuchnam (---.play-internet.pl) Data: 24-02-12 10:56 hey oki brzeczyszczykiewicz ale nie wykorzystywac ludzi do tego stopnia bo czasami taka praca to jedyne zrodlo utrzymania dla kogos.... Zaraz zaraz, ale w charakterze opiekunek zajęcia szukają zazwyczaj emerytki chcąc dorobić do emerytury albo studentki, więc o co chodzi?? Po drugie, zrozum te osoby, które piszą inaczej, nie każdego stać na niepracowanie. Oczywiście jak możesz sobie pozwolic na to aby nie pracować i wychowywać dzieci, to fajnie, niektórzy zapewne nie mogą.
|
|
mkp86 haha powtarzasz bajki o traktowaniu euro jak zlotowek :) wpm idziesz w zaparte a nie masz pojecia o kwotach. Dla Ciebie najlepsza praca to za polowe min wynagrodzenia, w kazdym temacie o pracy i wynagrodzeniach mocno to widac. Odejdzmy od zachodu, a popatrzmy tylko na nasza Polske i zarobki nian. Proponuje zapoznac sie z tematem i dopiero prawic madrosci i bronic wyzyskiwaczy. Za 500zl nie liczylbym, nigdy, na porzadna opiekunke do dziecka.
|
|
niedowiarki , nie widze problemu :)) jak za 500 stow chcesz obleciec dwoje bachorow TO SIEDZ SAMA - CHYBA SIE OPLACI??? nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
tak nie pracuje teraz.stac mnie na siedzenie w domu...ale opieka nad dziecmi to tez praca i to ciezka...niech mongoly sie nie wypowiadaja jak nie wiedza...nigdy w zyciu nie dalabym opiekunce 500 zl to wstyd...i koniec tematu..wyzyskiwaczom dziekujemy!! Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Ja gdybym mieszkała w Łomży to zgodziłabym się pewnie na te 500zł wiadomo lepsze to niż nic,ale moim zdaniem jak ktoś zatrudnia opiekunkę powinien też zapewnić w miarę godziwe wynagrodzenie.
|
|
martuchnam,szkoda tu język strzępić,my swoje a oni swoje,powiem szczerze że choć wychowywanie dzieci to ciężka praca wolę to robić sama
|
|
Niech żadna z mam i tatusiów nie piszę czegoś w stylu zobaczysz jak sam/a będziesz miał/a dziecko . Jestem mama 18 miesięcznej dziewczynki i od września będę poszukiwała niani na góra 5 godzin dziennie jeśli nie byłoby mnie stać na nianie za 1300 zł miesięcznie to zostałabym w domu z dzieckiem sama . Proponować kobiecie 500 zł nawet za 5 godzin dziennie to jakiś żart wszystkim tym którzy tyle płaca gratuluje poczucia ludzkiej wartości ja później nie spojrzałabym w lustro . Druga sprawa to taka , że zatrudniając kobietę odpowiedzialną z sercem do dziecka najlepiej mamę z doświadczeniem która ma rodzinę warto by było postawić się w jej sytuacji , znika z domu na tyle godzin haruje jak na cały etat czasami więcej , zaniedbuje rodzine nie poświęca czasu swoim dzieciom dla marnych 500 zł to kpina jak ona ma się czuć na taką pracę i place to tylko sie wyrzyga... ć że tak się już wyrażę . Jeśli małolacie która niema obowiązków jest na utrzymaniu rodziców i trudni się opiekowaniem dzieci to pasuje to inna sprawa ale pytanie kto powierzy takiej osobie swoj najwiekszy skarb . Opiekunka , która spędza więcej czasu z twoim dzieckiem niż ty powinna być dla niego kimś wyjątkowym bo czas spędzony z nią ma ogromny wpływ na jego całe życie więc zadowolona opiekunka = zadowolone dziecko i to jest najważniejsze . Pomyślcie o tym drogie mamy , jeśli wasza praca nie pozwala wam na zapewnienie opieki dziecku to lepiej zostać w domu . Nadzieja jest ryzykiem , które trzeba podjąć....
|
|
Martuchnam w pełni popieram wyzyskiwaczom dziękujemy !!!!! Nadzieja jest ryzykiem , które trzeba podjąć....
|
|
czarny anioł zgadzam się z tobą ja nie poszłabym za 500zł pilnować dzieci to jest wyzysk człowieka przez człowieka a czasy niewolnictwa dawno minęły,
|
|
Dokładnie Nadzieja jest ryzykiem , które trzeba podjąć....
|
|
wiekszosc z tych pseudo pracodawcow oferujacych 500zl powinna sama wyzyc za 500 zl...full time przy dziecku 8h dziennie caly miesiac.... Wyzyskiwacze good luck w poszukiwaniu idiotow za 500 zl..a tak wogle to najlepiej to wypier****c z takimi ofertami i nie walic kichy i nie ponizac ***** drugiego czlowieka.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Niana to nie jest praca,a chodzi o popilnowanie dziecka pare godzin dziennie,naturalnie jesli chodzi o sluzaca to trzeba zaplacic 1000-1500zl netto,niekture kobiety pracuja na caly etat i maja 1100zl netto,w Lomzy to 99%pracownikow tyle zarabia,jeszcze i mniej.i jesli ktos zaplaci 500 zl dla takiej studentki powinna sie cieszyc.
|
|
Czarny anioł rozumiem że zaproponujesz od września 1300zł? wiesz moja sąsiadka będzie szukać pracy. młoda dziewczyna. To jej powiem:)
|
|
"Niana to nie jest praca" to g* wiesz o pracy... Jeżeli bycie nianią to tylko pilnowanie dziecka to współczuję, jeżeli zatrudnisz do dzieci opiekunkę.. Takie dziecko trzeba nakarmić, wyjść z nim na spacery, jeżeli trzeba do lekarza, zapewnić mu prawidłowy rozwój psychiczny i fizyczny, to sto razy bardziej odpowiedzialna praca aniżeli w sklepie, nie daj bóg coś się stanie dziecku to rodzice i ty sama sobie tego nie wybaczysz. Za dodatkowe obowiązki typu pranie, sprzątanie, gotowanie niani się dopłaca. Tutaj masz przykłady ludzi poszukujących opiekunek do dziecka: http://www.niania.pl/praca/warszawa http://www.niania.pl/praca/olsztyn i skończ pi** farmazony, że za 500zł (2,84/h) to uczciwa i odpowiednia stawka.
|
|
do PA widze ze tu wiele ludzi niema szacunku do pieniedzy,mysla ze pienadze na drzewach rosna,moj maz pracuje na etacie zarabia 1125 zl netto ja mam tez 1200 zl netto,za mieszkanie placimy 1000zl ze wszystkimi oplatami,dzieki Bogu ze mam wychowawczy jeszcze i jak sie skonczy to z czego mam zyc?MUSZE DZIEWCZYNE ZATRUDNIC I ZAPLACIC ALE NIEDAM JEJ 500-600zl bo sama za chlebem pujde,ludzie logiki troszke.
|
|
Brzeczyszczykiewicz TAK OD WRZEŚNIA ZATRUNIĘ NIANIE DLA MOJEJ CÓRECZKI ALE NIE MŁODĄ DZIEWCZYNE TYLKO OŚWIADZONĄ MAMĘ W WIEKU 35-50 LAT WYNAGRODZENIE W GRANCY 1000-1300 ZŁ MIESIĘCZNIE .SAMA DO TEJ PORY PAMIĘTAM SWOJĄ NIANIE KTÓRA PODCIERAŁA MI NOSEK I ZAKŁADAŁA PLASTERKI TAKIEJ SAMEJ CHCE DLA SWOJEGO SZCZECIA . tEMAT DLA MNIE ZAMKNIĘTY , A PANI U GÓRY JAK NIE MA SZACUNKU DO LUDZI TO MY MOZEMY NIE MIEC DO PIENIEDZY ! PRAWDA ?? Nadzieja jest ryzykiem , które trzeba podjąć....
|
|
szacunku dla pieniedzy nie masz wlasnie Ty. Ktos na te pieniadze ciezko pracuje, a Ty nie chcesz za to uczciwie zaplacic. Poszanowania dla pracy, pracownika brak.. Jezeli kogos na cos nie stac to nie korzysta z luksusow, bo nie jest to przejaw szacunku dla pieniedzy, a jedynie nieumiejetne gospodarowanie nimi.
|
|
odpowiedz oczywiscie skierowana do wpm. A przy okazji, jezeli nie masz na nianke to trzeba bylo rozejrzec sie za zlobkiem albo poszukac pomocy w rodzinie, a nie szukac wymowek.
|
|
czarny aniol,jesli Ty placisz 1200zl to ja sie wpraszam sama i zwolnie sie ze swojej pracy,podaj mi meila lub telefon spotkamy sie i ja jestem zdecydowana z Twoim i moim dzieckiem siedziec za te pienadze.Tylko jak dlugo?mam na mysli ile lat?2-3 lata mam sie opiekowac tak?
|
|
hola, ale czarny aniol nie wspomniala nic, ze zaplaci komus za siedzenie z dwojka dzieci tj twoje i jej, placi za opieke nad swoim. Swoja droga, po tym co przeczytala tutaj, nie sadze, ze Ciebie zatrudni :)
|
|
Właśnie widziałam ogłoszenie na zambrowskiej stronie: opieka nad 3 dzieci,sprzątanie,gotowanie,odrabianie lekcji z dziećmi i organizowanie im wolnego czasu a wynagrodzenie 1000zł
|
|
No tak, pani w wieku 35-40 lat, która ma na wychowaniu dorastające dzieci za 1000 oczywiscie netto? (8 godzin dziennie - czyli cały etat za pilnowanie dziecka, pranie prasowanie, chodzenie do lekarza itp itd ) to nie jest wyzysk? Jak widzisz można różnie podchodzić. W zależności od zakresu obowiązków. Poza tym uważam, że to rodzic powinien z dzieckiem do lekarza chodzić a nie niania. Nie opowiadam się po żadnej stronie bo mieliśmy babcię do opieki, ale każdy argument ma w sobie swoją prawdę.
|
|
Wg prawa , nikt oprócz rodziców/ opiekunów prawnych, nie ma prawa decydować ( z lekarzem ) , o sposobie leczenia osób poniżej 18 roku życia.( nie mówiąc już o zabiegach inwazyjnych). Wskazana obecność dziecka z rodzicami- opiekunami.
|
|
Co do ogłoszenia,które napisałam wyżej rozumiem jeszcze opieka nad 3dzieci za 1000zl jakoś ujdzie bo to już spory kawałek grosza. Ale sprzątanie i obiady to lekka przesada.
|
|
A poza tym,to jest naprawdę ciężka i odpowiedzialna praca.
|
|
szukają białych murzynów
|
|
ja pier****e wiekszosc jelopow dalej nie lapie...nawet szkoda pisac juz na ten temat...wiec napisze ostatni raz NIE STAC CIE NA OPIEKUNKE TO ODDAJ DZIECKO DO PRZEDSZKOLA ALBO POD OPIEKE KOGOS Z RODZINY!!!!!!!!!!!NIE WYZYSKUJ LUDZI I NIE WYKORZYSTUJ TRUDNEJ SYTUACJI NA RYNKU!!! Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |