Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Netia- kto ma i poleca? |
Witam. Zanoszę się z zamiarem podłączenia netii- Usługa dostępna - LLU2 (numer routingowy C8685). Maks. prędkość ściągania 19 Mbit/s. Ogólnie dobra oferta. Centralka jest przy ul.3-go maja adres instalacji ul. Długa. Korzysta ktoś w tym rejonie? Jak tak, to jakie wrażenia, serwis, itp? Może jakieś inne LEPSZE opcje? Doszły mnie słuchy, że gówno i lepiej odpuścić, ale na dobrą sprawę wszędzie gówno tylko jak już wdepnąć to w mniejsze :-)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Netia- kto ma i poleca? |
Masakra ...
|
|
POTWIERDZAM MASAKRA Carpe Diem
|
|
Ja miałam, w porównaniu do TP rewelacja. Net śmigał, ściąganie szło pięknie, a w razie awarii zero problemu ze zgłoszeniem. Nikt nie wciska, że brak internetu jest moją winą, obsługa potrafi wszystko wytłumaczyć. Byłam bardzo zadowolona. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
nie polecam !!!! bajer wciskają jak to tanio w porównaniu do tp a później przychodzą rachunki że za głowę się łapiesz;
|
|
super! chodzi bardzo szybko i nie jest tak drogo :) mam i jestem zadowolona:)
|
|
A ja mieszkam pod Łomża i mam neta do 4GB z Netii.Chodzi bez zarzutu i router dobry nie to co w TP. A na LLu powinien chodzić extra. ja mam adsl. Dzielę sygnał czasem nawet na 3 komputery i nie czuję by sie zmniejszała prędkość. Przeczytaj umowę dokładnie bo kiedyś bylo 7 dni na ,,rozmyslenie się" w razie jakby źle działał.
|
|
Przesiadłem się z neostrady i polecam. W moim odczuciu lepiej to chodzi, brak problemów. Do tego router, który dają nadaje się do używania.
|
|
Ja też mam i polecam. W sumie od kąt mam nie miałem awarii ani żadnych ale , a będzie coś koło roku.
|
|
|
19 haha zawsze tam zawyżają, wiem bo kumpel tam pracował i mi powiedział co nieco na temat ich bajeringu
|
|
nie narzekam ,ale poczatki byly trudne, pisanie reklamacji bo wlaczyli uslugi , których sie nie zamawialo i mysleli ze z ludzi glupich zrobia i sie da wkrecic, konsultanci odkladali sluchawki, ale w koncu racje przyznali i jest ok jak umowe chca podpisac to dzwonia o kazdej porze a jak problem to ich nie ma net smiga, ogolnie ok
|
|
Dzięki ludzie za komenty z waszymi odczuciami. Pomogło mi to podjąć decyzję. Wiadomo, że konsultanci kantują jak tylko mogą żeby wcisnąć umowę, ale na pewno są też tacy co dobrze doradzą. Najważniejsze żeby dobrze zapoznać się z regulaminami i procedurami, bo to na ich bazie sporządzane są umowy, które warto czytać przed podpisaniem. No i na koniec dodam, że 'była' TP nie umywa się do Netii z ofertą i ze sprzętem i żeby tylko wszystko grało jak należy... Pozdrawiam
|
|
Ja tez jestem w trakcie przechodzenia. Mam nadzieję, że będzie lepiej niż w TP. Jest trochę zamieszania przy przejściu, które miało być płynne i które miały sami załatwić a już 3 faxy wysyłałem i dwa listy pocztą. Dobrze, że przynajmniej można z nimi przez Skype porozmawiać i nie marnować baterii w telefonie:) Szkoda, że nie mają przypisanych konsultantów do konkretnego klienta/regionu, no ale wiadomo... ---------------------- Wszyscy są w stanie sprawić, żeby w pomieszczeniu stało się jaśniej - jedni jak wchodzą inni jak wychodzą.
|
|
Mnie jak namawiali przejść z TP do Netii to oferowali swoje usługi o połowę taniej. W praktyce okazało się że rachunki wynosiły prawie dwukrotnie wyższe niz w TP (telefonu stacjonarnego). Działanie internetu nie różni się niczym od neostrady (bo jest na złączach TP). W razie awarii ci sami naprawiają.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |