Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
laptop, opinia? |
Witam forumowiczów, może ktoś znający się wydać opinię na temat parametrów lapka? Przeznaczenie raczej do użytku codziennego, a może czasem do gier.? prosze o opinię... z góry dzięki. Firma : lenovo Procesor (producent) :Intel Procesor (rodzaj): Pentium® Dual-Core Procesor (opis) :Pentium P6100 (dwurdzeniowy 2.0 GHz, 3M Cache) Karta dźwiękowa :Zintegrowana HD Audio Pamięć zainstalowana (pojemność) :6GB Pamięć (technologia) :DDR III Dysk twardy (pojemność) :500 GB Dysk twardy (interfejs) :SATA Napęd optyczny (typ) :Super Multi DVD+/-RW/RAM Wbudowana kamera Tak Karta sieciowa przewodowa 10/100 Mbps Ethernet Karta sieciowa bezprzewodowa (opis) :WiFi 802.11 b/g/n Karta graficzna (producent) :Intel Karta graficzna (model) :HD Graphics Karta graficzna (pamięć) :Przydzielana dynamicznie E-SATA,HDMI,VGA (RGB) Akumulator (technologia)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: laptop, opinia? |
Taki zwykly, norma. W sam raz do użytku, trwałe i bezproblemowe te lenovo są. Sam mam takiego. Ale z nowymi grami będziesz miał problem, nie ze wszystkimi oczywiście, ale za parę miesięcy, może rok żadna nowa gra ci nie pójdzie. No ale to laptop, a nie pecet.
|
|
Lenovo bardzo fajny komp. też mam takiego. jest dosyć mocny więc nie podzielam opinii Maro że za rok będzie szrot. poza tym gry nie są priorytetem więc nie ma problemu. jedyny minus że grafa intela zintegrowana ale cóż, da się przeżyć, a jak padnie będziesz myślał. no i procek mógłby być nowszy, ale wiadomo za to się więcej płaci, a za rok tanieje niesamowicie. http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
a ile to kosztuje??? bo tak procesor taki sobie no może być karta graficzna do bani napend do bani lenovo jako firma jest oki
|
|
pojemność dysku twardego 500 GB interfejs dysku twardego Serial ATA 5400 RPM napęd optyczny DVD+/-RW DL dedykowana grafika tak karta graficzna ATI Mobility Radeon HD 6370 (DirectX11, SM 5.0, AvivoHD) pamięć karty graficznej 1 024 MB wyjścia karty graficznej wyjście D-Sub wyjście HDMI typ akumulatora 6-komorowy litowo-jonowy czas pracy na akumulatorze (nieobciążony 310 min. karta dźwiękowa wejście mikrofonu czytnik kart pamięci SD MMC komunikacja WiFi IEEE 802.11b/g/n Bluetooth LAN 100 Mbps interfejsy ExpressCard 4x USB to zdecydowanie lepiej wygląda nieprawdaż ? ;>
|
|
do gier to lepiej użyć żetonów (lub dwuzłotówek...), ewentualnie kości...
|
|
a na pewno nie tego lapka...
|
|
laptop do gier to ogolnie jest pomyłka :) ale komputer nic specjalnego niższy standard z górej półki Łomża leży na Mazowszu !
|
|
CZŁOWIEKU 4pokoje przestań przestań co ty tak ogólnie chcesz kupić???????? taczke na gumowym kole co?? czy jak?? napisz konkretnie że to będzie twój pierwszy komputer w życiu i bedzie szybciej i sprawniej a nie owijasz w bawełne zzzze taki czy sraki jak ty nie wiesz sam co i jak
|
|
ogarnij robciu, coś nie tego z główką? nie znam sie więc pytam o opinię, Twoja jest zbędna, żegnam ozięble.
|
|
lipa
|
|
4pokoje kliknij na linka a sobie porównasz. Tylko ciekawe ile testerzy od producentów lapcoków dostają kasy za pozytywne opinie. W starocie sobie pograsz ale w gry aktualnie wychodzące na pewno nie. <http://www.google.pl/#hl=pl&q=por%C3%B3wnanie+laptop%C3%B3w+2011&oq=por%C3%B3wnanie+la&aq=1&aqi=g10&aql=&gs_sm=c&gs_upl=2128l3478l10l3l3l0l0l0l0l176l474l0.3&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=489164d5ddb374ac&biw=1152&bih=702>
|
|
ja również bym prosiła o opinię na temat laptopa lenovo, z góry dziękuje: Procesor (producent): Intel® Procesor (rodzaj): Dual Core Procesor (taktowanie): 2.1 GHz Procesor (pamięć cache): 2048 kB Procesor (opis): Pentium B950 Technologia Intel vPro: Nie Matryca (przekątna): 15,6 cale Matryca (rozdzielczość): WXGA 1366 x 768 (16:9) Matryca (powłoka): świecąca Matryca (opis): LED HD Pamięć zainstalowana (pojemność): 6 GB Pamięć (zajęte/wolne sloty): 2/0 Pamięć (technologia): DDR3 1333MHz Dysk twardy (pojemność): 500 GB Dysk twardy (interfejs): SATA Dysk twardy (prędkość): 5400 obr/min Napęd optyczny (typ): Super Multi DVD+/-RW/RAM Napęd FDD: Nie Karta graficzna (producent): Intel® Karta graficzna (model): Intel GMA HD 3000 Karta dźwiękowa: HD Audio Karta sieciowa przewodowa: 10/100 Mbps Ethernet Karta sieciowa bezprzewodowa (opis): 802.11B/G/N Bluetooth: Tak Kensington Lock: Tak HDMI: Nie VGA (RGB): Tak S-video/TV-out: Nie AV-in (Tuner TV): Nie Line-in: Nie Line-out: Tak S/PDIF: Nie LPT (równoległy): Nie RS232 (szeregowy): Nie Moduł GPS: Nie Czytnik kart pamięci: Tak Panel klawiszy multimedialnych: Nie Złącze replikatora portów: Nie Fire-Wire (IEEE1394): Nie USB 2.0: 3 szt Urządzenie wskazujące: touchpad
|
|
a może ktoś posiada laptopa Packard Bell ENTS11HR i mógłby powiedzieć jak się sprawuje. Bo zastanawiam się nad kupnem takiego, zastanawiałem się jescze nad Asusem ASUS K53BY X53U K53U i nie wiem który wybrać?
|
|
Co do trwałości Lenovo nie jestem pewien. Często do mnie przychodziły z drobnymi usterkami (chociaż czasami trafiały się płyty główne). Jesli ktoś planuje zakup hp (dvXXXX zdecydowanie- gdzie X zastepuje serie), gdzie płyta główna potrafi się psuć nawet 4 razy w ciągu pół roku (doradzając klientowi by sprzedał od razu po naprawie, który się uparł by go mieć, wymieniałem płytę 3 razy wciągu 2 miesięcy, więc awaryjność spora)... Z Packardem Bell raz się spotkałem (grafika), A w ASUSie tylko drobnostki (zazwyczaj z winy użytkownika)... Tyle co do awaryjności wyżej wymienionych laptopów... Co do parametrów laptopa w pierwszym poście. To do multimediów i programów biórowych, nie jest zły. Z taką grafiką w nowsze gry nie pograsz (nawet jeśli masz wymaganą pamięc grafiki dla danej gry.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |