Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
dla tych co mają coś do powiedzenia. |
Hmm .. Czy myślisz że ważne jest to co jest teraz? Teraz jest ulotne, tak ulotne że nie złapiesz tego choć byś dał sobie uciąć rękę. Ważne jest to co będzie i jak to będzie wyglądało później... za jakiś czas.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: dla tych co mają coś do powiedzenia. |
kiedy bedzie najwazniejsze? nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
dwie szkoły myślenia - pewnie z podziałem na kilkaset innych... - carpe diem i reszta mnie nie obchodzi & - zrobię wszystko żeby moje dzieci miały lepiej niż ja i teraz tylko pytanie czy jedziemy od któregoś wstecz pokolenia wg 1 czy wg 2?
|
|
oremi zyj chwila oki... dzieci maja wyjsc na ludzi...tolerancyjnych itd i umiejacych sobie radzic w zyciu.. nie zyje sie dla dzieci(jesli sie je posiada) zyje sie by przezyc zycie...dzieci w koncu i tak sie wyprowadza zaloza swoje rodziny itd...ja np nie podporzadkowuje zycia dzieciom..owszem dbam o nie ale ucze samodzielnosci od malego... w wieku 7 lat moje dzieci nauczyly sie nawet robic sobie jesc a teraz sami potrafia zrobic obiad a maja tylko 8.5 oraz 10 lat...(moze wiekszosc mnie potepi ale mam to gdzies) ja jestem pewna i spokojna ze jak dorosna beda umialy sobie poradzic..... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
ale ja rowniez chce cos od zycia..lubie podroze poznawanie ludzi swiata i roznych kultur...no i oczywiscie bezmyslne wydawanie pieniedzy jak to moj maz mawia..ale jest ogolnie tego samego zdnia co ja-oprocz wydawania bezmyslnego Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
martuchnam pewnie że masz racje. gdybyś wszystko poświęcała dzieciom na starośc zostałabyś z radiem maryja nie mając co robić i czym się zająć. Bo głównym błędem rodzica jest to że bezgranicznie poświęca się dziecku zapominając poprostu.. o sobie.
|
|
Mrauuu- a ja pomyslam ,zes czlowieku madry !!!!!!!!!!!!! i stac ciebie na merytoryczna dyskusje! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
oczywiscie...ja nie jestem osoba poswiecajacom sie dzieciom.........kocham e sa moimi najwiekszymmi skarbami ale jeszcze mysle o ich przyszlosci...jedyna rzecz jaka rbie tylko z mysla o dzieciach to jest postawienie domu...ja moge i mieszkac w samochodzie swoim w ciaglym ruchu i podrozach bo to lubie...nie nawidze rutyny do ktorej wiekszosc forumowiczow jest przyzwyczajona...nuda mnie zabija a siedzenie w miejscu chocby miesiac ewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww nie da rady..jestem crazy i to bardzo ale sie lubie taka Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
a tak ogolnie najwazniejsza rzecza w zyciu nie jest urodzenie wychowanie dzieci...tylko aby te zycie przezyc spelnic swoje marzenia.... na najwazniejsze rzeczy w zyciu sklada sie rowniez setki lub tysiace blahostek,rzeczy ktore wydaja ci sie niewazne lub malo wazne... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
rzepicha nie mi to oceniać. najważniejsze martuchnam to to, żeby życie PRZEŻYĆ w zgodzie ze swoim sumieniem. postępować tak żebyś była z tego zadowolona a jednocześnie nie wadziła innym. jeśli tak właśnie żyjesz to wiele ludzi może Ci tylko zazdrościć:)
|
|
napewno staram sie zyc w zgodzie ze soba (wadze jednynie mezowi momentami z moimi pomyslami bo mam 100 ktore chce na raz)...i napewno nie chce w przyszlosci zalowac ze czegos nie zrobilam takze staram sie probowac wszystkiego po trochu Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Jak może być ważne coś czego nie znamy? To co będzie za rok, dwa , dziesięć lat? Pewne jest tylko jedno, jednego dnia umrzemy wszyscy. Jak ciągle myśleć o jutrze kiedy paradoksalnie jutro tego jutra już może nie być?:) Ważne jest tu i teraz. _____________________________________________________________ Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.
|
|
toc nikt nie powiedzial ze wazne jest cos czego nie znamy...ja tez zyje chwila i ogolnie nie wiem co mnie spotka jutro pojutrze za tydz za rok...i mi to pasi..ja tylko mowie ze np potem *na najwazniejsze rzeczy w zyciu sklada sie rowniez setki lub tysiace blahostek,rzeczy ktore wydaja ci sie niewazne lub malo wazne..* Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Marek Grechuta Tyle było dni do utraty sił Do utraty tchu tyle było chwil Gdy żałujesz tych, z których nie masz nic Jedno warto znać, jedno tylko wiedz, że Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy Pewien znany ktoś, kto miał dom i sad Zgubił nagle sens i w złe kręgi wpadł Choć majątek prysł, on nie stoczył się Wytłumaczyć umiał sobie wtedy właśnie, że Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy Jak rozpoznać ludzi, których już nie znamy? Jak pozbierać myśli z tych nieposkładanych? Jak oddzielić nagle serce od rozumu? Jak usłyszeć siebie pośród śpiewu tłumu? Jak rozpoznać ludzi, których już nie znamy? Jak pozbierać myśli z tych nieposkładanych? Jak odnaleźć nagle radość i nadzieję? Odpowiedzi szukaj, czasu jest tak wiele... Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy
|
|
piosenka amazing...stara ale *********:)) Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Trzeba postępować TERAZ zgodnie ze swoimi przekonaniami, ażeby POTEM było jak najlepiej. tylko pytanie. Jak żyć teraz, żeby potem było przyzwoicie dobrze...
|
|
fizjolofy je8ane jego mać
|
|
Czesiek jak juz piszesz to pisz mądrze, a nie tutaj hołotę reprezentujesz ... -.-
|
|
uderz w stół a odezwie się ten co go najbardziej coś go boli ja nie napisałem żeby wszystko poświęcić dzieciom, tylko żeby miały lepiej, a to można realizować na setki różnych sposobów np tak jak ty bardziej mi w moim przypadku( "...z podziału na setki innych") chodziło o to żeby miały lepiej, co np przekłada się na to że ja robię tak, żeby wychować na pracowitych ludzi, samodzielnych, oraz żebym mógł im dać coś na start.. jak wkraczają w życiu... nie w stylu zastaw się postaw kup lepszą furę od sąsiadów ale pomóż dzieciakowi żeby miał na mieszkanie i nie musiał dziadować tak jak ja... itd
|
|
![]()
|
|
Andy Ty jak zwykle zabawnie :) ale prawda to :)
|
|
Mrauuu hmmm.. ostatnio poważne tematy poruszasz na tym forum więc pomyślałem że chyba muszę Tobie poprawić humorek;) A ostatnio brak kultury na tym forum aaaa ![]()
|
|
kurtura ![]()
|
|
hehehe :)) nawet przy kanale czasem trzeba się zachować.. Andy więcej takich pozytywnych obrazków! :)
|
|
Mrauuu ...... ![]()
|
|
ale patrz jak to głupio z boku musi wyglądać. jak się śmiejemy do monitora :))
|
|
![]()
|
|
![]()
|
|
trzeba myslec o potomnych o przyszlosci narodu, co nam zostawili? np katedre a wy co zostawicie? mc donalda Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
adamosxx , no my też kilka kościołów dobudowaliśmy, a jak mało, to można jeszcze jakąś bazylikie postawić
|
|
bazylika opatrznosci bozej wlasnie powstaje ale to dzieki ludziam myslacym przyszlosciowo Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
w nawiązaniu jw Poniżej podajemy numery kont na które można wpłacać ofiary przeznaczone na budowę Świątyni Opatrzności Bożej: Bank Pekao SA Oddział w Warszawie ul. Nowogrodzka 50 SWIFT PL PKO PPLPW PLN - nr konta: 70 1240 1024 1111 0000 0270 2746 PLN - nr konta: 34 1240 6218 1111 0000 4610 7123 GBP - nr konta: 42 1240 6218 1789 0000 4617 1922 EUR - nr konta: 70 1240 6218 1978 0000 4615 5469 EUR - nr konta: 75 1240 1024 1978 0000 0270 2762 USD - nr konta: 35 1240 6218 1787 0000 4621 5798 USD - nr konta: 83 1240 1024 1787 0000 0270 2759 Bank Pocztowy PLN - nr konta: 15 1320 1104 3124 8257 2000 0001 Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Mrauuu hmmm.. nigdy nie zastanawiałem się na tam tym owym czy takowym:) Ja liczę na Twą opinie złą czy dobra wiem że zawsze będzie godna uwagi i przemyślenia.
|
|
adamosxx Ty nie myśl o narodzie Ty zadbaj najpierw o samego siebie potem myśl o innych;) Ty jak twierdzisz jesteś z 1981 rocznika czyli liczysz sobie 31 latek nie wieże:)
|
|
dzis twierdze ze jestem 1971 wiec juz nabieram w twoich oczach mądrosci. ps. masz konta o reszte sie nie martw zadbaja madrzejsi od ciebie:) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
adamosxx normalnie bezczelny jesteś nic a nic nie kumasz tym bardziej że jesteś 1971 rocznika to Ty powinieneś nauczać a nie być pouczany:)
|
|
z wrodzoną kulturą objasnilem wszystko we wpisie wyzej i nie mam nic wiecej do dodania:) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
adamosxx czyli dziś '71 jutro '65, a przed wczoraj '90. no tak. niezdradzenie wieku najważniejsze ...
|
|
urodzilem sie w 20 wieku Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
adamosxx ta w szkole za Twoich czasów nie podnosiło się rączki do góry jak się chciało coś powiedzieć?:) Przyszłością narodu są dzieci i młodzież a nie kolejnych 100x kapłanów :)))) Wpłać trochę kaski na fundacje Fundacja Cud In Vitro została powołana do życia, by pomóc dawać życie. http://cudinvitro.pl/
|
|
Na tę Fundację niech wpłacają ci którym jest potrzebna:) Mnie i adamosxxowi potrzebna jeś kopuła Nad Wielką świątynią i na nią wpłacamy:):) Będą młode pokolenia po wsze czasy o naszym zbożnym żywocie opowiadały :):)
|
|
nie rozumiesz o czym czytasz. kapłan nie zostanie dla potomnych w doslownym tego slowa znaczeniu chyba ze lenin w mauzoleum. jest mowa o budowlach Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
bede patrzyl juz z gory jak wnuki paplaka bedą staly w rzadku do 1 komunii sw Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
adamosxx chodziło mi o to że kapłan nie może mieć dzieci;) a zbliża się niż demograficzny i kto będzie pracował na Twoja emeryturę?;)
|
|
Emerytury to zmartwienie maluczkich , wielcy żyją innymi priorytetami :)
|
|
no i własnie o to mi chodziło. maruda potwierdził wszystko. cytując: ''...Emerytury to zmartwienie maluczkich , wielcy żyją innymi priorytetami '' w tym kraju nigdy dobrze nie będzie bo każdy patrzy na swój i tak już roztyty tyłek! ludzie patrzcie też na innych!!
|
|
patrz w przyszłość maruda! żeby inni też mieli dobrze!
|
|
Zobacz Mrauu ile wpisów trzeba było żeby jeden mądry się trafił :):):):)
|
|
Mrauuu :) Spojrzałem heeeen daleko w przyszłość i ujrzałem boskie zycie :):):) Jestem o siebie spokojny :):)
|
|
ja piernicze ale samolub...
|
|
nie samolub nie samolub !!!!!!!!!! Indywidualista poprostu :):):):):)
|
|
I to dosłownie=:)
|
|
a to tak się ładnie samolub nazywa? :)
|
|
Mrauuu :) Samolub lubi tylko sam siebie :( i to jest bardzo przykre:) A ja lubię wszystkich :):) bez wyjątku , ja tylko nie lubie się dzielic :):):) A przynajmniej nie ze wszystkimi :):)
|
|
tłumacz się tłumacz wyszła prawdziwa natura marudy.. SAMOLUBNY SMERF. przepraszam... ''smerf indywidualiS(amolub)ta''
|
|
dobre chociaż to że lubisz kogoś tam.
|
|
Co je twoje to i moje a co moje to nie twoje :):):)
|
|
i tym powiedzeniem zmieniłeś moje zdanie o tobie.. indywidualuSto...:))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |