wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pomagajmy innym zanim wydamy na głupoty pieniądze 160zł,300zł ITP

Kochani
KIERUJE TEN POST DO OSÓB, KTÓRE TAK MOCNO WDAJĄ SIĘ W DYSKUSJĘ KTO ILE WYDAŁ I NA CO!!!

Mianowicie:
-ktoś w końcu poruszył tu sprawę, ludzkiej próżności wydając na jakis tam makijaż 160z!!nawet przy dzisiejszym dniu WOŚP ciekawe, która z tych "wielkich" pań dała by takie pieniądze na dzieci czy te pompy insulinowe dla potrzebujących kobiet w ciąży KTÓRE MAJĄ CUKRZYCĘ---,których na to nie stać!!
-Ile kobiet próżnych dało by takie pieniądze na schroniska dla bezdomnych zwierząt????!!!!
-Ile kobiet,które to 160zł dają na makijaż cierpiały kiedykolwiek biedę żeby zrozumieć ile to 160zł może dać radości??!!!
-Ile takich kobiet opluło by biedaka za jego smród biedoty???!!!!
-Ile takich kobiet zwróciło uwagę ekspedientce w sklepie, że o 5dag zważyła im za dużo towaru??!!!!i że ma im odłożyć bo za to nie zapłacą???!!!
-Ile takich kobiet stoi w pierwszej ławce kościoła na mszy św.???!!!!
-Ile takich kobiet wydaje setki złotych w sklepach firmowych żeby metkę było widać??!!!
-Ile takich kobiet ocenia naszą godność po stroju jaki nosimy,nie umalowanych paznokciach i zniszczonych dłoniach od pracy!!????
-Ile takich kobiet jest poprostu pustakami myslącymi o sobie???!!!

Nie mi oceniać skoro ich piekno jest ważniejsze, ale Bóg dał by im w stokroć gdyby choć raz nie pomyślały tylko o swoim wyglądzie
Panna Młoda rozumie, raz w życiu taki dzień, ale kobiety dalekiej rodziny po co wam to pytam???!!!!!

Kosmetyczka niczemu nie winna ma ceny jakie ma, ale czy też skoro ma takie tłumy pomyślała kiedyś żeby zrobić tak wielki uczynek i np 500zł od tak oddać na tych biednych albo nawet 100zł na miesiąc jak są te wesela skoro tak piszecie, że nie da się do niej umówić taki ma kajecik zapisany!!!!

Nie znam nie oceniam kobiety, ale jak próżność w tym momencie nie wystąpiła osoby czytające ten post przypomną sobie co dobrego zrobiły zanim wydały to 160zł, a ta Pani kosmetyczka zastanowi się dlaczego tak drogo i co oddaje w zamian Bogu, że tylu klientów jej zsyła!!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pomagajmy innym zanim wydamy na głupoty pieniądze 160zł,300zł ITP

ohoho ale cie natchnęło...
ja 160 zł ( i jeszcze więcej ) dam pewnej biedującej rodzinie z Łomży. Nie będę zdradzać szczegółów bo może ta rodzina nie życzyłaby sobie.... Dam BEZPOŚREDNIO, BEZ POŚREDNIKÓW TYPU : "...." I to uważam bedzie lepszy gest niż takie tam wrzucanie do puszki komuś tam , nie wiadomo do kogo trafiajace i przez czyje ręce jeszcze przechodzące..

PS z niektórymi zdaniami w/w się zgadzam, oczywiście

ja wolałabym te 160zł wpłacić na konto szpitala niż dawać dla WOŚPu

Lepiej wygarnijmy naszej władzy-na co wydają i ile.Ile dzieciaków mogłoby najeść się choćby samego chleba do syta.A tutaj taki (pi pi pi).....daje koszulkę na licytację.Normalnie nóż się w kieszeni otwiera.

ja wydam na to co mi się będzie podobać,moje pieniądze i robię z nimi co chcę.

Omania!Oczywiście że tak!Przecież nikt Tobie tej kasiory na siłę nie wyrwie.Jest w życiu tyle przyjemności-niespełnionej przyjemności,że....powodzenia.Aż"miło" poczytać,że ktoś ma i zdrowie i pieniądze.

Nikt nie napisze nie daje kasy pomagam za darmo bez interesownie?:))))

"I to uważam bedzie lepszy gest niż takie tam wrzucanie do puszki komuś tam , nie wiadomo do kogo trafiajace i przez czyje ręce jeszcze przechodzące.." zgadzam się z tym

Kruk,ja nie mówię że mam pieniądze,zdrowie i owszem.Ale jeśli mam pomóc ,to pomagam i nie musi mi ktoś wyliczać że tyle czy tyle na coś wydam,bo to moja sprawa na co.

no w właśnie, jeśli miałby to być przymus to niech sięgną do kieszeni tym bogatszym, na wyższym szczeblu :0

Ludzie!Wszyscy mamy trochę racji w tym co piszemy.Tyle,że Owsiak przynajmniej coś robi dla naszych dzieciaków.Składki zdrowotne płacimy prawie wszyscy-a co z tego mamy?Większą umieralność.Niech Owsiak wezmie sobie nawet do kieszeni,ale ile jeszcze zostawi dla nas.A czy nasi (Wasi,bo ja nie chodzę na głosowania)rządzący robią takie rzeczy dla nas,dla naszych dzieciaków?Niestety NIE.Także nie bądzmy przeciwni tej akcji.

Ja nie jestem przeciwna tej akcji,wręcz przeciwnie.Ale jeśli ktoś przykładowo mówi że wydaję pieniądze na głupoty,to przepraszam bardzo.Nie jemu o tym decydować.To miałam na myśli.

A z tym Omania jak najbardziej się zgadzam.Swoją krwawicę wydawać będę na co tylko będę chciała.

Żeby nasz rząd był jak WOŚP to by żyło się lepiej :) bo by było kto daje ten daje kto nie to nie ale show jest :) a od państwa co ? głupia morda tuska tylko kwa kwa podwyższyć wat ...

śLeDcZy a od kiedy to WOŚP gra ? \
Czyżby jakaś pomroczność jasna ?

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

od 20 lat więc tyle co niby mamy demokracje w kraju :) "niby" bo mi dzisiaj nikt nie każe wrzucać do puchy ,nie chce nie daje tak powinno być wszędzie z ludźmi tak samo , nie chce to nie daje i już :) a ci co tak się czepiają tego Owsika to na 100% są za PO .

Autor: Barbara777 (---.elomza.pl)
Data: 08-01-12 17:03

ja wolałabym te 160zł wpłacić na konto szpitala niż dawać dla WOŚPu

a czy masz jakies moze przelewy zeby pokazac ile juz wplacilas ?

Andrzej W.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org