Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pomocni panowie policjanci |
Witam, dziś byłem w Warszawie. Teraz jest tam dużo remontów i zakazów wjazdu. Kiedy chciałem się stamtąd wydostać, postanowiłem podjechać do patrolu policji, choć ten stał na zakazie, pojechałem więc 'pod prąd', by prosić o pomoc. Pan policjant stwierdził, że nie jest nawigacją. Najpierw wlepił mi mandat, a pózniej kazał jechać na zakazie , bo i tak już zostałem ukarany! Czy wy też mieliście podobne doświadczenia?Nieunikniony był też komentarz, że przecież w Łomży też obowiązują znaki drogowe!!!!! Policja jest najpierw od karania, a później od pomocy? Gratulacje!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pomocni panowie policjanci |
Tak to jest, jak jakąś instytucją rządzą statystyki. Mam kilku znajomych policjantów i wiesz, policjanci są odgórnie rozliczani z ilości mandatów, pouczeń itp. Tak myśli komendant główny, wojewódzki, potem miejscy...i w sumie jedynymi przegranymi jesteśmy my. Rząd policję umieścił w roli cichej, niejawnej roli gości od zbierania danin. Poprzez narzucanie mandatów rząd łata dziurę z naszej kieszeni. A policjanci są narzędziem. Rząd ma dzięki temu pieniądze, by wydawać je na głupoty. A bezpieczeństwo nasze pana Tuska zdecydowanie nie interesuje, on ma BOR i ABW do wyłącznej dyspozycji.
|
|
Masakra ...
|
|
masz samochod kup sobie nawigacje by cie tyle wyniosla co ten mandat masz nauczke i jestem pewien ze wjechalas na most pod zakaz hahahah
|
|
najprostsza droga to na torunsko wjezdzasz...
|
|
albo przez zielonke jak kto woli
|
|
a czego się spodziewałeś ? że Ci pomogą ? HA HA HA no to masz nauczkę na przyszłość, że ci panowie nie są od pomagania
|
|
Co tu pomoże nawigacja, jeśli z tygodnia na tydzień i z miesiąca na miesiąc zmieniają się miejsca remontów? jeszcze np. w listopadzie było ok? Wyjazd z Zielonki był ok?
|
|
rembertuw panie ![]()
|
|
Policjant nie ma napisane na plecach "informacja turystyczna" albo "informacja drogowa". Policjant to policjant i jego zadaniem jest wykonywanie obowiązków służbowych zawartych w ustawie o policji. Samochód to nie zabawka tylko rzecz dla odpowiedzialnych,mądrych i myślących ludzi. Jeśli wsiadasz za kółko to znaczy, że ukończyłaś szkolenie i zdałaś państwowy egzamin. Na drodze są ZNAKI DROGOWE i nimi kierujący pojazdem powinien się kierować. Dobrze zrobił, że stwierdził iż nie jest nawigacją. Jak się nie umie jeździć samochodem i nie zna się na znakach drogowych to trzeba przesiąść się na komunikację miejską albo rower. Znaki drogowe obowiązują tak samo w każdym mieście, więc jak się umie jeździć tylko po Łomży to się do Warszawy nie jedzie! Odnośnie "stania policji na zakazie" to każdy logicznie myślący człowiek z łatwością domyślił się, że policja w tym momencie nie łamie prawa, bo jak w inny sposób miałaby łapać innych kierowców na zakazie jakby sama na nim nie stała? to chyba oczywiste...
|
|
Fazzi mądrego, to i dobrze poczytać
|
|
@Fazzi Mam nadzieję, że twój komentarz to dobrze zakamuflowana ironia. A do @Joanny taka mała uwaga, że może Pan Policjant też do końca nie wiedział, więc po co miał się kompromitować przed prowincjuszką ? Nie generalizujmy, bo wielu policjantów jest pomocnych, ale trafiają się takie "byki" jak ten napotkany przez ciebie. ![]() http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |