Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak karmić 6tygodniowego szczeniaka? |
Mam pytanie,jak karmić takiego malucha? Ile razy dziennie i czym?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak karmić 6tygodniowego szczeniaka? |
kurczak gotowany(drobno krojony) plus marchewka gotowana , troszkę ryżu gotowanego - małe porcje 3 razy dziennie.jeśli piesek ma ochotę na więcej mozesz dać mi łyżkę twarogu, ja daję serek wiejski psom,jajko na twardo rozdrobnione i karma sucha (specjalnie dla małych piesków) mleka nie dawaj bo będzie miał rozwolnienie, tylko wodę :)
|
|
..sprawdziłam jeszcze - 4 razy dziennie.z czasem jak rośnie zmniejsza się mu porcje
|
|
a ser mu nie zaszkodzi?
|
|
Idź do sklepu zoologicznego i kup suchą karmę początkową dla małych szczeniaków. Ja swoje karmię Joserą Family i dostawały 4 razy na dzień, ale miały dostęp do mamy jeszcze. Możesz podzielić dawkę na 5 razy i pamiętaj, że wtedy szczeniak musi mieć dostęp do świeżej wody non stop. Sklep np. przy Blaszaku. Mają przystępne ceny tej karmy. Jeżeli masz gdzieś bliżej taki sklep to się w nim zapytaj o karmę dla małych szczeniąt, z pewnością coś doradzą. Jest dużo dobrych karm karm różnych firm. Nie kupuj karm typu Pedigree i innych badziewiastych dostępnych w "normalnych sklepach, pamiętaj im kolorowsza tym gorsza!!! " I nie dawaj mleka krowiego, bo będzie miał biegunki. Jeżeli już to kefir lub jogurt naturalny i w niewielkich ilościach. pozdrawiam i powodzenia
|
|
Dzięki za odpowiedzi! :)
|
|
Najlepiej zamów wizytę dietetyka.zrobi Ci rozpiskę na caly tydzien.ale ludzie maja problemy, ubaw po pachy....
|
|
Mój pies od marchewki miał zatwardzenie, więc dawałam jej tylko ryż i kuraka.
|
|
Mój problem wcale nie jest śmieszny. Dbam o psa i chce żeby był zdrowy. To takie zabawne?
|
|
Daj mu chleba ze szmalcem i kiszonego ogórasa:):)
|
|
6 tygodniowego szczeniaczka karmisz tym co napisała 999,ale bez twarogu,możesz dać czasem kleik taki jak dla dzieci:) karmy mu jeszcze nie dawaj:)
|
|
chleb ze szmalcem i kiszony ogóras są na porządku dziennym w moim jadłospisie. tylko ja przed jeszcze setkę wypijam.
|
|
Nie ma nic zdrowszego jak parzona pokrzywa z parzonymi ziemniakami w parniku z osypką :)
|
|
Nie wolno mleka? Mój pies "dotarł" do mnie w wieku 8 tygodni, kiedy mama już odstawiła szczeniaki od "cyca". Dawałem mu mleko, sera do pyska nie włożył, suchej karmy dla szczeniąt też nie chciał...Uwielbiał za to wszelkie "ludzkie" zupy. Pomidorową, jarzynową, rosół z makaronem....jadał razem z nami. Dziś ma trzy lata i najbardziej nadal smakuje mu "ludzkie " jedzenia.....
|
|
Pepe-szoo! :) Ja mam podobnie z tym że po, jeszcze jedną setką poprawiam :)
|
|
Maruda w poście nie pytam o to co Ty jesz tylko co dawać szczeniakowi więc nie zaśmiecaj mi postu tylko założ swój jeśli masz jakieś pytanie albo chcesz się czymś z nami podzielić.
|
|
To również tyczy się innych osób które spamują głupotami posty innych.
|
|
Doradzam Ci najlepiej jak potrafie :):)
|
|
moje psy - już w wielku 2,5 i 3 lat - uwielbiają serek wiejski i twaróg.nigdy nie miały przez to problemów z kupką :) ale to chyba tak jak z ludźmi - psy też mają swoje smaki i czasami nawet od marchewki mogą mieć rozwolnienie. w ciągu 2 tygodni sama zobaczysz co pieskowi pasuje:) najlepszy tak czy tak jest kurczak - z ryzem
|
|
marudo, czy nie odnosisz wrażenia, że jesteśmy tu niemile widziani? i miej tu dobre serce! ja też staram się jak mogę i o ile moje rady pieskom nie pomogą, to może ich właściciele coś na tym skorzystają!
|
|
A kartofle gotowane z osypka nie wystarczą ?? Nie lepiej na kurczaka zaprosić biedne dzieci ?? :)
|
|
albo pepesze?
|
|
I marudę ? :):)
|
|
i Transpondera i stacha z rodziną, co kebaby lubią i wielu innych kurczaka lubiących! marudo, jak myślisz mila-mi ma fermę kurzą, bo już tylu gości naspraszała?!
|
|
Masakra ...
|
|
A ja mam o suchym pysku siedzieć-:)
|
|
...i wielu innych kurczaka lubiących! w tym punkcie się załapujesz! bierz flaszkę i przybywaj!
|
|
Póki co to Ty flaszkę stawiaj nam jako wpisowe na 4 lomza.
|
|
Widzę ,że jak mnie nie ma to Maruda biznesu nie pilnuje.
|
|
maruda z jakimś Morfeuszem chwile uniesień przeżywa! co do flaszki, to sprawy nie ma! i 2-ie postawię! tylko mam obawy, żebyście zaraz czegoś więcej ode mnie nie chcieli!
|
|
Spoko.Maruda jak by coś to u Omani sobie trzepie-;) no ale Ty pewnie nie jesteś w temacie.
|
|
marudo, a ten mały to kto to? tylko mu nie mów, że się o niego pytałam! a bogaty chyba jakiś, bo o interesie jakimś mówił.
|
|
interes u mnie jest mały.
|
|
Ale moja Mariolka mówi ,że go rozkręci.
|
|
z marudo to ja już po słowie nawet byłam, tylko z tym Morfeuszem mnie zdradził! na politycznym my się wczoraj w sobie zakochali! rzuciłam go, a teraz się boję, że z okna domu wysokiego jakiegoś rzucić sie może! ja Transpondera teraz kocham, co nie znaczy, że zdanie nie mogę zmienić!
|
|
Z czasem i małego polubisz ,oczywiście jak podrośniesz-:))
|
|
A z maruderem się nie zadawaj,to łomżyński kryminalista!!!
|
|
to kto ma podrosnąć?! to Ty przecież mały jesteś! biustem swoim maluchu bym Cię nakryła, a Ty mi rosnąć każesz?! a maruda to gentelmen wśród kryminalistów (chociaż tak o nim mówić nie powinnam, bo mi przecież nic nie zrobił. no oprócz tej zdrady)
|
|
ale wróćmy może do tematu... to co te pieski jeść mają...? bo ja setkę to i cebulą zagryść lubię.
|
|
Dzięki za zaśmiecanie mi postu. Temat uważam za zamknięty!
|
|
masz duze cycki to moze je karm
|
|
Mała-mi to nie podskakuj!
|
|
A tak ogólnie to jakiej rasy jest ten kundel?
|
|
oj mały, Ciebie to raczej już nie polubię! mala-mi-przykro , tak twórczo z marudą wątek Twój rozwijaliśmy, aż zjawił się jakiś mały i popsuł wszystko! temat też uważam za zakończony. miło było!
|
|
Ja tesz tak uwarzam.
|
|
Pekińczyk i rozmiar mojego biustu to nie twoja sprawa.
|
|
A jakiej rasy to piesek? Bo są pewne ogólne zasady karmienia psów - zarówno młodych, jak i starszych, ale wiele też zależy od rasy. Chodzi o specjalne karmy, które zawierają dodatkowe składniki np. dla psów z długą sierścią albo psów podatnych na jakieś szczególne choroby. Dlatego dowiedz się najlepiej u weta. On ci powie jaka karma dla labradora szczeniaka, a jaka dla psiaka innej rasy.
|
|
Jeeezzzuuu! Mój pies ma już prawie 4 lata i miewa się świetnie. Trollu nie zaśmiecaj forum reklamami! Życie to nie bajka,życie to je walka! ;)
|
|
Ale trzeba uważać by go nie przekarmić, bo małe pieski maja malutki żołądek i od przekarmienia może się rozchorować i będą same problemy :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |