poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kto?? wygra Mistrzostwa Świata 2022. Kto?? będzie rządził w futbolu za 10lat.

Witam w założonym przeze mnie temacie , chciałbym żebyście wypowiedzieli się na pytanie Kto?? wygra Mistrzostwa Świata 2022. Kto?? będzie rządził w futbolu za 10lat. Według mojej myśli piłkarskiej jest kilka opcji rozwoju przyszłości piłki nożnej na świecie. Jak wiadomo nie od dziś świat dąży do globalizacji i ujednolicenia czy wiec któraś z myśli szkoleniowych zaleje świat.
Zatem:
Hiszpanie to aktualni mistrzowie Świata i Europy. W reprezentacji do lat 21 aktualni Mistrzowie Europy. Czyżby przyszłość piłki nożnej na świecie mieli zdominować Hiszpanie z ich coraz bardziej szerzącą się myślą szkoleniową nazwę ją „katalońską" skupiającą się na przetrzymywaniu piłki, rozgrywaniu jej na małej i dużej przestrzeni i w końcu wspartą doskonałą techniką. Wielogodzinne treningi w hiszpańskich szkółkach piłkarskich Barcelońskich czy Madryckich polegają na treningu z piłką. Z uzyskanych przeze mnie wiadomości 5 treningów na 7 opiera się grą w tak zwaną „gierkę”. Jest mało treningów siłowych i szybkościowych. W podsumowaniu ten typ futbolu wprowadził by w świecie nudniejsze widowiska na stadionach i mało pojedynków szybkościowych prawie wszystko opierało by się na tzw. klepce. Każdy fan ligi angielskiej, ligi niemieckiej i włoskiej był by chyba zasmucony.

Drugą opcją jest znakomicie rozwijająca się młodzież niemiecka, która w każdej chwili może zalać rynek transferowy. Kto obserwuję styl gry reprezentacji Niemiec i drużyn klubowych wie, że opiera się ona na wytrwałości fizycznej, sile i koncentracji . Doskonałym przykładem jest Borussia Dortmund która w 2010/11 roku zabiegała swoich ligowych rywali na Mistrzostwo Bundesligi chodź mało w niej Niemców (więcej niż w Polskich klubach Polaków) to myśl niemieckiego szkoleniowca Jürgena Kloppa doskonale się sprawdziła. Niemcy mają też wielkie zaplecze szkółek piłkarskich chociażby sam Bayern posiada ich kilkadziesiąt rozsianych na całym globie. Gdyby miało to się sprawdzić czy czeka nas dynamiczny, agresywny i bezlitosny mecz oparty na mniej konstruktywnym futbolu w porównani do hiszpańskiego. Czy mecze będzie się skupiał na szybkim dojściu do bramki przeciwnika, oddaniu strzału, powrocie do bramki i tak w kółko panie Macieju. Może i wpłynęło by to na wynik meczu i widowiskowość (warto sobie przypomnieć finały Ligi Mistrzów akcja z akcją), ale czy te gole z trochę chaotycznej gry znaczyły by tyle samo co tej przemyślanej.

Trzecią możliwością może być nowy styl gry i szkolnictwa, który może przyjść z Afryki lub Azji lub też nie wiadomo skąd? Ostatnie Mistrzostwa Świata pokazały, iż reprezentacje Afryki są z roku na rok coraz silniejsze. Zaplecza światowych zespołów powoli wypełnia się młodzieżą z Afryki nie dość że tania to i umie grać w piłkę.

Czwartą alternatywą jest młodzież z Polski :D haha Przepraszam mały żarcik. Oczywiście chodzi mi o to że nic się nie zmieni (jak w polskiej lidze i reprezentacji) i piłka będzie nadal zróżnicowana tak jak do tej pory. Dziękuję za wpisy.

?)@.)%.!(*(.?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kto?? wygra Mistrzostwa Świata 2022. Kto?? będzie rządził w futbolu za 10lat.

5 opcja to twój stary i jego wypięty i lśniacy na słoncu zad

Re: Kto?? wygra Mistrzostwa Świata 2022. Kto?? będzie rządził w futbolu za 10lat.

mam dla Ciebie 6-stą opcję. DO NAUKI KÓRWA !

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

i z kim tu rozmawiać jeden jakiś pedofil albo ekshibicjonista który od dzieciaka pewnie se kredki w dupę wkładał, drugi z bezpieki jakiś ormowiec który kocha napierdalac ludzi i kto tu mówi o nauce ja kończę studia, a ty.

Patrz jak się burzy mundur i pała, wygląda mi to na pedała.

Bali się że w wojsku będą czyścić kible
Teraz kible czyszczą na komendzie
Zawsze i wszędzie wiesz co pod uwagę będzie brane
Że psy to kurwy obsrane.

Wilku
Niestety to nie będzie o moralności wykład
Abyś szczaił temat jest raczej szansa nikła
To o bezradności na bezkarność przykład
Realność brutalności to codzienność zwykła
Pierdolone psy gończe i straż więzienna
CBŚ, UOP, ABW to mafia jedna
Rząd poza zasięgiem, a matki tracą dzieci
Kryminał zamiast szkoły, nikt przykładem nie świeci
To nie jest senna zjawa, chcesz poznać moje zdanie?
To Polska, tu obywatel nawet ma przejebane
Moje przesłanie - nadejdzie czas zemsty
Poczują kurwy smak każącej pięści
W pamięci "Mokwa" na śmierć skatowany
W dźwiękoszczelnej celi dwa dni przetrzymywany
Zamordowany przez ******** klawiszy
Odszedł w ciszy, lecz cały świat usłyszy

Bilon

No i coście zrobili najlepszego skurwysyny
Nie powinno być litości dla waszej rodziny
Choć ciężko mieć do nich tak naprawdę wonty
Nie wiedzieli, że z mordercą dzielą cztery kąty
Tymczasem po drugiej stronie w domu rozpacz wielka
Siwiejące włosy, popękane serca
Ciężka konfrontacja - matka, a morderca
Jak wyrównać rachunki - pozostaje zemsta
Teraz tu na ziemi dalej los niesie
Już bez ciału cieni, kto stróżuje stróża
Jakaś paranoja, czuję się bezbronny
Że aż mnie boli głowa, jednak silne mam serce
I walki nie unikam, broń nas Boże od demonów
W zielonych stanikach, elo

?)@.)%.!(*(.?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org