Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Horrory |
Co dobrego polecicie ? Tylko nie wypisujcie gniotów pokroju hostel. Bezmyślne rąbanki mnie nie interesują. Jakieś ciekawe klimatycznie, mogą lekko haczyć o fantasy czy baśnie. Takie przy których można podskoczyć kilka razy, a nie odskoczyć z obrzydzenia. np. Vanishing on 7th Street, Pandorum, The Thing [nowy jak i ten poprzedni], Let me in, Lustra. "19. Ludzie, którzy nie są przekonani o swej niepowtarzalności zginą."
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Horrory |
Paranormal 1 i 2 polecam.
|
|
Sierociniec, Inni, Blair Witch Project
|
|
mustbidemuzik
|
|
paranormale oba widzialem dosyc nie dawno. o blair witch zdazylem zapomniec, byc moze pora wrocic do niego. sierociniec to ten wloski? dobre horrory robia ale czesto nie jestem w stanie wytrzymac tego belkotu. nie znosze tego jezyka. wart poswiecenia? "19. Ludzie, którzy nie są przekonani o swej niepowtarzalności zginą."
|
|
sierociniec, room 6, lockjaw, hotel zla 1,2,3 mroczna polowa, devil, kinatay lustra 2 i jeszcze troche ale to innym razem...milego ogladania Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
|
,,Sierociniec,, to raczej hiszpański film,ale warto się poświęcić.Poza tym polecam,,Ciemność,, i ,,Egzorcyzmy Emily Rose,,(bardzo możliwe,że już widziałaś)
|
|
Dobrze churpka pisze, Sierociniec jest hiszpański. Ja polecę: Inni z Nicole Kidman, Whisper, Rytuał z Hopkinsem, Dorothy Mills (bardziej thiller niż horror), Coś azjatyckiego: Shutter - Widmo z 2004 (tajlandzki) ale super! Abnormal Beauty - Zdjęcie śmierci z 2004 (Honkong) Bunshinsaba (Korea Pd) też dość ciekawy psychologiczny fajny ale nie horror - Hard Candy
|
|
Rec Rec 2 Obejrzyj a nie pożałujesz:)
|
|
Z klimatycznych polecam film " 1408 ". Świetna rola Cusacka w filmie na podstawie opowiadania Stephena Kinga. W filmie, który równie dobrze mógłby być jednym z lepszych odcinków Archiwum X. A tak swoją drogą, to właśnie do Archiwum X mogę odesłać w poszukiwaniu ciarek na plecach. Warto przypomnieć sobie te lepsze odcinki: http://www.filmweb.pl/serial/Z+Archiwum+X-1993-36607/discussion/10+najlepszych+odcink%C3%B3w+w+historii+X-Files...,555018?page=4 Mój ulubiony i chyba najbardziej straszny z całej serii, zatytułowany "Home", można ściągnąć np. tutaj: http://www.wupload.com/file/202682099/The%20X-Files%20S04E02%20Home.avi have fun.
|
|
''Paranormal Activity 3'' ''Naznaczony'' ''Krzyk 4'' 'Łowca trolli'' ''Oszukać przeznaczenie 5'' ''Porąbani'' ''Postrach nocy'' ''Oczy Julii''
|
|
Porąbani to raczej czarna, krwista komedia.
|
|
|
"Pluje na twoj grob" moze nie horror ale klimat zajebisty, ja ten film zapamietam na bardzo dlugo
|
|
Wg mnie Rec słaby, k2m a może All About Lily Chou Chou? wg mnie bardzo ciężki film
|
|
Na pewno nie widziałem, i na pewno sprawdzę czym pachną : lockjaw mroczna polowa kinatay Abnormal Beauty ewkalomza Nie, żebym marudził ale, pomijając Oczy Julii to żaden z tych filmów nie jest ani dobrym horrorem, ani... w ogóle dobym nie jest. Nie wiem jak Paranormal Activity 3, czekam na DVD bo kleksów z internetu oglądać nie zamierzam które dostępne są obecnie. Pamiętam, że przy porąbanych trochę się uśmiałem, a łowcę trolli przeklatkowałem w poszukiwaniu trolli tylko. k2m, dobrze kojarzę tajemnicze okno ? o pisarzu co mu się w głowie poprzestawiało i sam ze sobą wojował ? "19. Ludzie, którzy nie są przekonani o swej niepowtarzalności zginą."
|
|
The Shining klasyk
|
|
A nie chodzi wam przypadkiem o Sekretne okno? Z Johnnym Deepem? Film bardzo fajny, często leci na polsacie:P
|
|
The Fearless Vampire Killers (1967) Rosemary’s Baby (1968) Audition (2000) Full Metal Jacket (1987)
|
|
Psycho (1960) [IMGhttp://25.media.tumblr.com/tumblr_lhqpc5J9LK1qe0eclo1_r28_500.gif][/IMG] Alien (1979) Metropolis (1927) “This ain’t killin’ for profit. This is ritual.” From Hell (2001)
|
|
Niezły horror jest jak do Maskarady rzucaja nową partie towaru.
|
|
Funny games,Case 39,Hard Candy.
|
|
"Smętarz dla zwierzaków" pazura
|
|
Czytałem niedawno "Smetarz zwierzaków" a potem z ciekawości obejrzałem film i muszę przyznać, że książka jest dużo lepsza. Być może film wypadł słabo bo jest już dosyć stary (1989 r.) No i nikt nie wspomniał o ekranizacji bestselleru Stephena Kinga "IT" http://www.filmweb.pl/film/To-1990-96266
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |