niedziela, 10 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Rozliczenie VAT-u

witam mam ogromna prosbe. CZy zna sie ktoś na rozliczeniu faktur VAT z remontu mieszkania. Jesli jest jakis program i nie jest to trudne do zrobienia to bardzo prosze o wskazówki, a jesli trzeba to polecic jakiejs księgowej to też prosze o namiary.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Rozliczenie VAT-u

To bardzo trudne.Nawet nie wszyscy pracownisy US potrafią to zrobić,tak że radzę udać się do jakiegoś biura rachunkowego.

Nie dodałam,że to nasze polskie przepsy nie ułatwiają tego zadania,a i sprzedawcy nie zawsze mają aktualne PKWiU.

Tu jest lista co możesz a czego nie możesz odliczyć od podatku i druki które są potrzebne do odliczenia Vat/u.

http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/420932,za_wykonczenie_nowego_mieszkania_tez_jest_zwrot_vat_za_materialy_budowlane.html
http://prawocywilne.blox.pl/2011/07/Zwrot-podatku-VAT-za-materialy-budowlane-2011.html
http://www.mf.gov.pl/index.php?const=1&dzial=106&wysw=4&sub=sub13

To jest proste, tylko trzeba poświęcić trochę czasu i cierpliwości:)
Jak będziesz miała jakieś wątpliwości to pisz:)

Polecam Ci panią Hanię, księgową z doświadczeniem i ceny ma dość niskie. Ma biuro w starej elektrowni, ul. Polowa 16 na II piętrze.

Ja polecam moja mame:) zajmuje sie rozliczaniem.

pazura

zapraszam do biura rachunkowego na nowogrodzkiej, tanio i szybko :)

właściwie to każde BR Ci rozliczy ten VAT i ceny są podobne. Wybierz te które jest najbliżej domu lub jest Ci gdzieś po drodze lub gdzieś w okolicy US - tam ich jest sporo:)

Czy ktoś wie ile taka usługa kosztuje? Mam ze 30 faktur.

spokoloko@

tak na oko to nie powinnaś zapłacić więcej niż 100 zł chyba, że każda FV ma po 30 pozycji bez PKWiU i suma zwrotu będzie znacznie wyższa niż 1000 zł :)

Już nie chcesz sama za to się zabrać?

Jak podasz maila to zgłosi się do Ciebie tysiąć-pinset osób, którzy to zrobią i za 50 :)

----------------------
Wszyscy są w stanie sprawić, żeby w pomieszczeniu stało się jaśniej - jedni jak wchodzą inni jak wychodzą.

Dobrze robią na Polowej 6. Wątpię żebyś za 30 faktur zapłacił 50 zł, chyba że zajmie się tym amator, po którym trzeba szukać kogoś, kto zrobi poprawki.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org