wtorek, 08 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
wojsko

chce zostac zawodowym żołnierzem, ukończyłem służbę wojskowo, skonczyłem zawodówkę mam 24 lat, jak myslicie mam jakies szanse??? moze jest ktos kto by mi mogł w tym pomóc?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: wojsko

wojskowo czyli jaką? Marne teraz szanse, przynajmniej w Łomży...

tzn jestem szeregowym, nie chodzi mi ze w lomzy moglbym gdziekolwiek, tylko wlasnie bez jakiejkolwiek pomocy to szanse marne;/

warto popytać w jednostkach,w łomży nawet nie próbuj bo tam ostatnio zwalniali

Lala22

a ty cziki jestes w jakikolwiek sposob zwiazany zwojskiem/

Może na początek zapisz się do tej grupy rekonstrukcyjnej z Łomży,a potem zobaczymy co dalej z tobą zrobić.

W Lomzy napewno sie nie dostaniesz.

...

nawet nie chce do lomzy dla mnie miejsce nie jest wazne...

idz do WKU i zapytaj czy są gdzieś wolne etaty

tzn. powiem wam jeszcze ze bylem dzis w wku i tam mipowiedzzieli no ze narazie nie ma takiej ofert dla mnie no ale czy moge sie jeszcze gdzies udac o pomoc? czy ma to jakis sens jezdzic po jednostkach i pytać?

Zrób tak Ci mówię i za kilka dni będziesz czuł się jak w wojsku.

jeździć raczej nie ma sensu

Zarząd Organizacji i Uzupełnień P-1 SG WP
tel. (0-22) 6 870 061 fax: (0-22) 6 870 594

Zadzwoń tam i popytaj

dzieki bardzo napewno jutro zadzwonie

jeżeli WOJSKOWĄ< to próbuj. jeżeli wojskowO to już nie.

on ma 24 lat

Z wykształceniem zawodowym jedynie korpus szeregowych i starszych szeregowych wchodzi w rachube niestety suma kontraktów to tylko 13 lat a pozniej do cywila, taka ochrona przed wczesniejszymi emeryturami. Po odbyciu kontraktów jest lipa. Jesli masz odbyta zetke czyli zasadnicza sluzbe wojskowa to nie jest duzy problem. jesli chodzi o wku w lomzy to jest jakies nieporozumienie/pracuja jacys nie doinformowani ludzie. ( Kiedyz zaszedłem z zapytaniem/checia by znow wstapic do wojska, jedynie co uslyszalem ze po studiach nie biora, trzeba miec zetke-********* sie wyjal ksiazeczke i pokazalem ze mam zetke w jw 1328 bielsko biala. mloda dama oswiadczyla mi zebym szukal na wlasna reke.Jedynie cos mi trabila o NSR.PORAZKA)

Najlepiej zastanow sie w jakiej jednostce chcialbys sluzyc, nastepnie skontaktuj sie telefonicznie z jednostka i sie zapytaj. Majac zetke masz spora szanse sie dostac. Z tego co sie orientuje bialystok rozbudowuje batalion do stanu brygady oraz szukano chetnych w orzyszu.

Zastanow sie jednak nad tym korpusem szeregowych-starszych szeregowych bo awansowac wyzej niz na starszego bedzie ci bardzo ciezko wrecz...moze byc niemozliwe.

Zycze powodzenia

http://www.brepr.wp.mil.pl/pl/12.html

szukaj na bieżąco takich ogłoszeń, lub znajdź stronę z wolnymi etatami, kiedyś taką widziałem, ale nie mogę jakoś jej w tej chwili znaleść, ale na pewno była taka strona... Był tam rodzaj jednostki, stopień i funkcja kogo szukają i można było bezpośrednio zadzwonić lub zgłosić sie do jednostki po informacje

http://regiopraca.pl/portal/rynek-pracy/wiadomosci/armia-kusi-pensja-i-mieszkaniem

dzwonilem juz chyba wszedzie i nigdzie nie ma wolnych miejsc

no weźcie pomóżcie może ktoś coś słyszał coś o etatach w wojsku...

Typowy polski nierób, który chce żyć z naszych podatków.
"Weźcie pomóżcie", "weźcie dajcie", "mnie się należy", i tylko aby na państwówkę.

Wy.p.ier.dal.aj.

heee.
żal

_maly_ a Tobie chodzi o grupę rekonstrukcyjną tzn te co te bitwy inscenizują?

z tego co się orientuję to właśnie o to mu chodzi

jak to nie ma
?
agat powstaje, rep komp wojska pols prowadzi nabor, orzysz prowdił do jakich jednostek ty kontakt chcesz?jak nie to idz do nsr.

liczysz ze ktos jest w randze jenerala i na jutro n jednostce ci robote zalatwi wysil sie troche.

masz jakies paragrafy w ksiazecczcea a tak wogole to wojska lądowe, marynarka czy lotnictwo?

tzn. ja odbylem sluzbe jako szeregowy i mam zawodowke skonczona no i dzwonilem po tych jednostkach to w jednej ślusarzy potrzebuja w drugiej nie ma etatow a w trzeciej jeszcze cos tam innego...

Idz do partyzantki i nie kombinuj.Podobno Jarek ma jakieś oddziały aktywować popytaj w pis-ie powinni coś wiedzieć.

Może tutaj Prezydent Białorusi Alaksandr Łukaszenka powiedział dzisiaj, że w jego kraju należy przygotowywać ludność do partyzantki, jeśli zajdzie taka potrzeba. Ocenił, że armia powinna być gotowa do odpierania ataków rakietowych oraz do współczesnych metod walki.

Łukaszenka mówił o tym, przyjmując w piątek sprawozdanie z rozwoju armii w bieżącym roku i nawiązując do swoich wcześniejszych słów o potrzebie rozwoju obrony terytorialnej.

- Ruch oporu, partyzantka - to nieodłączny element walki narodu białoruskiego. I dziś powinniśmy przygotowywać do tego ludność, jeśli nagle tak się zdarzy - powiedział szef państwa, cytowany przez państwową agencję BiełTA.

Zauważył, że wydarzenia w bieżącym roku dowiodły, iż niektóre mocarstwa kierują się w swojej polityce zasadą siły wojskowej. - Dlatego nasze zadanie jest oczywiste - w żadnym stopniu nie pozwalać na obniżenie naszego bezpieczeństwa wojskowego - ocenił.

Dodał: "W żadnym wypadku nie powinniśmy się uspokajać się przekonaniem, że mamy samoloty, śmigłowce i że nasza tarcza jest mocna, jak nigdy. Widzicie dzisiaj, że samoloty i czołgi mogą okazać się nieprzydatne w warunkach współczesnej wojny. Dostrzegamy to na gorzkim przykładzie wojen w innych państwach. Główne zadania wykonują dziś rakiety. Trzeba umieć bronić się przed rakietami przeciwnika. Potrzebne są i inne sposoby prowadzenia walki zbrojnej, czerpiące z naszych warunków, mentalności, doświadczenia i tego, co dzieje się na świecie".

Według jego słów w przyszłym roku należy położyć szczególny nacisk na praktyczne przeszkolenie armii w sferze współczesnych metod walki, a także na pracę ideologiczną i wychowanie patriotyczne w wojsku.
zadzwoń.

Teraz gdy dobrze placa to sie dopiero pchasz tam na sile.?

...

do Awganistanu potrzebują na żywe torpedy hehe z takim stopniem i doświadczeniem hahahaaaaaaa .. a do iraku na wabia ... heheheehee

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

różne
Jagody, Grzyby Kupuję. Łomża, ul. Łąkowa 13.
tel.
auto-moto
Skup Aut Plus. Najlepsze ceny w regionie, wszystkie marki, odbiór lawetą. Kupimy Twoje Auto także auta bez OC, przeglądu, uszkodzone.
tel. 791824326
usługi
Usługi glazurnicze, szpachlowanie, malowanie.
tel. 790287366
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org