środa, 09 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zabójstwo wiceprezydenta Łomży. Czterej podejrzani usłyszą dziś zarzuty

Pomimo ze jestem bardzo wykształcona i mam ogromny iloraz IQ większy niż Doda pozwolę sobie powiedzieć :
Bandyci powinni zostać straceni publicznie przed ratuszem !!!

ewqa

Eva Ali-baba

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zabójstwo wiceprezydenta Łomży. Czterej podejrzani usłyszą dziś zarzuty

popieram

dożywocie,bez zwolnienia warunkowego.

Na pohybel z kurestwem ..

Na Starym Rynku powinna być szubienica dla takich !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kroić ich i solić ,żeby czuli to samo!!!!!!Co zrobili człowiekowi nie winnemu .

Alibaba ,popieram,tylko z tym IQ nie przesadzaj.Donosiciela mają góra 23.

Oby nigdy nie wyszli na wolność.
Popieram "alibaba"

Wyrazy współczucia dla rodziny.

ja jestem za to bardzo głupiutki,ale uważam ,ze kara śmierci to za mało dla drani..DOZYWOTNIA PRACA W KAMIENIOŁOMACH LUB KOPALNIACH POD STRAŻĄ UZBROJONYCH STRAŻNIKÓW ! Powinien być jakiś pozytek z każdego draństwa .

alibaba
A jak to się ma do cytatu Johanna Wolfganga von Goethego który masz w podpisie ???
"Człowiek niech będzie szlachetny,
Pomocny bliźnim, dobry!
Bo tylko wtedy jest inny
Od wszystkich znanych nam istot."

Raczej powinien być :" Oko za oko , ząb za ząb "

Już dawno chciałam Ciebie o to zapytać ponieważ , to co czasami piszesz na forum zaprzecza temu .

Witaj Dziadkowa :) masz rację .

.....alibaba
A jak to się ma do cytatu Johanna Wolfganga von Goethego który masz w podpisie ???
"Człowiek niech będzie szlachetny,
Pomocny bliźnim, dobry!
Bo tylko wtedy jest inny
Od wszystkich znanych nam istot."

W tej chwili to emocje biorą góre jak można zabić człowieka ??? niewinnego???????? można pogadać ,obrzucać się błotem żartować,nawet pobić ale zabić??????? trzeba być zwierzęciem !!!! KURWĄ I NAJGORSZYM GNOJEM !!!!

Eva Ali-baba

"Nie ten jest mądry, kto wiele spraw umie, lecz kto złe od dobrego rozeznać rozumie." Mikołaj Rej

alibaba
Właśnie , chyba emocje biorą górę , nawołujesz do publicznej egzekucji ...

Żyjemy w XXI wieku , niech Sąd wymierzy karę , przecież nie będziemy odrąbywać rąk złodziejom paliwa i dokonywać publicznej egzekucji morderców . Chyba nie chcemy stać się takimi jak oni .Człowiek jest istotą rozumną, dlatego nie powinien zabijać .
Niech winni zostaną osądzeni i ukarani przez Wymiar Sprawiedliwości .

Zamiast walczyć ze złem , lepiej jest czynić dobro .

hmmmmmmmm :)

W Polsce wymiar sprawiedliwości?????

Coś porcięta rozkojarzone jakieś są :):)

Brawo Kalesony :-)

maruda
Chyba jakiś mamy ;)

alibaba ale hardwarową babką jesteś Twój chłop jakiś kurdupel musi być pewnie nie raz dostał od Ciebie manto;)

No właśnie porcięta , ładnie ujęte :):)
JAKIŚ :)):):):)

Pod publikę ten temat czy jak ?

dla mnie to mogą sobie ich nawet wypuścić w piździet

Marlen: masz racje tylko kamieniłomy albo straszna smierc, napewno nie dożywocie gnoje beda se lezec a my bedziemy za nich placic

Czy ktoś zna tych 4 kolesi osobiście?

Pobrać narządy, a truchło zakopać byle gdzie ...

Zaloze sie ze te czuby czytali kiedys w gazetach czy gdzies, lub slyszeli od kogos o tej tragedii co sie wydarzyla kilka lat temu pod zambrowem co podobni debile dziewczyne zgwalcili i potem probowali spalic... pewnie wtedy sie lapali za glowy i gadali - "ohh aaahhh jak tak mozna" itd... a teraz zrobili cos takiego... za jakis czas znowu sie wydarzy cos podobnego... taki chory swiat...

wymiar sprawiedliwości powiadasz?
A jak jaka to sprawiedliwość?
Zakatowali człowieka na śmierć, patrzyli jak ucieka z niego życie i zapewne się tym cieszyli jacy są twardzi.
Jeśli przesadzili i zdali sobie sprawę ze swego czynu to mogli go porzucić przy wejściu na pogotowie, żeby dać mu szansę.
Ale oni woleli go wywieźć w pole, jak psa...

I obrońcy praw człowieka twierdzą że nie wolno takich ...bydlaków posłać na śmierć?
No to pytam się - jaka kara jest adekwatna do czegoś takiego?
Dożywocie?
No tak, przez kolejne 25 lat będą się bujać po więzieniach i zdobywać posłuch jacy to są twardziele bo zakatowali człowieka.
P0 10 latach udawana skrucha i prośba o warunkowe zwolnienie.. i pewnie podpisana. Bo się zresocjalizowali...

I nagle na ulicy syn/córka zabitego spotyka takiego typa twarzą w twarz?
Takie bydlę patrzy prosto w oczy i drwi... bo nasze cywilizacyjne społeczeństwo wypuściło psychola na wolność bo już odsiedział swoje...
No więc niech ci mądrzy obrońcy praw człowieka po prostu od razu zdefiniują ile warte jest ludzkie życie - 10 lat?! 20?
I wtedy kto ma ochotę to zarżnie innego i tyle. Tak dla zabawy, dla wygłupu...
Cena jest ustalona.

Rozumiem gdyby ten człowiek zabił im dziecko, matkę, ojca...wtedy w amoku, afekcie, wykonaliby zemstę,
ale on tylko przechodził obok.. znalazł się w złym miejscy o złym czasie.

Więc czemu prawa człowieka mają odnosić się do kogoś kto człowiekiem nie jest bo swoim postępowaniem zaprzecza podstawowym ludzkim cechom?!?
Można uspać, zastrzelić wściekłego psa który atakuje ludzi bez powodu.
A czym różnią się takie bydlaki od wściekłego psa?
Czemu prawa człowieka mają bronić kata a nie ofiarę lub jej bliskich.
Czemu tyle krzyku jest jak jakiś kraj postanawia wysłać bydlaków na szafot a nie jak ci bydlacy katują niewinnych ludzi...
gdzie są ***** obrońcy praw człowieka gdy bydlak morduje, gwałci, zabija, katuje innych....
Czemu wtedy nie słychać o Amnsety International, i innych tego typu
organizacjach?
Widział ktoś te organizację w marszach sprzeciwu gdy dochodzi do brutalnych morderstw?
Nie wtedy idą zwykli ludzi, koledzy, sąsiedzi...

Kto daje tym intelektualnym miernotom prawo do decydowania o sprawiedliwości skoro krzywda nie dotyczy ich samych?
Dla wynaturzonych bydlaków powinna być tylko jedna kara.. likwidacja.

Pamiętacie Norwegię?
Bydlęcie które zabiło z zimną krwią dziesiątki ludzi, śmieje się w twarz cywilizacji, która nie chce go zatłuc.
Czy to miłosierdzie go upokarza, uzdrawia..? Nie, napawa go satysfakcją, bo gnój który jest sprawcą tylu tragedii i rozpaczy, śmieje się z naiwności i bezsilności innych.
Rodziny pomordowanych każdego dnia, będą patrzyły na zdjęcia swoich bliskich i będą rozdrapywać swoje rany od nowa, i od nowa... zadając sobie pytanie jak to możliwe?! Dlaczego?
W tym samym czasie zwierze które to zrobiło będzie oglądało DVD w swojej celi, korzystało z internetu, PS3, pisało kretynizmy na forach, a na koniec napisze książkę które jakieś debilne wydawnictwo dla szmalu z ochota wyda aby inni dewianci mieli pożywkę i przykład jak wydymać społeczeństwo i wymiar sprawiedliwości....

Jak tak ma wyglądać cywilizacja to ja już wolę barbarzyństwo.. przynajmniej reguły były jasne i równe dla każdego

ja tez uważam , ludzie którzy dopuscili się morderstw winni byc na stałe eliminowani z życia spoełecznego. Czy eliminacja powinna następowac poprzez pozbawienie ich życia czy tez dożywotnie więzienie to jeszcze sprawa dyskusyjna . Jeżeli to było by dożwotnie więzienie to bez żadnych praw , tylko jedzenie tak aby nie głodował , spanie no i praca tak aby sam zarabiał na koszta swego pobytu w zakładzie karnym. ŻadnYch udogodnień typu , książki , telewizja , prasa , internet , muzyka czy odwiedziny. Dla takiego zbira nagrodą jest to ,że społeczeństwo pozwoliło mu dalej żyć ale życie to ma być dla niego karą. Oczywiście o przedwczesnym darowaniu reszty odbywania kary do końca życia tego zbira mowy nie ma. I tak to powinno wygladać. Ktoś zapyta dlaczego? Odpowiem prosto. Teo typu ludzie to wadliwe elementy naszego społeczeństwa , zwyczajnie zepsute których nigdy nie naprawimy więc albo jeż wyrzucamy czyli pozbawiamy życia albo składujemy w magazynach jako substancje szkodliwe.

Riposta

Wafel

Widzę ,że toczy się dyskusja na temat Karze Śmierci . To wszystko co piszesz to prawda , ale KARA nie może być ZEMSTĄ.

Osobiście nie jestem zwolenniczką wprowadzenia kary śmierci ,ale to wynika głównie z zasad moralnych jakimi kieruję się w życiu i moich przekonań . Jestem przeciwna zabijaniu kogokolwiek , jestem za bardzo surowym karaniem tego typu zbrodni . Oczywiście każdy może mieć odmienne zdanie w tej sprawie .

Riposta
W tym co piszesz jest dużo racji .

Kara za najcięższe zbrodnie powinna trwać do końca życia przez wyeliminowanie ze społeczeństwa .Powinien ją spędzić w całkowitym odosobnieniu ,cztery ściany i prycza , bez żadnych udogodnień , do tego ciężka praca .Chodzi nam przecież o to, aby już nigdy nie zrobił nikomu krzywdy .Jeśli nie KARA ŚMIERCI to jedynym znanym sposobem jest więzienie , a życie w nim nie powinno być takie jak teraz , ponieważ faktycznie jest przegięciem ,że największy zbrodniarz pójdzie do ciepłego więzienia i będzie miał wszystko czego potrzebuje .Nikt nie chce utrzymywać przestępców , ale mamy ich zabić żeby uniknąć kosztów ? Tym samym stać się takimi jak oni ...

dlaczego ***** mordercom jeszcze geby zakrywaja? Pokazac publicznie ich zakazane mordy, upubliczniac kazdego przestepce, nawet glupiego zlodzieje ze spozywczaka wtedy ta samowolka troche sie skonczy, a mordercom /wiceprezydenta dozywocie. Wogole zab za zab oko za oko, wtedy bylby spokoj, ale nie przeciez to bandyta ma wieksze prawo a nie poszkodowany

A jaka to różnica, kogo skatowali, bezdomnych nikt nie wystawiał na rynku, bo po co?

pomimo , że pewnie tam spędzali czas i to miejsce również było im bliskie

Czesio ciekawa jestem czy byłoby ci to takie obojętne zeby zakatowali kogos z twojej rodziny jakie w tedy miałbyś zdanie na temat kary śmierci.Popieram NICO ma racje bo my uczciwi ludzie bedziemy tych barbarzynców utrzymywać.

tak się powinno załatwiać takie sprawy:

Siedemnastoletni Irańczyk, który zabił nożem znanego irańskiego strongmana, został powieszony publicznie w mieście Karadż, 50 km na zachód od Teheranu

Ruhollah Dadaszi, irański kulturysta, ciężarowiec, znany głównie jako strongman, został zabity 17 lipca w kłótni związanej z incydentem w ruchu drogowym.

Nieletni zabójca Alireza Molla Soltani powiedział, że wpadł w panikę i działał w obronie własnej, gdy Dadaszi go zaatakował.

17-latka powieszono w obecności kilku tysięcy ludzi w mieście Karadż, z którego pochodził sportowiec.

Amnesty International (AI) zaapelowała we wtorek do władz irańskich, by nie przeprowadzano egzekucji. Przypomniała, że "wykonywanie kary śmierci na osobach niepełnoletnich jest zakazane przez traktaty międzynarodowe, których Iran jest sygnatariuszem".

- To, że Iran zdecydował się na egzekucję 17-latka, pokazuje, jak mało władze tego kraju mają respektu dla międzynarodowych standardów w dziedzinie praw człowieka - powiedziała wicedyrektor AI dla Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej Hasiba Hadż Sahraui.

Przedstawiciel irańskiej prokuratury odrzucił te oskarżenia, mówiąc, że według kalendarza muzułmańskiego (księżycowego) skazany był pełnoletni.

AFP pisze, że od początku tego roku w Iranie stracono 203 osoby. Iran jest jednym z krajów, gdzie wykonuje się najwięcej wyroków śmierci. Inne to Chiny, Arabia Saudyjska i USA.
PAP

Hanes
Polska ratyfikowała Europejską Konwencję o Ochronie Praw Człowieka. Zabrania się w niej stosowania kary śmierci.

http://eur-lex.europa.eu/pl/treaties/dat/32007X1214/htm/C2007303PL.01001701.htm

Popieram coponiektorych kara smierci albo kamieniolomy nie mieli nawet deka litosci a oni teraz bedo mieli wygody nie ktorzy takich warunkow w domach nie maja co w pierdlu.Nikt z nas by niechcial konac w takich mekach i dozywocie nie jest adekwatne do tej zbrodni a stryczek lub ciezkie prace moze by byly przestroga dla innych

Kara śmierci niczego nie załatwi. Najlepszym rozwiązaniem byłoby wysłanie do ciężkich robót takich ludzi. A wtedy może żałowaliby tak naprawdę tego co zrobili. Jednego w życiu jesteśmy pewni http://smierc.org.

Za zabójstwo obowiązkowo kara śmierci smierc.org... a nie tacy przestepcy sa wśród nas i człowiek nawet nie wiem kiedy i gdzie.... :(

Maja2010 a co mi z tego że by ich wsadzili i tam siedzieli i se w pleja grali, gorzej by mieli raczej na wolności, a tak będą się tam teraz bezpiecznie czuli i żerowali na podatnikach.

popieram alibabe ! wyrwać chwastów !

Zadajmy sobie pytanie : dlaczego dochodzi do takich sytuacji?

Przecież ci ludzie czyt;mordercy nie urodzili się nimi to system zrobił z nich morderców ,system sam w sobie jest "mordercą"to system wykańcza ludzi poprzez brak pracy,ludzie się staczają jeden żebra ,chodzi po śmietnikach i zdycha gdzieś na torach kolejowych a drugi kradnie morduje i zdycha w kryminale/co wybrać śmierć pod płotem z głodu czy śmierć z pełnym żołądkiem w pudle???

System tworzy patologie bo sam w sobie jest patologia

Haha żałosny jesteś. System k.... do tego doprowadza ??? Chyba system opierdalania się. Do mnie do firmy przychodziły różne "systemowe" postacie po 2 zł na "jedzenie" a jak zaproponowałem 50 zł za wyrwanie kilka chwastów i pozamiatanie placu to stwierdzili że za gorąco.

Chociaż raz przyszła kobieta taka grubsza z facetem (chodzą często po mieście) i poprosiła o kasę, zaproponowałem jej pracę i się zgodziła.
Umówiliśmy się na drugi dzień, przyszła z mężem punktualnie a to że akurat miałem wjazd dałem jej 50 zł za free za to że przyszli.

Do koszenia w lasku jakoś nie mogę nikogo znaleźć sam zapier.... "systemowo" tzn kosa od prawej do lewej

Zbychu ,niestety ,ale obecny system nie jest dobrze uformowany w naszym kraju . Do wszystkiego trzeba dorosnąć ,a Polska dopiero jest wcześniakiem w demokracji,a co gorsze,to brak myślących o Polsce dobrych polityków na górze władzy.

Autor: Zbychu (---.adsl.szeptel.net.pl)
Data: 24-10-11 19:34

Haha żałosny jesteś. System k.... do tego doprowadza ??? Chyba system opierdalania się. Do mnie do firmy przychodziły różne "systemowe" postacie po 2 zł na "jedzenie" a jak zaproponowałem 50 zł za wyrwanie kilka chwastów i pozamiatanie placu to stwierdzili że za gorąco.

Chociaż raz przyszła kobieta taka grubsza z facetem (chodzą często po mieście) i poprosiła o kasę, zaproponowałem jej pracę i się zgodziła.
Umówiliśmy się na drugi dzień, przyszła z mężem punktualnie a to że akurat miałem wjazd dałem jej 50 zł za free za to że przyszli.
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

To ty jesteś żałosny wydaje ci się ze możesz wszystkich wrzucić do jednego worka?6000 bezrobotnych zarejestrowanych w samej Łomży ok drugie tyle wyjechało zagranicę..poczekajmy jak wrócą ,wszystkim dasz 50 za wyrwanie chwastów nie wtedy dasz im tylko 5 ,myślisz ilu z nich będzie tyrało za 5 i Cie dorabiało?ilu zacznie kombinować ...więc to jest ich wina ,ale zrozumiale ze tania siła robocza jest niektórym na rękę..i nie ściemniaj ze praca jest..bo zaprzeczeniem tego jest to co wyzej napisalem a takie sa niestety fakty

6000 zarejestrowanych bezrobotnych w łomży?

A z tego 5000 co miesiąc przyjeżdża do łomzy żeby podpisać listę w UP :)
Między innymi ja też :)

@No nie

o czym ty pierdzielisz? Zbychu wyraxnie napisał, że przyszli żebrać o 2 złote. Tu dwa, tam dwa i się nazbiera na flaszkę, po co pracować. To popierasz??? Jak zaproponował uczciwe zapracowanie na 50zł ( to 25 lokali "ożebranych" na 2 zł) to im się nie chciało. Nie widzisz różnicy????

CZY KTOS WRESZCIE ZNA PRZEBIEG TRAGICZNYCH WYDARZEN???!! jesli tak ,to niech podzieli sie wiedza a nie WYPISYWANIE GLUPOT!!!!!!!!!!

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

Jak zaczniemy pisać to powstaną płotki bo ja znam jedną wersję a ktoś inny inną. Lepiej nic nie pisać

wafel masz racje dluga wypowiedz ale prawdziwa te wszystkie fundacje praw czlowieka to mafia przeciwko normalnemu czlowiekowi banda kryminalistow ktora broni innych kryminalistow po co te darmozjady istnieja i nie daja zabijac tych bydlakow ciekawe czy by ta czworka tak kozaczyla do mnie szkoda ze mnie tam nie bylo wtedy ja bym mial zarzut za tych leszczy rozniosl bym ich w minute

Ty a do kogo Ty mówisz wafel?kto to jest wafel?

Eva Ali-baba

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Usługi glazurnicze, szpachlowanie, malowanie.
tel. 790287366
nieruchomości
Na sprzedaż mieszkanie w Łomży przy ul. Rycerska 2 pow. 60,60 m2, III piętro, 3 pokoje.
tel. 698506416
praca
Zatrudnię kierowcę C+E brak doświadczenia nie jest problemem, mile widziane uprawnienia dźwigowe, praca na miejscu, 8 godzin dziennie. Dzwonić w godzinach 9-14.
tel. 602367846
mj
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org