piątek, 21 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dokąd zmierza Polska na "dwóch krótkich łapach"?

Afery, skandale, walka o stołki - to synonimy słowa polityka w Polsce. Kaczy proceder trwa. No, ale nie o tym zamierzam pisać.
Patrząc po trosze na dzisiejszą sytuację w polskiej polityce jak i na historię naszego kraju, trudno nie dojść do wniosku, że jesteśmy narodem głupim. Włączając telewizję czy czytając prasę i widząc ten cyrk który się tutaj wyprawia, zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej byłoby żyć teraz w ot chociażby w Niemczech.
4 rozbiory Polski, dlaczego? Co my w sobie mamy, że zawsze kogoś ciągnie żeby nam dopieprzyć? Powiem to jeszcze raz, jesteśmy głupi. Niech nas "rozbiorą" jeszcze raz, Niemcy i Austria, albo inne kraje Europy zachodniej. Po co mamy się męczyć z tymi nieudacznikami urzędującymi na Wiejskiej w Warszawie?...Czy nasz kraj mało się wycierpiał w przeszłości? Po co nam zakompleksiony prezydent, niedouczeni posłowie, bieda, niewolnictwo (warunki pracy i płace w Polsce), sprzedajni posłowie, korupcja na najwyższych szczeblach władzy?. Zaapelujmy do innych krajów, niech nas uwolnią spod rządów ciemnoty! Świat się z nas śmieje.
...
Tak to w pewnym sensie prowokacja, myślmy, otwórzmy oczy zanim nas okradną ze wszytkiego...i nie piszcie mi o patriotyzmie, bojach naszych przodków o naszą wolność itp itd, zastanówcie się co ten kraj robi dla Was czy też może za Was...? Nasi przodkowie na pewno nie walczyli o burdel na kółkach, no, chyba że się mylę...
Bardzo jestem ciekaw Waszych opinii na temat naszego cudownego kraju i jego "głów". Piszcie co Wam ślina na język przyniesie, pójdziemy wszyscy siedzieć za wolność słowa :)

Musiałem to z siebie wyrzucić, jeśli kogoś obraziłem, to proszę na skargę do pana Ziobro...

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dokąd zmierza Polska na "dwóch krótkich łapach"?

4 pokolenia muszą wyzdychać to może coś się zmieni. Potem wrócą potomkowie Polaków charujących zagranicą i zacznie się nowa Polska.

MoJe ŻyCie To MentoR.

Co my w sobie mamy, że zawsze kogoś ciągnie żeby nam dopieprzyć?
Hmm...Chociażby dlatego że Polska znajduje się w Centrum Europy???
4 rozbiory Polski, dlaczego?
Ponieważ próbowali nas 4razy wziąć w niewole i zgarnąć tereny naszego "państwa"
Po co mamy się męczyć z tymi nieudacznikami urzędującymi na Wiejskiej w Warszawie?
Tym to i ja się zastanawiam
Czy nasz kraj mało się wycierpiał w przeszłości? Oj wycierpieł wycierpiał...czujemy to do tej pory;]
Po co nam zakompleksiony prezydent, niedouczeni posłowie, bieda, niewolnictwo (warunki pracy i płace w Polsce), sprzedajni posłowie, korupcja na najwyższych szczeblach władzy?.
No ale przecież każdy chciał Takiego'wspaniałego prezydenta' jako głowę kraju..., a to ze każdy bierze w łapę to tylko i wyłącznie jest spowodowane tym że każdy z nas dąży(chyba) do jak największego majątku. No ale ci osłowie to już przesada...mają Dużo....chcą więcej..
No ale za sytauację w kraju odpowiada teraz pan wspaniały i obiecujący wiele Pan Kaczyński...Obywatele 4RP gratulujemy wyboru wspaniałego prezydenta.!!!!!!! Pytano małe....na kiego... chodzicie na głosowanie jeżeli i tak wszyscy tzw."posłowie" tylko obiecują a nic nie zrobią??

Pozdrawiam wszystkich.

Krótko na pytanie:" co my w sobie mamy..?" Ano: ocean głupty, ksenofobię, złodziejskie ciągotki, historyczne klapki na mózgu, morze zawiści ... i wiele więcej takich "zalet" - to w sobie mamy, a reszta jest milczeniem....

Zbych

panom z postów wyżej proponuję mniej TVN i Trybuny .Będziecie i zdrowsi ( stres zabija) i bardziej wiarygodni. Prawdopodobnie gdyby przy Korycie było SLD lub PO bylibyście zadowoleni .Niestety jest to zdanie mniejszości polaków które trzeba też szanowac .Każdy mial swoje 5 minut - wy już mieliście

Mniejszości? No popatrz,nawet sondaże,na które i tak się osobiście nigdy nie oglądałem mówią ostatnio co innego,ale... Cały fun w tym,że wybory parlamentarne pokażą kto miał pięć minut,a kto dwie hehe...

Podpis (sygnaturka):

Pabloz4, otóz każdy ogląda to co chce jak i czyta również na co ma ochotę. Przecież nikt Tobie nie zakazuje dalej czytać gazetki polskiej ani radia z dj rydzem w roli gównej.
Wracając do tematu postu, to nie głupota, a jedynie lenistwo. Zauważcie, że zawsze wygrywa partia, która obiecuje dobrobyt dla mas,przede wszystkim pani(u) na zasiłku socjal jak w Niemczech w 90-tych latach i ludzie myślą, że Robin SLD, PiS LPR czy inny zabiorą bogatym i oddadzą tym na zasiłku, jak zostanie, to dla tych się odda najmniej zarabiającym. Że jeszcze ludzie się na to łapią. Nie mam firmy ani rodzinki, która takową posiada, jestem normalnym pracownikiem, który nap... od rana do wieczora jak trzeba, bo nie muszę robić, jak spora część społeczeństwa ale po prostu chcę pracować, i nie na szefa, czy szefów tylko dla siebie i rodziny. Pozdrawiam Wszystkich

już nic nie mówię

Jeszcze nie tak dawno temu oglądałem wiadomości (Fakty) codziennie, ale teraz nie muszę włączać TV, żeby wiedzieć, o czym będzie mowa... afery, Kaczyńscy (ta cała ich koalicja...), księża (SB). To samo na innych kanałach... Mnie już to przestało interesować. Od paru miesięcy nie oglądam tego sajgonu. W ogóle przestałem oglądać TV (nie mam na to czasu). Mam w życiu wyższe priorytety.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org