poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ilość punktów sprzedaży alkoholu,a morderstwa ..

na pewno większa ilość punktów sprzedaży alkoholu,którą przegłosowali radni miasta Łomży ,będzie miała wpływ na większą ilość morderstw akulturalnych ludzi będących pod wpływem alkoholu ..

Re: Ilość punktów sprzedaży alkoholu,a morderstwa ..

nie przesadzajmy z tymi domyslami...to juz jest cos nie tak z wami...a moze wogle najlepiej zamknac bary zlikwidowac monopolowe pozamykac ludzi mlodziez ktorzy wygladaja inaczej...
dajecie sie poniesc swojej wlasnej wyobrazni chyba troszke za duzo...

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Wydaje mi się, że nie ma to większego znaczenia, bo jak na taką małą Łomżę jest już i tak mnóstwo punktów, gdzie można kupić alkohol. Można powiedzieć, że praktycznie każdy z nas ma za rogiem monopolowy.

Jedynie na co będzie miało wpływ podniesienie limitu punktów sprzedaży alkoholu to wpływy z jego sprzedaży u poszczególnych przedsiębiorców, bo rozłoży się ona (sprzedaż) na więcej punktów... , ale mogę być w błędzie.

Alkohol związkiem agresji i przemocy... niestety jest wszędzie...

Można by podłożyć do tego papierosy na których paczkach widnieje "Palenie powoduje śmierć" a jakoś też jest tego pełno w każdym sklepie, a kolejki w szpitalach rosną... bo kaszel, bo zapalenie, bo osłabienie, bo rak....

Kogo winić władze?!Siebie?!Świat?!

Sluchaj temat rzeka... władza władzą... wolność wolnością... a że głupota?! jest i bedzie ... daj już spokój...

Władza,czyli posłowie,senatorowie i nasza lokalna władza,czyli radni naszego miasta nie są może lepsi od tych morderców ..przypominam sobie ,co się działo(dzieje?) w hotelu w Warszawie,w którym noclegują parlamentarzyści spoza Warszawy zjeżdzający na posiedzenia parlamentu -kamery ukazywały pijactwo i łajdactwo !aż wstyd ..i chyba zlikwidowali te kamery !

@ Marlen to sa normalni ludzie tacy jak ty..maja prawo pic pierdolic nie zalowac
a to ze media za ich dupami gonia i gorsze strony pokazuja...no coz taka jest ich rola

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Hehe odwrotnie agresja wreście spadnie, ludzie nie będą się wku...ć że muszą trałować na drugi koniec miasta żeby sobie coś łyknąć:))

Tu nie o ilość punktów sprzedaży alkoholu chodzi, a głównie o to, że ludzie nie mają zajęcia, brak pracy i rosnące bezrobocie jest czynnikiem, że młodzi w Łomży nie mają co ze sobą zrobić, nie mają obowiązku wstawania do pracy, a co za tym idzie brak pieniędzy i przeróżne pomysły po tanich alkoholach wątpliwego pochodzenia. Nie oszukujmy się jest źle, a może być jeszcze gorzej, bo niedługo ludzie będą zabijać, za torby z zakupami, bo zaczną rabować zachowując się jak zwierzęta żeby przetrwać i jak to zwykle bywa w przyrodzie silniejszy zwycięży. I tu duża odpowiedzialność spoczywa na władzy miasta by robić coś w tym kierunku, żeby tu nie powstała dżungla.

Martuchna,o nie ! proszę ! nie porównuj mnie do parlamentarzystów o niskiej kulturze osobistej ,bo mam ją na wysokim poziomie,w odróżnieniu od naprawdę wielu ludzi z naszego parlamentu :)

jak się ktoś chce napić to i 3 km przejdzie do celu. błędna teoria. a że alkohol budzi agresję i wyłącza myślenie to inna sprawa. a odkąd pamiętam jest legalny i ogólnodostępny a np. marihuana która uspokaja i wprowadza stan relaksu jest zakazana. a każdy wie że była jest i będzie. a z akcyzy i podatku można by łatać dziurę budżetową. A TERAZ DO JEJ WSZYSTKICH PRZECIWNIKÓW. ZRÓBCIE PRÓBĘ. JEDNEGO WEEKENDU CIĄGLE CHLAJCIE A DRUGIEGO CIĄGLE PALCIE. A DOPIERO POTEM OCENIAJCIE

ludzie płacą podatki, a chodniki wciąż są krzywe

tak już jest,ze okazja czyni złodzieja,więc jak jest łatwiejsza dostępność alkoholu,to ludzie będą się rozpijać,często z rozpaczy ,bo brak pracy ,pomysłu na życie itp ,więc i przestępstw będzie więcej .niestety jak cham się napije,to stanie się jeszcze większym chamem i nawet mordercą (nawet nieświadomym!) .NO I SPRAWA ROZPIJANIA MŁODYCH !! wszedzie dostępne dla młodych piwo za parę groszy ! TRAGEDIA !

Zamknijmy też stacje benzynowe bo przecież jakiś czubek może kogoś zabić.

Marlen to wina wiecznie narzekajacego na wszystko spoleczenstwa ciaglych zakazow nakazow itd i braku zrozumienia ze strony ludzi takich jak ty-bez obrazy-...brak perspektyw dla mlodziezy a poza tym nikt na sile im tego w gardlo nie wlewa,a znam bardzo duzo osob ktore pod wplywem alkoholu zmieniaja sie w potulnych barankow...

ależ ja mam dużo wyrozumienia dla biednych pijaczków,alkoholiniarzy ,meliniarzy ,pijanej młodzieży pijącej na ławeczkach i potulnych baranków :)

Lecz dla kobiet pijących alkohol jednak mam mniej wyrozumienia :( .. tak sobie pomyślałem na trzeźwo ;)

oczywiscie ze mam...w przeciwienstwie do ciebie potrafie okazac tolerancje dla wszystkich...nie kazdy zul i menel i malolat z byle jaki wygladem to zaraz lazja bandyta morderca..nie oceniaj ksiazki po oprawce....

oo a poza tym czym rozni sie kobieta pijaca alkohol od faceta...chyba tylo plcia bo zachowanie ma identyczne...i sa rozne sytuacje w zyciu ktore do tego prowadza..np brak tolerancji i zbyt wysokie mniemanie o sobie wobec ludzi z problmami takimi lub innymi

Martuchna,nie pij już tego piwa ala Łomża :) ja nigdzie nie odsądziłem Ciebie od czci i poszanowania oraz braku tolerancji . :)

ojej ja nienawidze tego piwa zreszta wogle piwa nie lubie

kobieta pijąca alkohol jest bardziej podatna na rozpustę ,niż kobieta niepijąca,i bardziej podatna na działanie wbrew woli niż mężczyzna ..czy to pijący,czy niepijący ;)

nie mow jak baba chce sie bzyknac to i tak to zrobi czy pijana czy trzezwa

to prawda Marto ,ale jak jest pijana ,to bzyknie się z kimkolwiek,a trzeźwa poczeka na lepszą okazję :)

Andy hehe ,fajnie klikasz ;)

Andy ,nie no,a tak,gdyż NO,to nie w uniwersalnym języku . :)

Zgadzam się z Figą.
A ty Marlen, mędrcu, jak już wiesz skąd się bierze przestępczość( ach ta dostępność alkoholu) i jak zachowuje się kobieta po nim , to może przy okazji rozwiążesz problem głodu na świecie?

Głodu nie świecie być nie powinno ! jest wystarczająco uprawnych areałów rolnych na wyżywienie dwukrotnie większej liczby osób na świecie ,niż obecnie . DLA PRZYPOMNIENIA -PEWIEN MINISTER O NAZWISKU PAWLAK ,IMIENIU WALDEMAR NAKAZAŁ PALENIE ZBOŻA W CELU POMNOŻENIA ENERGII ELEKTRYCZNEJ !! A inny zwany Jerzy Buzek jako premier zamykał kopalnie węgla ,które napełniano wodą (marnotrawiono).

Wstrząsające jest to, iż 80 procent głodujących na świecie dzieci żyje w krajach, gdzie istnieje nadwyżka produkowanej żywności, produkowanej niestety dla zwierząt, które zostaną zjedzone przez zaledwie 480 milionów ludzi z krajów bogatych.

Aby otrzymać 1kg mięsa, hodowane zwierzę musi zjeść prawie 10 kg paszy lub innego pokarmu roślinnego. Stąd blisko 90% upraw na świecie (w tym obszary pastwisk) przeznaczonych jest na produkcję pokarmu dla zwierząt!

Dieta mieszkańców krajów rozwiniętych jest bogata w białko i tłuszcze zwierzęce a ponad 50% zapotrzebowania na białko i tłuszcze pochodzi z mięsa, mleka i jaj. W krajach rozwijających się spożycie produktów pochodzenia zwierzęcego jest znacznie niższe, stanowią one jedynie 14% całego spożycia białka i tłuszczów. W krajach rozwiniętych wysokie jest nie tylko spożycie białek i tłuszczy, spożywa się w nich pięć razy więcej zboża niż w krajach rozwijających się. Większość tego zboża zużywana jest do karmienia trzody i dopiero po "przetworzeniu" trafia na stoły w postaci mięsa. Ocenia się, że z 4kg zboża podanego w postaci paszy ludzie odzyskują jedynie 0,5kg mięsa, a w 4kg zboża jest dziesięć razy więcej kcal i cztery razy więcej białka niż w 0,5kg wołowiny. Żywność jest często eksportowana z krajów ubogich dla zdobycia pieniędzy, np. na pokrycie kosztów zadłużenia, które sprawia, że kraje te są zależne gospodarczo od krajów bogatych. Potrzeba około 12 hektarów ziemi, by wyżywić jedną osobę w ciągu roku mięsem, podczas gdy 1 hektar wyżywi jedną osobę produktami zbożowymi. Wszystkie te dane jednoznacznie przemawiają za wegetarianizmem, diety która w najwyższym stopniu może się przyczynić do rozwiązania problemu głodu na świecie

Głód i niedożywienie to problemy, z którymi boryka się ludność państw o niskim poziomie ekonomicznym. Zacofanie cywilizacyjne, problemy demograficzne i dodatkowo klęski suszy sprawiły, że wzrost produkcji żywności był niższy od przyrostu naturalnego. Problemem jest nie tyle brak żywności, ile nierównomierny jej rozdział. Zdaniem niektórych ekspertów, światowa produkcja żywności może obecnie pokryć potrzeby mieszkańcow Ziemii. W rzeczywistości w niektórych krajach (np. kraje UE) nadwyżki żywności są często niszczone z uwagi na zbyt wysokie koszty magazynowania. W innych natomiast nie można wytworzyć takiej ilości produktów rolnych, która zaspokoiłaby potrzeby ich mieszkańców. Jednocześnie krajow tych nie stać na import żywności.
Rozwiązaniem tego problemu jest wyhodowanie odmian wydajnych zbóż,które mogą być uprawiane w tych krajach. Przydatna jest także pomoc ze strony krajów wysoko rozwiniętych, w postaci kredytów, które przy pomocy BankuŚwiatowego i Międzynarodowego Funduszu Walutowego, mają być wykorzystane racjonalnie.

http://www.sciaga.pl/tekst/55135-56-problemy_wspolczesnego_swiata

Andy ? co tak się do mnie romantycznie uśmiechasz KOCHANY ? :D jestem prawdziwym mężczyzną ze krwi,kości i członków :D

hahahahah........ ale ZONK mi tu wujek google mówi że to żeńskie imię;)

http://www.google.pl/images?q=marlen&hl=pl&prmd=ivns&ei=iTijTqa7O8SHhQeloej3BA&start=10&sa=N&oi=image_result_group&sa=X

Wierz goglowi,a ożenisz się na zimę z fajnym ,przystojnym i rozumnym MĘŻCZYZNĄ ! hahaha

Ariva, to tak dla żartu, ale nie długo trzeba czekać jak głodujący tłum pod Ratusz uderzy.

Andy,teraz dużo przebierańców płciowych ! Uważaj ! hahahaha . Dobranoc :)

Do miłego;)

oj przygłupy dajecie sie manipulować czarnego lokalnemu dygnitarzowi który dostał po łapach a szczególnie po ambicji w momencie gdy rada przegłosowała zwiekszenie liczby punktów sprzedaży alkoholu. I nawet dzisiaj na pogrzebie ten czarny sukienkowy nie wytrzymał aby nie wytknąc radzie tego kroku i to nie z troski tylko jak sądzę słodkiej zemsty ,że został tak t a decyzją upokorzony.

Riposta

Ks.bp.Bronakowski,który przewodniczył pogrzebowi i głosił kazanie jest przewodniczącym komisji ds.trzeźwości przy Konferencji Episkopatu Polski ,a że morderstwa dokonali pijani zwyrodnialcy ,to wcale nie jest dziwne ,ze poruszył w homilii sprawę zwiększenia ilości punktów sprzedaży alkoholu .ps.riposta? byłaś pijana w czasie pisania ?

Wg mnie strasznie dziwna ta nasza "wolna" wola, skoro sami panowie w czarnych sukniach z góry narzucają nam co mamy robić i jak żyć. Ja najpierw posprzątałbym na swoim podwórku zanim wpierdo*łbym się na czyjeś.

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

Cleric,coś czuję,ze Ty i inni pełni nienawiści jesteście zdolni do morderstw ,nawet na trzeźwo,a co mówiąc po spożyciu alkoholu ,jak tamci .smutna nasza łomża,która ma tylu potencjalnych morderców !

Dobrze Ci radzę. Uważaj co piszesz.

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

jaaaaaaaasne pewnie wszyscy powinnismy chodzic co niedziela do kosciola i zyc jak nam "czarna mafia" nakazuje....
@Cleric zgadzam sie z toba zupelnie...

Marta,Ty też jesteś potencjalną morderczynią ..

Apropo postu co ma ilośc tych punktów sprzedazy ja jak bedę chciał się nachlać to mi jeden punkt wystarczy nie szukajmy dziury w całym bo czym bliżej domu to jest bespieczniej

oooooooooo no teraz to juz jebles...idz sie lecz czlowieku...

Ty, jesli masz zamiar sie nachlac, to idz do sklepu kup alkochol idz do domu i tam sobie mozecie chlac ile chcecie. Tylko nie wychodzcie z domu pod wplywem a wtedy Swiat bedzie duzo lepszy ;]

...

Każdy patrzący z nienawiścią na drugiego człowieka jest wobec niego zabójcą .

Marlen gdyby nie alkohol to by Cię na świecie nie było :D

wiecie chyba najwyzsza pora zakonczyc tematy o smierci viceprezydenta( rodzina juz sie wystarczajaco nacierpiala)...
poza tym Marlen najpierw zlikwiduje sklepy z alkoholem potem zakaz sexu wprowadzi ewentualnie sex za przyzwoleniem...

Lmao Andy i dzien dobry bardzo:))

Martuchnam Dzieńdoberek ;)
A czy dzionek będzie dobry w dużej mierze od Ciebie zależy;))))))

ohhh moj dzionek mimo ze to poniedzialek a dzieciaki juz daly mi sie w kosc widze przez rozowe okulary i dobrze mi z tym....:P

ale tak czytajac co niektore posty smiem watpic w to ze tu jeszcze mieszkaja normalni ludzie ktorzy potrafia funkcjonowac bez narzekania obelg itd...
normalnie wczoraj zostalam uznana za potencjalna morderczynie :P

Hmmm... każdy ma tam jakieś większe kłopoty (ŻYCIE) ale jakoś czarne myśli od siebie:)
Oj tam się nie przejmuj to jakieś końskie zaloty były od tego typu pana >>>>

zgadzam sie nie ma to jak byc soba a nie udawac swietojebliwych,praworzadnych itd...ja jestem jaka jestem i lubie to i lubie siebie

Marta ,pomijając fakt,ze masz w sercu nienawiść co do niektórych i już z tego jesteś zabójczynią,to jako uczestnik ruchu drogowego jako kierowca także jesteś potencjalną morderczynią w ramach nieszczęśliwego wypadku :) (ps.ja i wszyscy jeżdzący takze)

idz sie lecz czlowieku

jestem jaka jestem...nie mam nienawisci do ludzi nawet tych co poniektorych...
po prostu nie lubie kiedy ktos umie tylko ublizac wysmiewac wyzywac sie na kims...a poza tym moherow tez nie trawie a ty z pewnoscia do nich nalezysz broniac tak wiary i kosciola...
wiare sie nosi w sercu a nie na pokaz innym...ja mam swoje zasady i swoje zdanie uwazam ze polacy to narod zacofany nietolerancyjny zawistny i zazdrosny..zeby mogli to sami siebie utopili by w lyzce wody..potrafia tylko gadac ale zeby pomoc sa ostatni..

Jest takie prawo w psychologii,ze w jaki sposób myślisz o drugich,jak ich oceniasz ,to sama taka jesteś ..tzn.ze np.zdolna byłabyś utopić drugiego w łyżce wody .(przynajmniej byś próbowała :). ) Wniosek?

hey to chyba nie rozumiesz tego co pisze....ja nie mowie o sobie tylko o ludziach takich jak ty....
ja nie oceniam ludzi po ubiorze sposobie mowy kolorze skory itd....nie dziele ich na gorszych i lepszych...
nawet moje dzieci wiedza co to jest tolerancja i wyrozumialosc...

No tak,o sobie tylko dobrze ,to drudzy są źli ..ech te myślenie kobiet ..

ja nie mowie ze jestem swieta i nigdy tak nie mowilam...
ja po prostu staram sie zyc normalnie staram sie zawsze zrozumiec druga strone i napewno nie patrze na cudza dupe najpierw a dopiero potem na swoja....
a juz napewno nie podrzegam innych do samosadow itd jak ty...jestem za aborcja(zbyt duzo dzieci loduje na smietnikach) jestem za eutanazja za malzenstwami homosexualnymi(oni tez maja prawo do normalnego zycia-homosexualizm to nie choroba a cecha wrodzona) i nienawidze rasistow...mam dalej wymieniac???

Tak ,proszę wymieniaj dalej :)

smiesza mnie ludzie tacy jak ty...przeczacy samym sobie(w jednym z postow piszesz ze kadafiego powinni sprawiedliwie osadzic a w drugim ze lomzyniacy sami powinni wymierzyc sprawiedliwosc)
ja mam 30 lat dopiero a jednak sadze ze mam racje i przynajmnie mowie prawde i mowie cos co wiekszosc z was boi sie powiedziec gdyz ludzie twojego pokroju zaraz zlinczuja nawet za same slowa..
ciezko jest wam sie przyznac do bledow widzicie wine innych a nie swoja i interesujecie sie za bardzo innymi zamiast zajac sie soba i swoja rodzina przyjaciolmi...
dla mnie kasa nie ma znaczenia jak mam pomagam jak nie mam przynajmniej staram sie pomoc innym w inny sposob...nie oczekuje wzamian braw ani nic takiego...sam usmiech takiej osoby jest juz nagroda...lubie klnac lubie czasem sobie wypic ze znajomymi lubie sie powyglupiac i mam w dupie to co o mnie ktos obcy pomysli...

Nie ja pisałem o linczowaniu,za szybko czytasz :) .ps.wiem,ze masz wrażliwe serce .

Nikogo nie odsądzam od czci , staram się rozmawiać spokojnie i pogodnie ..szczególnie z kobietami :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Ten wątek jest zamknięty 

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org