niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zielona karta

Moze ktos sie orientuje, pytanie jest nastepujace: zona ma wize, ja i corka nie mamy. Podobno jak wszyscy bedziemy sie starac o zielona karte to w przypadku nie wylosowania wiza zony przepada. Czy to prawda ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zielona karta

Zadzwon moze do biura podrózy może tam Ci ktos pomoże ja skladałam teraz o zielona karte tylko że my nie mielismy nigdy wizy, pierwszy raz sie staramy.

to jeszcze sa tacy co wierzą w USA ??? dajcie spokój z tymi stanami , po co tam jechac ??

szpenio - człenio!!!!

Najlepiej napisz mejla do ambasady i oni ci dokładnie napiszą bo w biurach to sami dokładnie nie wiedzą:)

Szpenio są jeszcze tacy, którzy zarabiają tam ładne pieniądze. Znam kilku takich, a ja zawsze chciałem zobaczyć np. Los Angeles, New York.. chciałbym się tam wybrać nie koniecznie w celach zarobkowych.

apropo zielonej karty gzdie mozna otzrymac dokumenty i gdzie sie je sklada - do ambasady osobiscie czy jak to jest ?

moze by sie udalo losowanie :)

OCB

Na zieloną karte z tego co wiem to się załatwia przez komputer.trzeba wypełni wniosek wkleić zdjęcie odpowiednich rozmiarów i wysłac

http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111006/KRAJSWIAT/431367420

szpenio wg teojej ideologii najlepiej wierzyć w MASKWĘ!!! :)

Czy przepada to nie wiem bo chociaż teoretycznie nie przepadnie to sprawa przechlapana i mogą wrócić nawet z lotniska w NY. Przecież wizę masz na jakiś cel ewentualnie turystyka a jeżeli starałeś się o pobyt stały to jest to przyznanie i dowód że coś kombinujesz.Poza tym właściwą wizę to ci udzielają na lotnisku u nich. Nie twierdzę że właśnie tak musi być jak piszę ale w 85% sprawa przechlapana bo wszystko skurwiele mają w komputerach.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org