Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zielona karta |
Moze ktos sie orientuje, pytanie jest nastepujace: zona ma wize, ja i corka nie mamy. Podobno jak wszyscy bedziemy sie starac o zielona karte to w przypadku nie wylosowania wiza zony przepada. Czy to prawda ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zielona karta |
Zadzwon moze do biura podrózy może tam Ci ktos pomoże ja skladałam teraz o zielona karte tylko że my nie mielismy nigdy wizy, pierwszy raz sie staramy.
|
|
to jeszcze sa tacy co wierzą w USA ??? dajcie spokój z tymi stanami , po co tam jechac ?? szpenio - człenio!!!!
|
|
Najlepiej napisz mejla do ambasady i oni ci dokładnie napiszą bo w biurach to sami dokładnie nie wiedzą:) ********************* ********************* *********************
|
|
Szpenio są jeszcze tacy, którzy zarabiają tam ładne pieniądze. Znam kilku takich, a ja zawsze chciałem zobaczyć np. Los Angeles, New York.. chciałbym się tam wybrać nie koniecznie w celach zarobkowych.
|
|
apropo zielonej karty gzdie mozna otzrymac dokumenty i gdzie sie je sklada - do ambasady osobiscie czy jak to jest ? moze by sie udalo losowanie :) OCB
|
|
|
|
Na zieloną karte z tego co wiem to się załatwia przez komputer.trzeba wypełni wniosek wkleić zdjęcie odpowiednich rozmiarów i wysłac
|
|
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111006/KRAJSWIAT/431367420
|
|
szpenio wg teojej ideologii najlepiej wierzyć w MASKWĘ!!! :)
|
|
Czy przepada to nie wiem bo chociaż teoretycznie nie przepadnie to sprawa przechlapana i mogą wrócić nawet z lotniska w NY. Przecież wizę masz na jakiś cel ewentualnie turystyka a jeżeli starałeś się o pobyt stały to jest to przyznanie i dowód że coś kombinujesz.Poza tym właściwą wizę to ci udzielają na lotnisku u nich. Nie twierdzę że właśnie tak musi być jak piszę ale w 85% sprawa przechlapana bo wszystko skurwiele mają w komputerach.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |