Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomża - miasto alkoholików |
szok , szok , jeszcze raz szok Pierwsze co przychodzi na myśl to problem alkoholu. Pan Choiński zajmował się między innymi podziałem środków z programu profilaktyki alkoholowej i sam został brutalne zabity przez alkoholików... 6 morderstwo z alkoholem w tle w ciągu 6 miesięcy w naszym małym mieście!!!!! Trzeba poważnie zająć się problemem alkoholizmu w Łomży. Wynika on raczej z biedy i wychowania-inaczej braku wychowania. Alkohol jest dla ludzi ale alkoholizm to choroba. Należy zająć się profilaktyką już wśród najmłodszych - to raz. Dwa - patologię alkoholową trzeba wyłapać i odizolować (zdaję sobie sprawę że to nie jest proste) to tyle - temat na dłuższą dyskusję
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomża - miasto alkoholików |
nie wiem czy to prawda, ale wczoraj "Pod Gruszą" też kogoś zabili
|
|
brawo dla rady miasta !! ja proponuję jeszcze zwiększyć ilość sklepów z alkoholemi zmniejszyć odległości od szkół i kościołów !!!
|
|
a jak ma się odległość sklepów monopolowych od szkól i kościołów do patologicznych zachowań ??? Wolność? Po co wam wolność? Macie przecież telewizję
|
|
Nic nie ma do tego. Meliny są były i będą.
|
|
czy wy myślicie że taki bumek kupuje wódę ze sklepu, idzie do jakiejś mety albo do ruskich...
|
|
10 przykazań pijaka Jam spirytus twój,który cię wywiódł ze stanu trzeźwości pełnego nie doli: 1.Nie będziesz miał drinków cudzych przede mną. 2.Nie będziesz lał alkoholu swego nadaremno. 3.Pamiętaj abyś dzień święty oblał. 4.Pij zdrowie ojca i matki swojej. 5.Nie wylewaj. 6.Nie spijaj. 7.Nie mieszaj. 8.Nie rozcieńczaj. 9.Nie pożądaj kieliszka bliźniego swego. 10.Ani żadnej nalewki która jego jest.
|
|
sam jesteś problem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |