Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
taekwondo |
Witam Proszę o opinie gdzie posłać dzieci na treningi taekwondo,gdzie są fajniejsze zajęcia,atmosfera itp.. Czy do Millera w I LO na Bernatowicza,czy do Rychtera w II LO na Pl.Kościuszki
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: taekwondo |
ja chodzilem do Milera i bardzo dobrze to wspominam, mial pojecie o tym czego uczy i swietnie o to zadbal. Nie ukrywam, ze bylo to kilkanascie lat temu, ale trwalo jakis czas i dawalo efekty.
|
|
Jakie tam efekty chłopie prócz tego że umiesz liczyć do dziesięciu po koreańsku i machać bezsensownie kopytami to nic z tego Przykład: Pare lat świetlnych temu ja też chodziłem na te śmieszne "tekłondo" były zawody na sali w kaskach trafił mi się typ w fajnym kimonie i zielonym pasie a i tak go przeorałem jak sciere i wygrałem trzema punktami :-) (a nawet jeszcze na dobre się nie zapisałem i nie zdążyłem sobie kupić tego śmiesznego kitla, byłem mniejszy i chudszy od swojego przeciwnika) Więc na nic mi się to nie przydało a liczenie po koreańsku do dziesięciu ? Nie wybieram się do Korei w najbliższym czasie więc też jest zbędne
|
|
jezeli uwazasz, ze w jakichkolwiek sztukach walki chodzi tylko o nap** sie to sie myslisz. Chodzi o dyscypline, wyrobienie systematycznosci, sprawnosci fizycznej, a poza tym chodzi o znalezienie dziecku zajecia, ktore wyrobi w nim ww nawyki. Taekwondo to bardziej sztuka pokazowa anizeli samoobrona czy walki.
|
|
Jakiś czas temu chodziłam na zajęcia do Rychtera, co prawda w innym miejscu ale wspominam niesamowicie sympatycznie, myślałam nawet żeby wrócić. Mój brat obecnie uczęszcza na zajęcia do Rychtera i jest zachwycony. ... ale żeby rudy miał aż dwóch przyjaciół !!??
|
|
jagro sam chodziłem do millera przez wiele lat i po pierwsze kiedys był to bardzo mocny klub,z duzymi osiagnieciami pozatym atmosfera była wyjatkowa,rychter sam kiedys tam trenował.W tej chwili taekwondo w łomzy "upadło" jesli chcesz,zeby Twoje dziecko dobrze sie bawiło to ok ale jesli chodzi o osiagniecia to warto pomyslec np. o karate. P.S denver jesli na treningach nauczyles sie tylko "machać bezsensownie kopytami " swiadczy to o tym,ze musiales byc dobry:) a co do przeciwnika w "zielonym pasie" brawo;D PASY: BIAŁY BIAŁY Z ŻÓŁTA BELKĄ ŻÓŁTY ŻÓŁTY Z ZIELONĄ BELKĄ ZIELONY ZIELONY Z NIEBIESKĄ BELKĄ NIEBIESKI Z CZERWONĄ BELKA CZERWONY CZERWONY Z CZARNA BELKĄ 1 DAN
|
|
Zapomniałem o NIEBIESKIM;)
|
|
i o tym, ze nie bylo zoltej belki, przynajmniej kiedy ja uczeszczalem. Byl jeszcze wtedy brazowy pas, ale potem odpadl. :)
|
|
łukasz ale ja nie napisałem że miałem zielony pas tylko że przeciwnik miał zielony pas :-) czyli morał z tego taki że baty dostała osoba z zielonym pasem od gościa w dżinsach bez żadnego pasa hehe
|
|
Ja rownież chodzilem dobrych pare lat do richtera, a takze w tym samym czasie wyjezdzalem z milerem na cwiczenia nad morze. Moim zdaniem to richter i miler obaj sa dobrzy, ale zdecydowanie richter jest w tych sprawach jesli chodzi o nauczanie sympatyczniejszy bo milera nie obchodzi twoj bol itp.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |