Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
rondo solidarności |
Dzisiaj po uruchomieniu świateł była stłuczka na pseudo rondzie i przy małym ruchu pojazdów rondo się zatykało. Gratuluję pomysłów panie Karwowski , zamiast lepij są korki za grube pieniądze na oświetlenie. Ciekaw jestem w poniedziałek rano przy dużym ruchu. To jest kolejny dowód na to że pan Karwowski nie nadaje się na naczelnika wydziału.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: rondo solidarności |
|
skoro debile nie wiedza jak sie poruszac po jezdni to niech cisna. i dobrze im tak
|
|
100mph zgadzam się z tobą w 100% w każdym większym mieście jest takie skrzyżowanie, a wiem bo w kilku mieszkałem i wiem jak tam to wygląda więc niech nasi pseudo kierowcy się przyzwyczają albo zostawią auta w garażu, a nie tzw niedzielni kierowcy raz na tydzień wyjadą autem i już im coś nie pasuje. pozdrawiam normalnych kierowców a nie niedzielniaków
|
|
Skrzyżowanie jak najbardziej nowoczesne. Jeżdżą debile po prostu. A Karwowski i tak jest debilem.
|
|
Jechałem, widziałem. To nie wina skrzyżowania, a kierowców niedouków tudzież bezmyślnych. I cały problem. ________ Malachit
|
|
dajcie na luz jak nie kebaby to rondo, tego typy ronda są w każdym większym mieście i jest ok widocznie na wioskach się nie sprawdzją
|
|
Jak się co niektórzy przyzwyczaili do ruchu na rondzie z pierwszeństwem z prawej, to teraz nie widzą, że są już działające światła.
|
|
Strach pomyslec co bedzie sie dzialo jak wjada na identyczne rondo przy Rotundzie w Wa-wie :) bo tam jeszcze tramwaje dorzucili :) - milego dnia i szerokosci
|
|
SN4P.... stworzą paraliż i zakorkują całe stołeczne miasto heheee naprawdę trochę wyobraźni a wszyscy będą szczęśliwi nikomu nic się nie stanie .......................... mi się podoba na przykład takie skrzyżowanie ale mam zawsze obawę jak zamierzam na nie wjechać , żeby jakiś tam poeta nie próbował mnie staranować podczas manewru skrętu w lewo bo mu się kierunki porąbały heheheheeheee chodzi mi o nasze Łomżyńskie .... przy takim natężeniu ruchu jakie jest u nas suma zdarzeń jest taka sama jak np w warszawie gdzie tam nasilenie jest kolosalne i jak to wspomniał kolega SN4P dodatkowo są tramwaje ...... więc skończcie ten głupi temat bo śmiać się chce jacy z was kierowcy . a na powtórny egzamin , przepisy przestudiować i po kłopocie hehe Pozdrawiam ...... hehe
|
|
Zgadzam się z przedmówcami - to nie wina ronda, a kierowców. Patrząc na to, co się dzieje na ulicach Łomży to niestety ludzie nie znają przepisów ruchu drogowego. Z życzliwością niestety tez nie jest najlepiej - wpuszczenie kogoś z drogi podporządkowanej to wielki problem. Jak ktoś wpuszcza to zazwyczaj nie jest to kierowca z naszego regionu. Co warto zauważyć - sytuacja w ostatnim czasie sytuacja trochę się poprawia i to dobry znak:-)
|
|
Jeździłem w Wawie kilka lat i jedno mogę powiedzieć - w Łomży większość ludzi naprawdę nie umie jeździć. A wystarczy spojrzeć na znaki, kilka podstawowych zasad ruchu i trochę życzliwości. Co do ronda to to, że nasi włodarze mają ambicje warszawskie to nie jest zbyt dobrze. Wystarczy popatrzeć co się dzieje właśnie w Warszawie na tego typu rondach w godzinach szczytu. Nie chcę wróżyć z fusów, ale Zawadzką już widzę zakorkowaną.
|
|
Autor: Patryk (---.lomza.mm.pl) Data: 02-10-11 08:46 Z życzliwością niestety tez nie jest najlepiej - wpuszczenie kogoś z drogi podporządkowanej to wielki problem. Jak ktoś wpuszcza to zazwyczaj nie jest to kierowca z naszego regionu. obserwuję zupełnie odwrotny trend w naszym mieście. ludzie coraz częściej się wpuszczają i raczej nie ma z tym problemów. pozdrawiam.
|
|
Zacznijmy od tego że dzisiaj jest Niedziela . Wiec połowa to sami rajdowcy :)
|
|
Nic dodac, Nic ujac. Na nauczki do word zapraszam takich co im rondo nie pasuje. Jak ty chłopku z takim rondem masz problem, to ja bym nie chcial cie na nim spotkac. Nie wyjezdzaj z wioski swej i nie bedzie problemu. Taki jeden jak sie bal po bialymstoku jezdzic, to zostawil auto na peryferiach i skozystal ze srodków komunikacji miejskiej . CO I TOBIE POLECAM !!!!!!!!!!!!! europejczyk
|
|
W jednym z wcześniejszych postów pisałem na temat ronda przy ZUS-ie i o tym jak jeżdżą po nim kierowcy, więc wcale nie dziwi mnie, że nowa organizacja ruchu przy Stokrotce stanowi tak straszny problem dla wielu kierowców. W Białym nie ma takiego problemu, wolna jazda, obserwacja świateł i pasów poziomych i jakoś ten ruch przebiega spokojnie. A że nie wszyscy znają zasady ruchu drogowego i zawsze muszą być szybko na miejscu, to nic dziwnego, że dochodzi do stłuczek. Czasami jak widzę popisy niektórych kierowców, to włos jeży im się na głowie. Jakim cudem dostali to prawko?
|
|
A jak pracują instruktorzy na kursach? Zobaczcie jak uczą skrętu w lewo na skrzyżowaniach! A nasi "kierowcy" jak wyprzedzają an przejsciach dla pieszych:jeden się zatrzyma i puszcza pieszych, a drugi obok wjeżdża na przejście gdy tam są Już ludzie. O czym tu gadać kiedy kmiotki maja problemy z ruchem w mieście/ Takos
|
|
Rondo jest okej. Ale to nie zmienia faktu ze Pan Karwowski jest debilem... ...
|
|
Autor: Takos (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 02-10-11 10:25 masz racje od tego zacznijmy he he .....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |