Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zatrudnię niańkę 8h dziennie za 400zl miesięcznie |
Takie ogłoszenie widnieje w dziale na stronie 4lomza Czy ktos tu jest idiota pytam sie? Co za debil wogole proponuje taka stawke? Idioci mysla ze zaplaca psie pieniadze a ktos bedzie im bawil bachora - bez zatrudnienia Nawet bedac emerytem wstyd tak pracowac Siedz sobie z nim sam! Chyba mam racje ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zatrudnię niańkę 8h dziennie za 400zl miesięcznie |
ktos sobie jaja robi pewnie
|
|
jesli chodzi o osobe o ktorej mysle to jest to stawka za 2 dni w tygodniu wiec oferta nawet nawet
|
|
jezeli to jest 8 h i 5 dni w tyg to jest smieszne tyle godzin a taka zaplata phi;/
|
|
to jest na 5 godzin w tygodniu h0jowe forum
|
|
Sama jestem mamą ale chyba nie miałabym sumienia tak wykorzystywać ludzi przecież taką kwotą można sobie tyłek podetrzeć . Czytałam ostatnio artykuł w kontaktach niania na legalu i jestem jak najbardziej za tym żeby praca o tym charakterze była rejestrowana w ZUS . Praca jak każda inna nie łatwa trzeba mieć naprawdę dużo cierpliwości do własnych dzieci , a co dopiero do cudzych . Nadzieja jest ryzykiem , które trzeba podjąć....
|
|
Gdyby Polska przyjmowała normalnych imigrantów a nie agresywnych pasożytów nie byłoby problemu z zatrudnieniem niani za 400 zł. Dla Filipinki, Tajki, Chinki, Wietnamki taka kwota wystarczyłaby.
|
|
Widziałem już na tym portalu większe sensacje. Jakiś debil napisał że zleci elektrykowi założenie 4 gniazdek i podlicznika do 50zł, a dość niedawno było że ktoś zatrudni jednego montażystę płyt gipsowych i jednego glazurnika, cena za godzinę pracy to 5zł, czyli debili nam nie brakuje. ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
ale podobno tyle chce placic wiele osob mnie tylko dziwi kto tam chce pracowac? jeszcze ci powie... najlepiej jak najdluzej bo dziecko sie przyzwyczaja... dziewczyny nie marnujcie sobie sciezki zawodowej robota do DUPY !!! bycmoze taka matka z ojcem zarabiaja po 1300 zl i ich nie stac ale jakby przeczytala to mam nadzieje ze zrozumie ze robi z siebie posmiewisko :)
|
|
nie brakuje na pewno ... ktoś kto ma kasę , chce się wzbogacić na biednym potrzebującym .... śmieszne to wszystko jest ... kategoryczne NIE!!! dla takich wyzyskiwaczy !!!
|
|
A pamiętacie ogłoszenie mniej więcej takiej treści: zatrudnie młodych silnych do pracy przy ogrodzeniach ? heheh praca w konażycach hehe za psie pieniądze brakuje im tam jeszcze tylko ogrodzenia pod napięciem i wieżyczek strażniczych hehe
|
|
TRA GE dia! [...] ty nie jesteś kobietą: ty jesteś wyzwaniem.
|
|
znajdą sie ludzie 5 złotowi .żeby nikt ale to nikt nie chciał pracowa c za 5 zl albo za tam ileś to taki pracodawca mósiał by stawke powiekszyc zeby miec pracownika a znajdo sie debile pracujacy za małe stawki.minimum każdej pracy u kogoś powinno wynosic 10 zł na początek po miesiacy jak ktos sie sprawdzi 2 razy tyle. jak pracodawce nie stac na to to niech sam se pracuje
|
|
Tylko, że za to pilnowanie wychodzi 2,50 na godzinę więc to nawet nie 5... Wstydziłbym się proponować taką stawkę ludziom za siedzenie z moim dzieckiem.
|
|
Uwazam ze 5 zl na godzine to jest juz bardzo dobrze,jepiej nie trzeba za siedzenie na tylku.
|
|
5 zl za godzine to dobrze?? hehehehe w Wawie by Cie wysmiali
|
|
ale nie jesteśmy w Wawie, tylko ludzie na tym forum wiecznie o tym zapominają... Powyrywali się na trochę do większego miasta i w d** się przewraca. dla jednego 5zł to już dużo, a dla drugiego to śmiech. Wszystko zależy od tego na co te pieniądze muszą iść. Znam parę osób, które pracowały za 5zł/h i sam na początku, kiedy pracowałem w wakacje chodziłem do pracy za 5zł, a ile teraz dostane? Nie ważne, ale wiem, że i za 5zł można pójść do pracy, chociaż rodziny się z tego na pewno nie utrzyma.
|
|
w Warszawie daja 10 zl za godzine w Nowym Jorku placa 30-60 zl na godzine w Belgi placa 36 zl na godzine w Niemczech 40 zl na godzine,ale my zyjemy w Polsce i dotego w Lomzy to sadze ze 5-7 zl jest super.
|
|
Niestety tak sie unas placi tak jak w temacie. ...
|
|
Tyle się płaci bo na tyle się godzimy. Niech wszystkie opiekunki zaczną gadać dopiero od 20 zł to tyle dostaną, albo szanowna mama niech sama bawi. ________ Malachit
|
|
do żłobka oddaj za 220zł miesięcznie, a przynajmniej wiesz, że nie ogląda przez 8h tv
|
|
stary, madry zyd sprzed wojny mowil: miec 5 zl i nie miec 5 zl, to razem juz jest 10 zl.......... jesli ktos nie chce pracowac za 400 zl miesiecznie, to nikt go do tego nie zmusi, ale dla niektorych te pieniadze to polowa renty czy emerytury za ktora musi zaplacic czynsz i przezyc. opiekujac sie dzieckiem przez 8 godz. raczej ze swoimi kanapkami do pracy nie bedzie chodzic, a dziecko w wieku zlobkowym jeszcze sypia w dzien. _______________________________________________ ... & vice versa!
|
|
ludzie to nie o nianie tylko chodzi tak jest wszedzie znajdzie sie osoba za te pieniadze bo zeby nikt nie chcial za te marne grosze pracowac to stawka w góre mósiała by isc np pracodawca potrzebuje 5 ludzi do pracy daje stawke po 5zł nikt nie chce to pracodawca zatrudnia 2 ludzi i daje 12,5 zł ale wymaga zeby pracowali za2-
|
|
400 zl to sa ogromne pienadze za siedzenie z dzieckiem u kogos w domu,masz tam telewizor cos do jedzenia,pozatym milo spedzasz czas,a po trzecie to jest 50%emerytury mojej mamy,uwazam ze sa to duze pienadze.
|
|
OGROMNe pieniadze? hahaha DOBRE SOBIE sa to tylko jako takie bylejakie pieniadze dla kogos kto innej pracy nie moze znalesc... emeryt rencista ... od biedy student na wakacje TO SA GROSZE !!! siedzisz i nic nie robisz? jasneee!!! spusc na chwiel dzieciaka z oka - nieszczescie i c odalej ?! 800zl to jakies minimum bo suma sumarum nie pracuej sie bardzo fizycznie WSTYD I HANBA tyle oferowac... a za tyle prtacowac... jak kto woli i nikt mu nie ubliza!
|
|
WPM ty chyba chory jestes Nie zdajesz sobie sprawy jak wielka odpowiedzianość ponosi niania za dziecko!! Dajmy na to sklepowa ma na glowie tylko towar, a niania zycie dziecka! Ja byłam niania 2 lata. I wiem, że to nie siedzenie z dzieckiem w domu i ogladanie TV. Oczywiscie jesli sie cche aby pracodawca docenil Twoja prace. A jeśli chodzi o autorke ogloszenia. Ja wolalabym zaplacic wiecej i wziasc dajmy na to studentke/absolwentke pedagogiki/psychologii. ktora jako tako bedzie miala pojecie o dzieciach. Za 400 zl pewnie zglusi sie multum emerytek! Bylam raz swiadkiem zdarzenia, ktore mialo miejsce na placu zabaw przy ulicy Rycerskiej. Plac fajny, ładny, ogrodzony, nieopodal jezdnia. Wystarczyla chwila nieuwagi niani emerytki i chlopczyk przebiegl przez furtke okrazl ogrodzenie i wybiegl na jezdnie. Cale szczęscie ze samochod zatrzymal sie na progu, bo bylo by nieszczęscie! h0jowe forum
|
|
to poco komu kieszenie nabijac,zlobek kosztuje 250 zl z wyzywieniem na 6-8 godzin i sprawa jest zalatwiona.Ja sie tylko zastanawiam dlaczego tu ludzie pisza caly dzien i nazekaja na brak pracy,ja siedze z dzieckiem pare godzin dziennie i mam 460 zl.pozatym pracuje jeszcze w firmie 3 godziny dziennie przy pakowaniu paczek i mam 600 zl.Wieczorem pracuje dla firmy w internecie i dostaje 1100 zl miesiecznie.Jesli to wszystko policze to w sumie dziennie pracuje od 7-10 godzin i mam 2160 zl netto.
|
|
Opiekowałąm się dzieckiem za 5 zł za godzinę. I mnie to odpowiadało, nie miałam innej pracy. Wydaje mi się to uczciwą stawką. (8hx5=40, 40x5=200, 200x4=800 zł) Lepiej mieć jak nie mieć...Ale 400 zł to trochę mało...
|
|
Ja się tu spotkałam z ogłoszeniem, że ktoś zatrudni opiekunkę za naprawdę rozsądną kasę. Zazdwoniłam i fakt, rozsądną, chyba dla nich. 300zł miesięcznie, 8 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu i to nie u dziecka w domu, ale u opiekunki. ;-/
|
|
jesli ktos zaproponowal 400 zl, to znaczy ze na tyle moze sobie pozwolic za opieke nad dzieckiem. gdyby byl(a) poslem pewnie wolal(a)by zatrudnic pedagoga czy psychologa na pelen etat z zarejestrowaniem jako nainka. a gdyby mial(a) mandat w europarlamencie to jeszcze zatrudnil(a)by do dzieciaka kucharke, pokojowke i szofera. pewnie jednak nie jest i moze zarabiac sam(a) niewiele wiecej, a zostawia dzieciaka z obca osoba, bo nie ma innej mozliwosci zeby utrzymac ciaglosc zatrudnienia??????????????????? ____________________________________- ... & vice versa!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |