Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Farby do włosów |
Jakie są dobre farby do łosów w "miarę ich nie niszczące"..? Czy fryzjerskie farby są bezpieczne niż te kupowane w sklepach..? Dzięki za odp
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Farby do włosów |
Od kilku lat maluje włosy tylko w salonie. Zawsze na jasny blond. Przypuszczam, że gdybym robiła to sama, miałabym już miotłę na głowie. Wg mnie farby fryzjerskie (głównie żele - są mniej inwazyjne) są kilka razy lepsze niż sklepowe. Pamiętaj, że samo pomalowanie dobrą farbą nie wystarczy. Musisz używać do włosów odżywek i szamponów specjalnie dobranych do włosa. Wtedy to już na pewno malując nawet na platynę, będziesz mieć zdrowe i lśniące włosy :)
|
|
Jest w sklepie fryzjerskim nie farba tylko balsam koloryzujący Matrix"a lub Wella kosztuje ok 30zł podobno nie wysuszają jak zwykłe farby. Nie testowałam jeszcze tego ale mam zamiar :)) ale myślę że jakbyś zapytała fryzjerki to na pewno by ci doradziła;)
|
|
a może warto pobawić się henną?
|
|
Miałam kiedyś włosy farbowane henną. Kolor wyszedł idealny. Miedziany. Było tylko jedno ale... gdy znudził mi się kolor i chciałam go zmienić, niestety żadna farba nie była w stanie pokryć włosów i utrzymać się na nich. Ale włosy były lśniące i zdrowe. No i sam proces farbowania henną trwał dosyć długo.
|
|
A już miałam sięgnąć po tę hennę...Kurcze, zależy mi na w miarę 'naturalnym' farbowaniu włosów, dlatego farb nie stosuję. Pewnie wrócę do mojej kory dębowej:)
|
|
Dzięki za odp :) Henna odpada - bo mam farbę na włosach Wcześniej miałam rozjaśniane przez fryzjerkę..były sianowate i popalone..więc postanowiłam je przefarbować bo podobno farba tak nie niszczy włosów jak rozjaśniacz..Teraz mam kolor brąz, kondycja włosów trochę mi się poprawiła ale jeszcze potrzebują trochę czasu żeby wyglądać w miarę "normalnie"...Stąd moje pytanie dotyczące farb
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |