Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
BMW 530 Disel |
Witam co myślicie o tym modelu z 2003 r . która skrzynia lepsza manualna czy automat ?? Jak jest z częściami ? Proszę o rozsądne odpowiedzi . Dzięki
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: BMW 530 Disel |
Która skrzynia lepsza? A jaką lubisz? Z częściami nigdy nie ma problemu. Chcesz to nawet dam Ci namiary na ładną w M-Pakiecie z turbiną od e60 i po chipie.
|
|
Manual, prostszy w obsłudze, części teraz do niczego nie brakuje, może Tobie co najwyżej brakować pieniędzy na nie, bo musisz sie liczyć z dużymi kosztami użytkowania tego samochodu, choćby wymiana oleju w silniku, z tego co pamiętam wchodzi tam około 8 litrów oleju, nie mówiąc o innych sprawach eksploatacyjnych.
|
|
Niby teraz automaty to nie to co kiedyś chociaż wiadomo że to tylko rzecz i może się spieprzyć. Naprawa automatu na pewno droższa chociaż jesli kupujesz już jednak trochę nowszą betkę raczej nie zwracasz na to uwagi. Można podsumować tak. Cenisz sobię wygodę i chcesz sobie np lewą nóżkę przez okno wystawić to bierz automata jeśli lubisz jeżeli Ty i tylko Ty panujesz nad samochodem bierz manuala. A lepsza gorsza raczej nie da się powiedzieć. Ja ze swojej strony powiem tylko że nie ufam dieslom od 2000 r i w górę. Dobrze, że chociaż Twój wybór padł na silnik 3.0 bo 2.5 tds największemu wrogowi bym nie polecił :) Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
P@wcio daj namiary jak możesz .. Nie jeżdziłam szczerze mówiąc automatyczną tylko zwykłą szczerze powiem ze jakoś mam chęć na automat tylko się zastanawiam czy zostać przy manualnej czy zmienić na automat Jak się decyduje na takie auto to wiem na co mam się szykować jak bym nie miała kasy to bym nie decydowała się na drugie auto tej marki i raczej bym się zastanowiła na czymś tańszym do kupienia bo samo to że jest to silnik 3.0 to trzeba zdać sobie sprawę z tego ile będą wynosiły same opłaty . Zdaje sobie sprawę że BMW nie jest tanie do utrzymania .. A-Z nawet nie pomyślałam o mniejszym silniku niż 3.0 ponieważ do takiej budy jak ma BMW raczej nie warto myśleć o mniejszym. 3.0 jest w sam raz
|
|
pipi14106 napisał(a): > P@wcio daj namiary jak możesz .. > > > Nie jeżdziłam szczerze mówiąc automatyczną tylko zwykłą > szczerze powiem ze jakoś mam chęć na automat tylko się > zastanawiam czy zostać przy manualnej czy zmienić na automat > > Jak się decyduje na takie auto to wiem na co mam się > szykować jak bym nie miała kasy to bym nie decydowała się > na drugie auto tej marki i raczej bym się zastanowiła na > czymś tańszym do kupienia bo samo to że jest to silnik 3.0 > to trzeba zdać sobie sprawę z tego ile będą wynosiły same > opłaty . Zdaje sobie sprawę że BMW nie jest tanie do > utrzymania .. > > A-Z nawet nie pomyślałam o mniejszym silniku niż 3.0 > ponieważ do takiej budy jak ma BMW raczej nie warto myśleć o > mniejszym. 3.0 jest w sam raz Kolego a ile miałeś tych BMW że tak mówisz od TDS. Ja TDS mam już 3lata i kupiłem go na handel aż szkoda mi go było się potem pozbyć. Zanim coś powiesz sprawdź to sam a nie słuchasz durnowatych opinii innych i internetu. pipi14106 masz tu namiary : 798809888 Grzesiek.
|
|
Opisz jak możesz trochę ją . Dzięki za namiar Żeby każdy czytał opinie i zwracał na nie uwagę to nikt by się nie zdecydował na BMW
|
|
glupota:/ jak sie decydujesz na taki samochod i na taki silnik to moze ci starczy zeby pojechac do salonu i sie dopytac co i jak tam ludzie sie znaja na tych samochodach,moze dadza ci sie przejechac.Ale wybralas tansza i glupsza wersje dowjadywania sie ,pytasz ludzi na forum jak by wszyscy tu mieli bmw z automatyczna skrzynia biegow, przejedz sie do salonu nie badz sknera;P glipota:/
|
|
BMW - Bolid Młodzieży Wiejskiej ________ Malachit
|
|
Forum jest po to żeby dyskutować na wszystkie tematy .. Nie wierzę w to że nikt nie jeździ takim autem no chyba że Łomży nie stać na utrzymanie takich aut ani ich tankowanie bo dla nie których najlepsze rozwiązanie to mały silnik 1,6 góra 1,8i najlepiej na GAZ żeby jeździć jak najtaniej co jest głupota jak jeździć to wygodnie a nie najtaniej .. Jeżeli będę kupowała takie auto salon BMW na pewno odwiedzę żeby je dobrze sprawdzili ...
|
|
BMW- Będziesz miał wygodę :p
|
|
Tylko w salonie! nie rozumiem jak ktos moze uzywane bmw kupowac,lepiej nowe a nie tanie:/ Pol Lomzy jezdzi bmw z automatyczna skrzynia biegow,manualnych juz w lomzy nawet w maluchu nie znajdziesz. Tak tak najlepiej nowe bo zeby zablysnac w lomzy trzeba miec nowe bmw bo konkurencja jest duuza.Jak kogos nie stac?! W Lomzy wszystkich stac na bmw,to chyba u ciebie na wsi jezdza na GAZie bo nie w lomzy:/Na stacjach jest GAZ ale tylko dla przejezdnych. bmw -bedziesz mial konarzyce:P Na forum mozna na wszystkie tematy dyskutowac i pisaccosiechce;/
|
|
Jak cię stać na nowe prosto z salonu to proszę bardzo możesz sobie takie kupić .. Nikt tu nie chce zabłyszczeć hehe ale masz pomysły .. Nie chodzi o to żeby sie chwalić bo to jest tylko dla tych co głowę mają wyżej niż chmury Jak nie wiesz o co chodzi to się lepiej nie wypowiadaj na ten temat .. Dobrze by było żebym mieszkała na wsi jednak tak nie jest .. :p Wole kupić auto na które mnie stać niż nabrać kredytów aby tylko pokazać się i przy szpanować
|
|
Nie wierzę w to że nikt nie jeździ takim autem no chyba że Łomży nie stać na utrzymanie takich aut ani ich tankowanie bo dla nie których najlepsze rozwiązanie to mały silnik 1,6 góra 1,8i najlepiej na GAZ żeby jeździć jak najtaniej co jest głupota jak jeździć to wygodnie a nie najtaniej .. Wole kupić auto na które mnie stać niż nabrać kredytów aby tylko pokazać się i przy szpanować Jak cię stać na nowe prosto z salonu to proszę bardzo możesz sobie takie kupić .. Nikt tu nie chce zabłyszczeć hehe ale masz pomysły .. Nie chodzi o to żeby sie chwalić bo to jest tylko dla tych co głowę mają wyżej niż chmury czytaj co piszesz ksiezniczko...
|
|
Jasne że czytam .. decydując się na BMW 530 to oczywiste jest to ze stać mnie na nie i na jego utrzymanie bez kredytów .. Jeżeli by mnie było na nie nie stać to wolała bym jezdzić czymś innym niż brać kredyty żeby się tylko pochwalić i spłacać nie wiadomo ile .. Już wiesz o co chodzi . czy jeszcze jaśniej mam napisać ?? Kupuje się auta na które stać a nie po to by szpanować Cyt: ".Ale wybralas tansza i glupsza wersje dowjadywania sie ,pytasz ludzi na forum jak by wszyscy tu mieli bmw z automatyczna skrzynia " -Pytam o zdanie tylko tych którzy mają albo mieli styczność z tym autem .. a nie sądze że w Łomży nie ma nikogo kto by nie miał BMW lub z nim styczności ..
|
|
CYT:Ale wybralas tansza i glupsza wersje dowjadywania sie ,pytasz ludzi na forum jak by wszyscy tu mieli bmw z automatyczna skrzynia "- Nie którzy radzą się z innymi autami jak mają problem to też piszesz że wybrali tańszą wersje dowiadywania się jak by każdy jeździł Oplem ,Mercedesem,Audi itd zamiast jechać do serwisu i się zapytać co może dolegać .. ZASTANÓW SIĘ
|
|
nie pisz wiecej prosze.Najpierw piszesz ze glupota zeby kupic taniej,ze wolisz wiecej zaplacic zeby miec wygodniej a potem piszesz ze Cie nie stac na nowe i ze nie bedziesz brala kredytow zeby poszpanowac,po drodze wyzywasz ludz od glupkow ktorzy jezdza na gazie:/yyy?! nie bierz kredytow na szpanowanie wez kredyt na wygode i kup sobie samochod z salonu.Przy okazji kupujac niemiecki samochod wspomnij jaki masz nick na forum, moze dostaniesz znizke ...hehe...:)
|
|
Jak nie wiesz o co chodzi nie możesz tego pojąć to nie pisz więcej ... Nie potrzebnie niszczysz temat tego forum ..
|
|
fireblade1 Forum jest dla wszystkich ! Przeważnie do tego żeby komuś pomóc jak o coś pyta . Gdzie nie wejdę na forum o temacie który mnie zainteresuje to 3 odpowiedzi są na temat reszta to nie zbędne komentarze nie potrzebne nikomu. O gustach nie nie dyskutuje . Dziewczyna pyta to oczekuje rozsądnych odpowiedzi a nie zbędnych komentarzy
|
|
pocaluj dziadka w d... na tym forum kazdy moze pisac, i nawet ty mi tego nie zabronisz nawet gdy brak Ci juz argumentow by obronic wlasna glupote:) hehe Ci ktorzy kupuja uzywane auta nie pierprza na forum ze wola sobie zaplacic wiecej zeby miec wygode, i nie pisza rowniez cyt.: no chyba że Łomży nie stać na utrzymanie takich aut ani ich tankowanie bo dla nie których najlepsze rozwiązanie to mały silnik 1,6 góra 1,8i najlepiej na GAZ żeby jeździć jak najtaniej co jest głupota jak jeździć to wygodnie a nie najtaniej .. jak masz pisac glupoty to nie zalkladaj takich tematow i nie zasmiecaj miejsca... P.S.Niepotrzebne i niektorzy piszemy razem :) hehe
|
|
Pipi różne bzdury tutaj wypisują :) Silnik 3.0 D z którym chcesz kupić BMW to najlepszy silnik jaki produkują i to już od lat. Bardzo wytrzymały i ekonomiczny.Na autostradzie 6.2-6.8/100km w mieście ok 8l bez klimy. z klimą ok 9l/100km Piszę z doświadczenia bo mam już drugie takie auto z tym silnikiem i ze skrzynią tiptronic i jakiekolwiek branie pod uwagę kupna tego auta ze skrzynią manualną to czysta porażka !! Skrzynia jest bardzo elastyczna i z dobrym przyspieszeniem.Nic nie można jej zarzucić !!Tak będzie mówił tylko ktoś kto nigdy nie jezdził automatem. Jeżeli kupisz auto bezwypadkowe( nie mówię tutaj o stłuczkach tylko o poważnym rozbiciu ) i sprawdzisz je w BMW (koszt 700zł) i okaże się autem bez poważnych usterek już przed kupnem to wydawać będziesz tylko na normalne naprawy eksploatacyjne które nie są wcale takie drogie w porównaniu np z Audi. Zdecydowanie polecam !!
|
|
pipi ma problem,pokaz swoja facjatke to powiemy Ci czy pasuje do takiej bryki czy moze lepiej do mercedesa... hehe:P
|
|
Spalanie 6 - 7 litrów na 100 km ? Dobre sobie , chyba wg wskazań kompa . Nie ma szans na takie spalanie nawet jadąc te 90 na tempomacie po prostej drodze. Ale kto liczy spalanie w tym aucie ? Silnik dostał wiele nagród i jest bardzo dobry i żywotny . Ogólnie ciężko dostać BMW bezwypadkowe i z nie cofanym licznikiem co może skutkować naprawami . Samochód z tym silnikiem sprawie wiele frajdy a z pakietem M wygląda pięknie .
|
|
fireblade1 Skończ się powtarzać
|
|
schon dzięki za rade . z tym spalaniem masz racje bo jak facet mi powiedział około 7 l/100 to go wyśmiałam a on wtedy do mnie powiedział ze możemy się założyć o 5 tys zł na umowie że on tankuje i jedziemy w trasę .. I wtedy uwierzyłam że on nie żartuje Powiedział że to przęsądy zostały po starych modelach BMW które potrafią spalić ok 20 l i mi te stwierdzenie zostało i on mi chciał udowodnić że w tych modelach jest zupełnie inaczej i ludzie z tym przekonaniem boją się kupować z takim silnikiem aut .. Schon tylko nie wiem czy dobrze robię ponieważ mam honde która była sprowadzona 3 lata temu z niemiec z przebiedem 112tys km ma już na swoim koncie 163 tys km i żadna część oprócz rozrządu i klocków nie była wymieniana co jakiś czas stawiam ją na szarpaki i za każdym razem jestem zaskoczona bo wszystko jest wporządku siędzą orginalne części .. I chciałabym BMW z niemiec bo tam nie bawią się chyba w zamienniki tylko wstawiają orginalne części jak siądą które są na prawdę wytrzymałe ale jak patrze na te przebiegi w dislu to mnie to przeraża
|
|
kaktus pocaluj sie w d... bo mojej mi za szkoda na twoj ryj. Moge pisac co chce i ile chce ,nie mam limiltu.:) macie pojecie o samochodach :) hehe
|
|
Zanudzasz ...
|
|
piszecie z jednego kompa co? albo jestescie w jednym ciele!:)a do sadsiadow chodzicie zeby sobie odpowiadac?hehe ... ...zapytajcie o cos moze i wam pomoga " nie ktorzy"...:) hehe
|
|
Nudzi ci się nie masz co do roboty to weź się za siebie, bo już bredzisz .
|
|
chyba sie tobie nudzi ,nie masz co robic przejdz sie po wino,pozbieraj puszki zmien nick? hehe ... albo sie doksztalc,moze w koncu czas skonczyc te gimnazjum ...idz do sasiada niech ci pomoze ,da usiasc na chwile na kompie zebys mogl(a) odpowiedziec na jego konto... ,albo jedz na stacje zatankowac rower na GAZ!!!... hehe:)
|
|
Twój poziom inteligencji nie sięga mi do pięt Twoje wypowiedzi świadczą o twoim poziomie wykształcenia i inteligencji "przedszkole" Resztę pozostawię bez komentarza Pozdrawiam
|
|
Ladnie o sobie napisales ,sam bym tego lepiej nie ujal,dzieki za ta mala przysluge.Szkoda tylko ze zabraklo komentarzy ale na tym poziomie...rozumiem...Niech Cie pipi przewiezie "wygoda" to odwroci uwage ludzi,nikt nie bedzie wam mial waszego wyksztalcenia inteligencji(!?!)za zle. A teraz wybacz nie mam czasu na czatowanie z inteligentnymi inaczej."Nie ktorzy" pracuja,mam jeszcze troche do zrobienia a za chwile Feierabend. Dzieki za pozdrowienia;)
|
|
Jak się ma wykształcenie dobrą pracę to stać na wygodę Z twoim poziomem najwidoczniej cię na to nie stać . Ujmuje to w 2 zdaniach nie potrzebuje większego rozszerzenia jak ty .Pozdrawiam
|
|
mhmm... to dobrze ze Cie stac.Jak sie ma takie wyksztalcenie to sie nie rozszerza.Duzo ludzi ,takze w Lomzy jezdzi ,cyt:"mały silnik 1,6 góra 1,8i najlepiej na GAZ żeby jeździć jak najtaniej " .Wiele z nich jest ludzmi wyksztalconymi z tytulami magistra,doktora itd....Moze posiadaja za malo "znajomosci" lub sa za malo cwani zeby dostac taka prace z ktorej stac ich na wiekszy silnik...hehe i nie zgaduj czy mnie stac czy nie bo nic o mnie nie wiesz ,musial(a) bys jeszcze dlugo studjowac zeby cie stac bylo na moj samochod. Wiedza to rzecz nabyta, inteligencja już nie...
|
|
Musisz się tyle rozpisywać żeby każdy wiedział o co ci chodzi ,ponieważ inaczej nikt by nie zrozumiał twojego bełkotu . Inteligencje trzeba mieć ,a ty jej najwidoczniej nie masz również do tego trzeba dodać kulturę której też nie masz . Sorry ale nie będę tracił czasu na pisanie o głupotach są ważniejsze sprawy i mądrzejsi ludzie z którymi jest o czym dyskutować a z tobą niestety nie ma o czym .Powtarzasz się co 2 słowo . Robi się to strasznie nuuuuuuuuuuuuuudne ... Nie wysilaj się tyle bo żeby coś napisać pewnie myślisz dobrą godzinę "Jest chociaż z czego się śmiać"
|
|
no chociaz jest :) hehe ,mnie juz brzuch boli od smiechu .Nie mysle tyle tylko pisze w czasie pracy chyba nie myslisz ze z domu bede odpisywal depom.hehe Ty sie nie powtarzarz ty sam sobie zaprzeczasz,najpierw cos twierdzisz a potem piszesz przeciwienstwo tego co napisales wczesniej.Rozpisuje zebys zrozumial(a) Sa wazniejsze sprawy zebrales juz wystarczajaco duzo puszek na swoja "wygode"? Podysdkutuj z lustrem :) hehe
|
|
schon, o czym ty piszesz??? "normalne naprawy eksploatacyjne które nie są wcale takie drogie w porównaniu np z Audi." Może powymieniamy się cenami????? Poza normalnymi naprawami eksploatacyjnymi inapisz ile kosztuje łożysko koła przód do e46 i a4b6 firmy skf??? Przód, BMWE46 - 371zł AUDI b6 - 210zł Przód, BMWE39 - 420zł Audi A4b5 - 127zł Filtr kabinowy mann filter z węglem aktywnym: BMW E39 - 193zł A4b5 - 80zł Filtr paliwa mann diesel BMW E39 - 94zł Audi A4b5 - 79zł Do wymiany potrzebna jest następująca ilość oleju 320d od września 2001 – 5.5L 330d – 6.75/7.0L Dow wymiany potrzebna jest następująca ilość oleju A4b6 1,9TDi - 3,8L Jeżeli dobrej jakości olej to 1L to 25-35zł.
|
|
BMW to jak z chłopem B- ierny M-ieryny ale W-ierny
|
|
łożysko tył skf: bmw e39 - 254 a4b5 - 75zł E39 komplet 4 przednich wahaczy firmy lempforder do e39 - 1319zł + końcówki 2szt TRW 170zł + 2szt łaczniki stabilizatora 200zł, komplet przód = 1689zł A4b5 8 wahaczy, 2 łączniki, 2 końcówki firmy lempforder = 1450zł o tyle już nie wspomnę, żeby tak postawić podstawową wersję E39 i a4b5, bo quattro w to nie liczę.
|
|
Z jakiego roku BMW piszesz ceny tych części ??
|
|
E39: 95-03 A4b5: 94-01 itp, itd
|
|
porównaj części z Audi nowej budzie
|
|
człowieku, porównuje się auta wg rocznika, to i ja ci mogę napisać: porównaj części z BMW w nowej budzie... . Chcesz o czymś pisać??? Pisz o tym, o czym masz pojęcię. M.dnia
|
|
oczywiście że chce porównaj części z mercedesem
|
|
czemu porównujesz e39 do a4 ,to są inne klasy ,porównaj e39 z a6 rozrząd e39 3.0d-0pln a6 2.5tdi ok.3000pln poza tym przyjemność z jazdy bmw BEZCENNA
|
|
po - popieram masz racje
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |