poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Unia Eur. - inne spojrzenia

Jestem coraz bardziej pewny że Unia Europejska wykończy się szybciej niż powstała. Albowiem nigdzie na świecie nie może się długo utrzymać coś co jest robione na siłę i czemuś lub komus na złość. A Unia jest robiona na złość Stnom Zjednoczonym z niemieckiej złości i francuskiej zazdrości.
Niemcy już dwa razy "jednoczyli" europę, francuzi raz.
Stany Zjednoczone powstały z ciężkiej harówy biedoty z całego świata (sam do tego dokładam 10 godz. dziennie na dachach ameryki), a Unia Eropejska zaczyna od ustalenia poziomu dobrobytu. Tutaj każdy stan decyduje nawet o karze śmierci, a w Unii każda drabina, banan i krowa będą znormalizowa.
Co wy na to?
Wasz DaSto

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Unia Eur. - inne spojrzenia

A dlaczego te 10 godzin dokładasz do USA a nie do Polski !!?. Pomijając kwestie finansowe oczywiście bo tym najłatwiej się wykręcić.

Ave

Re: Unia Eur. - inne spojrzenia

dopiero teraz przejżałeś na oczy?

Wystarczyło tylko przeczytać budżet UNI i projekt konstytucji żeby mieć pełen obraz. Niestety referendum pokazało, że w polsce jest więcej baranków idących na rzeź z uśmiechem na ustach i wiarą w to co robią.
Przykre ale prawdziwe. Media zrobiły tylu ludziom wodę z mózgu. Co gorsza, jeszcze teraz wiele ludzi sądzi, że UNIA to coś dobrego, bo EURO "daje", ale nikt nie widzi tego, że za każe 1 EURO które nam "daje ..." my zapłacimy 6 EURO.

<!--1 do 6 to mój własny pesymistyczny przelicznik, w optymistycznym wariancie za każe 1 EURO Polska zapłaci 3 EURO.-->

pozdrawiam
GABO

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org