Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Stop aktom wandalizmu |
Jako grupa młodych ludzi zakładamy Społeczny Komitet Ochrony Wystawy Wybierz Życie. Wystawa autorstwa Łukasza Wróbla członka stowarzyszenia Koliber (powiazanego z Korwinem Mikke) zagościła w naszym mieście. Wiem, że budzi ona spore kontrowersje, ale nasze miasto nie jest pierwsze na szlaku wystawy i nie ostatnie. Juz w drugim dniu znalezli sie madrzy ludzie, ktorym cos przeszkadzalo i pozrywali bildordy, a jeden zostal skradziony. Dlatego postanowilismy pilnowac wystawy 24 godziny na dobe. Wszystkich chetnych zapraszamy do wspolpracy. Nie pozwolmy, żeby nasze miasto wsławilo sie wylącznie wandalizmem. Blizsze informacje beda udzielane pod numerem 0-507-648-564 . Zainteresowanych zapraszam do współpracy a przeciwników wystawy proszę o godne zachowanie i wyrażanie swojego sprzeciwu w innej formie. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Stop aktom wandalizmu |
platak cala niedziele lezal na gl radzie w lomzy (pl Kosciuszki)
|
|
A może sam na siebie doniesiesz degregciu? Już zapomniałeś jak żeś krzyże celtyckie i inne patroityczne "enesy" na murach bazgrał? Jeszcze do niedawna fasadę bloku, w którym pomieszkuję zdobiły efekty Twej radosnej twórczośc plastycznej...
|
|
buachacha .... wydało się degregu - że jesteś zwykłym członkiem klubu MW.... hehehe... fuj.... tfu.... A swoją drogą, szkoda, że tylko jeden plakat zniszyczli... powinni wszystkie... takie paskudztwa pokazywać, straszyć dzieci - BY SIĘ WSTYDZILI.
|
|
Ja nigdy nie ukrywalem, że jestem czlonkiem MW :D wręcz przeciwnie. a co do symboli "patriotycznych" hmmm pudło.... w czasie gdy te symbole ktos bazgrał ja jeszcze w pieluchach chodzilem.... smutne ale prawdziwe. Wracajac do tematu.... zapraszam do współpracy raz jeszcze. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
Degreg pisałna polityce ze jest z MW
|
|
I o to własnie nasi rodzice z komuną walczyli ! Pilnujcie tej wystawy jak własnej cnoty. Rozumiem oczywizda, że wszyscy jesteście jeszcze cnotliwi....... ? Inaczej być nie może, bo istniałoby ryzyko poczęcia dziecka niechcianego. "A więc rączki na kołdrę i klaszczemy" !
|
|
Gdybym mieszkała blisko starego rynku to sama bym tą obrzydliwą "wystawę" rozwaliła. A żeby was zboczeńce pokręciło od tego wystawiania takich paskudztw. Gówno mnie obchodzi co chcecie przekazać. Nie wydaje mi sie,żeby taka wystawa coś zdziałała.Jak kobieta chce ciążę usunąć to usunie i będzie miała gdzieś wasze protesty,bilbordy,wystawy i nie wiadomo co.ŚWIRY normalnie świry.
|
|
Ale będzie miała świadomość CO usuwa. I o to chodzi.
|
|
Wlasnie. Czas uswiadomic ludzi co popieraja :> Ale prawda zawsze byla bolesna... I teraz ponownie krzykacze krzycza, by uciszyc swoje sumienia, bo albo maczali sami palce w krwi dzieci albo popierali i promowali. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
przed wystawa pojawily sie pierwsze znicze:D dobrze że są ludzie, którzy to popieraja. Tym, którzy nam coś zarzucaja gratuluje kulturalnej postawy, z takim słownictwem zyskacie mnostwo zwolennikow. MORDOWANIU DZIECI JUŻ DZIĘKUJEMY. swoja drogą teraz krzyczycie, ale żebym waszym rodzicom aborcja się podobała to pewnie byście zamiast na forum pisać byli częścią tej wystawy. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
Autor: degreg. (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 18-10-05 07:55 cyt: "przed wystawa pojawily sie pierwsze znicze:D " Robicie wieczorną "oprawę", czy też grzejecie ręce podczas nocnego czuwania ?? A tak apropos: co to jest to obco brzmiące - UPR ??
|
|
Wystawa, wystawą, a jak się mają lekarze, którzy oficjalnie aborcji nie robią ględząc coś o swoim sumieniu, ale za odpowiednią opłatą wystarczy pół godziny i jest po aborcji. Fałsz, obłuda i zakłamanie. To może i ich fotografie na te plansze nakleić.
|
|
Degreg, aborcji nie wykonuje się ot tak sobie, bo ktoś ma takie widzimisie. Oczywiście i tak można, ale głównie chodzi o to, aby nowonarodzone dzieci z góry nie były skazane na cierpienie w związku z np. nieuleczalną chorobą lub ciężkim urazem, któremu daje się np. kilka miesięcy życia lub nawet całe życie, ale wypełnione ciągłym cierpieniem i kosztownym leczeniem, na które rodziców może nie być stać. Nie wpomnę już o tym, co przeżywają rodzice takiego dziecka. W takich przypadkach aborcji mówię TAK. I proszę mi tu nie wyjeżdżać z katolicyzmem... Ale co tam, łatwo jest kogoś osądzać i za niego decydować, prawda? MW- Młodzież Wierutna :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
UPR- Unia Polityki Realnej- Korwinek niejaki:D każdy ma swoje zdanie. a to czy dzienko chore czy z biednej rodziny?? moim zdaniem człowiek dla człowieka nie moze być i sędzią i katem. Usuwanie dzieci chorych czy też "gorszych" było już praktykowane przez ......... HITLERA. A aborcje w Polsce dopuścił Hans Frank. Wnioski nasuwają się same. Szanuję wasze zdanie i nie chcę się kłócić, chcę jednak żebyście uszanowali wystawę, bo wielu ludzi ogląda ją z zaciekawieniem. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
hehehe, degreg jak zwykle jestes zalosny jak mocherowe berety. ty to musisz byc brzydki i niemiec powodzenia bo bys myslal inaczej. uwierz w siebie, wiara czyni cuda :] pozdrawiam
|
|
ok , stop aborcji i 5 tys zl na wychowanie i wyksztalcenie , to jet to do czego dazymy , brawooooo.
|
|
Z tych wpisów można by sądzić, że aborcja to tylko problem biednych małzeństw i zniekształconych w zyciu płodowym dzieci. Nie znam statystyk, ale wydaje mi się, ze równie czesto (albo i częściej) to jednak sprawa hormonów i używania zamiast mózgu ..... innej części ciała. Czy równie chętnie akceptujecie aborcję jako środek antykoncepcyjny?
|
|
wiec nauczanie seksualne w szkolach to strzal w dziesiatke ale nie przez katechetow co se w zyciu dobrze nie pouzywali i nie maja bladego pojecia o przypadkowym seksie....... starczy chyba tyle :]
|
|
no widze na pojawił się wirtualny Casanova szamac. Ci co się chwalą jak to oni używają to przeważnie słyszeli jak to się robi z opowiadań kolegów:D Wracając do tematu madaj słusznie zauważył, że aborcja to nie antykoncepcja, a żałowanie kasy na jakieś środki anty czy stosowanie innych metod zapobiegawczych światdczy tylko o gówniarskim podejściu do sprawy, a gówniarze głosu nie mają. Jeśli ktoś jest dojrzały tylko fizycznie, a nie emocjonalnie to niech seź zostawi starszym. Z konsekwencjami trzeba się liczyć i nie można traktować dziecka jak przedmiotu ktory przeszkadza i go najzwyczajniej mordować. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
Martusiu - lat 50, to usuwanie w krew Ci kotku weszło, że Ci nawet wystawa przeszkadza. A może sumionko spać nie daje? edy
|
|
Ze strony MW można wyczytać: "Oto słowa, jakie przekazał nam Pan Bóg: "Kto przeleje krew ludzką, przez ludzi ma być przelana krew jego". "Nie zabijaj" oznacza także nie przerywanie ciąży i zabijanie nienarodzonych dzieci - aborcja oraz świadome zabójstwo osób starszych czyli eutanazja. Jednak aborcja i eutanazja to tematy na inne artykuły. Tak więc, kara śmierci jest moralna i nie stoi w sprzeczności z naszą wiarą. Morderca sam wyłączył się spod prawa, dokonując zamachu na życie innej istoty. Istnieje jeszcze inny aspekt kary śmierci. Jest to aspekt działania prewencyjnego, odstraszającego." - http://lomza.wszechpolacy.pl/artykuly.html. No to jak to w końcu jest, nie można dokonywać aborcji nienarodzonych dzieci, ale już dorosłych ludzi zabijać wolno? A co ze słowami bożymi: "Nie sądzcie abyście sami nie byli sądzeni."? A co ze słowami Pana Jezusa, który powiedział: "nie przyszedłem znieść Prawa, ale je udoskonalić", oraz: "Jeśli cię kto uderzy w jeden policzek, nadstaw mu drugi". Jak to odnieść do słów ze Starego Testamentu: "Oko za oko, ząb za ząb"? MW - Młodzież Wszechstronna -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Po pierwsze proponuje przeczytać cały artykuł autorstwa Grzegorza Jaworskiego,a nie wyciagać zdania z kontekstu, wtedy logika artykułu nasunie się sama. PO drugie artykuł nie jest oficjalnym stanowiskiem MW. Znajduje sie na powyższej stronie na prośbę autora i choć budzi kontrowersje na tejże stronie pozostanie, jeśli chcesz napisać polemikę chętnie ją tam umieścimy. Po trzecie ABORCJI mówimy oficjalnie jako MW i ja osobiście NIE. Po trzecie dziękuję za odwiedzanie naszej stronki. I życzę miłej lektury pozostałych artykułów :D ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
degreg: a jeżeli zgwałcił by ci żone jakiś chory na HIV, wiedziałbyś, że urodzi się to dziecko chore, umrze bardzo wcześnie i w potwornych męczarniach... Gdyby płód po pewnym czasie zaczął zagrażać życiu ukochanej przez ciebie kobiety............ Co dzieciaku wtedy byś począł ???????? Jaką radę dałbyś żonie? Czekam na odpowiedź !!
|
|
powiedział by jej: "nieprzejmuj się" - w końcu to byłoby "jego" dziecko... hehe... Popieram twierdzenie, że aborcja nie może być stosowana jako metoda antykoncepcji, popieram jeszcze bardziej to, że w szkołach powinno być wychowanie seksualne z prawdziwego zdarzenia, prowadzone przez prawdziwym fachowców a nie "zakonnice w przebraniu". Powinny być ogólnie dostępne środki antykoncepcyjne, a nawet częściowo refundowane (taniej jest dopłacać do tabletek antykoncepcyjnych niż utrzymywać niechciane dziecko w ośrodku opiekuńczym).
|
|
Jest napisane:"Nie zabijaj" - i tyle. Nie ma tu -w definicji- żadnych wyjątków więc nie zabijaj: ludzi, zwierząt i niczego żyjącego (bakterie, nowotwory i pasożyty wycinane operacyjnie też żyją:-)! Inaczej popełnisz grzech ciężki. Wszystkie, czyniące wyjątki tłumaczenia są ewidentną, cyniczną manipulacją tym przykazaniem. Więc co, powiadacie, że tak się nie da? No więc kto ma decydować o tych wyjątkach? Ktoś nieomylny chyba. A jest taki? Nie ma, choć wielu sobie tę nieomylność przypisuje- bo to są właśnie głupy i ignoranci. Czy więc takich mamy słuchać? A może trzeba zwyczajnie pomyśleć i życzliwie podyskutować o tych beznadziejnie trudnych problemach, w których problem winy jest kwestią tworzenia zasad moralności, a nie zakazów i opluwania? Zbych
|
|
Co bym zrobił?? po pierwsze maz jest od obrony zoneczki. A jesli takie cos by bylo..... to siekiera w zeby i sam bym sprawiedliwosc wymierzyl. Jesli chodzi o gwalty to w naszym kraju winne jest prawo, kobieta zgwalcona nie ma odpowiedniej opieki a gwalciciel posiedzi ze dwa latka jak jeszcze bedzie w kuchni pracowal to i pieniazkow odlozy, zrec dostanie, cieplo, na silownie pochodzi poczyta w bibliotece, wyjdzie bezrobocie rosnie.... hmmm moze sobie zgwalce raz ze mam fajna sasiadke, ktora na mnie nawet spojrzec nie chce wiec ja teges, zrobie sobie dobrze, policja zlapie i znow raj na ziemi ... UKOCHANY ZAKLAD -takie jego rozumowanie. Zmienic prawo, zaostrzyc kary.... jedyna nadzieja prezydent KACZYŃSKI. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
Degreg, innymi słowy należy zrezygnować z resocjalizacji? Traktować ich jak zwierzęta i takimi wypuścić do ludzi po odsiadce? To jeszcze gorsze rozwiązanie, tak mi się wydaje. Co do Twojej odpowiedzi, na zadane przez Petera pytanie, to postąpiłbym raczej tak samo. NO MERCY. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
degreg ... tak naprawdę, to wywinąłeś się od odpowiedzi. Napisałeś, że rozliczył byś gwałciciela. Moje pytanie brzmiało trochę inaczej. Po pierwsze: wiedząc, że poczęty płód jest śmiertelnie chory (HIV) i dziecko po urodzeniu będzie żyło bardzo krótko. Po drugie jest owocem gwałtu. Po trzecie płód śmiertelnie zagraża życiu Twojej ukochanej żony. Czy na pewno przytulając ją - powiesz: wybacz moja droga.... moje przekonania nie pozwalają Ci dać jakiejkolwiek szansy. Umieraj najdroższa w przekonaniu, że miałaś prawego męża !!???? Nieważnym twoje życie i przyszłość bez matki naszych dorastających dzieci. Ja znajdę dla nich nową mamę, ... nie martw się - zajmę się nimi i twoim ostatnim dzieckiem. Póki co -podążaj za światłem. Pytanie krótkie: kogo byś wybrał: życie nienarodzonego dziecka, czy zdrowie i życie żony ??
|
|
resocjalizacja???? jaka resocjalizacja. peter twoj przypadek to nadawalby sie do ARCHIWUM X, jedno wielkie nieszczęście. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |