piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nalepsze miejsce w Łomży na sklep z używaną odzieżą?

Czy taki sklep miałby szansę powodzenia i w jakim miejscu? Proszę nie pisać głupich postów!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nalepsze miejsce w Łomży na sklep z używaną odzieżą?

w pl raczej tak, 1 centrum, legionow 2 musi to byc duze, spory wybor i jakies tam bonusy cenowe itd

Na legionów tego nie brakuje przykład Tani Armani czy też za dawną Gośką.

jak można nie pisać głupich postów, jak sam tytuł jest głupi, człowieku nie masz pojęcia na temat biznesów, bo pytasz o głupotę, przy uzywakach nie decyduje lokalizacja tylko towar [jaki gatunek za jaką cenę, czyli dobry i tai w tym sęsie], dla czego nie lokalizacja, bo rzadko kto by chciał być widziany że kupuje używaka bo potem szpanu by nie było..............

andreo, zostań przy wyrabianiu chleba, masz tam ciepło, na mące w nocy się przekimasz, bo do biznesów ewidentnie się nie nadajesz...

lokalizacja na ciuchmana nic tu nie znaczy, wezmy np. uzywak w Polo, skitrany w spozywczaku a ludzi w dostawe tam tyle, ze strach sie ruszyc, bo cie zbojkotuja, to samo uzywak na dworcu w tym budynku co apteka, jak w sobote wyprzedaz po 1zl to wszystko wyniosa.
Dobry towar, dobra cena i jest klient

lokalizacja nie ma znaczenia. jak będzie z czego wybierać i ceny będą normalne jak na taki sklep to ludzie będą tam chodzić :) wspomniałam o normalnych cenach dlatego, że w niektórych używakach w łomży są tak wysokie, że śmiać mi się chce. ten obok pss społem niedaleko stokroty to porażka. jak mam płacić 30-40 zeta za UŻYWANĄ bluzkę to wole iść do normalnego sklepu i kupić w tej cenie taką której nikt nie nosił..

To czegoś się dowiedziałem dzięki.
Tym lepiej że lokalizacja się nie liczy.Donald wypiek chleba to ciężka harówa i wyzysk do upadłego za grosze z których nie da się żyć na przyzwoitym poziomie a nie leżenie na worach dlatego myślę o czymś swoim!

jeśli lokalizacja się nie liczy to proponuję otworzyć używak w Pęzie albo Konopkach Starych

zarówno Polo Market jak i okolice dworca PKS to miejsca gdzie przewija się sporo osób, dodatkowo dworzec PKS znajduje się w dość bliskim sąsiedztwie Alei Legionów, tym którzy nie posiadają odpowiedniej wiedzy przypominam, iż jest to jest z głównych ulic w naszym mieście ;)
a Polo Market z jednej strony otoczony jest dość sporym blokowiskiem

@andreo

Dobrze się zastanów , mam kolegę który z żoną prowadzi taki biznes już ok. 10-ciu lat, jakoś sobie radzą, jednak coraz częściej słyszę utyskiwania, że to już nie to co parę lat temu. Społeczeństwo jest biedne to i kupujących nie brakuje, ale musisz mieć dobry towar nie badziewie z masówki, z łomżyńskich hurtowni. Po towar jeżdżą gdzieś " w Polskę".
Poza tym , to otwierać pojedynczy sklepik, to raczej będzie Ci ciężko schodził towar. Klient jest dziś wybredny i szuka czegoś nowego ( w sensie - nowy towar, nowa dostawa) jak będziesz miał stary towar i próbował go wyprzedać " od deski do deski", to czarno to widzę . Przyjdzie raz, dwa, trzy razy zobaczy że ciągle to samo i więcej nie zajrzy . Łatwiej jest tym co mają po dwa, trzy sklepy, bo mogą stosować rotację towaru. Konkurencja jest duża, w Łomży są więksi gracze od Ciebie, a pamiętaj - większemu jest łatwiej.
Znają rynek zaopatrzenia, tym samym taniej i lepiej kupią, a i jeszcze trzeba sobie zdobyć tzw. swoich, wiernych klientów.

pozdro zezowate szczęscie

andreo, dobrze ci radze, pracuj spokojnie u kogoś, niech inny się martwi jak biznes utrzymać, ty co miesiąc wypłate dostaniesz i się smiejesz, a jak otworzysz szmateks, będziesz musiał się natrudzić żeby coś z tego wyszło, ale z drugiej strony może dobrze ci to zrobi, zrozumiesz kilka mechanizmów i nabierzesz szacunku do przedsiębiorców...

Lokalizacje mam na myśli wyłącznie na terenie Łomży a na pewno nie jest ona bez znaczenia.Na razie zastanawiam się i gromadzę informacje i być może coś z tego będzie.Dziękuję za informacje i piszcie jeszcze jeśli coś wiecie na ten temat.

już ja to widze, otworzy na 20 m2 postawi 2 kosze śmierdziuchów, i będzie chciał konkurować z kilkuset metrowymi, dobrze zaopatrzonymi szmateksami...

prusa 8

"im mniej wiesz tym lepiej dla ciebie"

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org