piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak by Prezydent miał wątpliwości...

... czy można dać jakiekolwiek pieniądze na ŁKS z promocji miasta przez sport, to w poniższym linku jest dowód na to, że można:

http://www.90minut.pl/news/160/news1604082-2-miliony-zlotych-od-miasta-dla-Pogoni.html

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak by Prezydent miał wątpliwości...

Porównaj osiągnięcia Pogoni a ŁKS'u.. Niech sobie fani tego forum gadają co chcą i rzucają obelgami czy czymkolwiek, ale Łomża klubu dobrego nie ma, a z reguły jest tak, że nie inwestuje się w coś co nie przynosi korzyści. Wiecznie ŁKS jest strasznie biedny, poszkodowany i wogóle, a kibice płaczą. Spójrzcie trochę dalej niż na drużynę.
Przy okazji pozdrawiam chłopaków z ŁKS'u, bo kilku znam i są na prawdę fajnymi ludźmi, ale samo kopanie piłki to nie wszystko.

No to żeś błysnął :)))
"...ale samo kopanie piłki to nie wszystko." (27 meczów wygranych, 3 remisy, 0 porażek. Bramki: 103 zdobyte, 12 straconych, IV liga wygrana 7 kolejek przed jej końcem. 23 punkty przewagi nad drugim w tabeli Orłem Kolno. W środę wygrany w finale Okręgowy Puchar Polski)
Masz rację, jak ja z Tobą byśmy zebrali kilku chłopaków, to byśmy zdobyli co najmniej to samo ;)
Nie porównuję Pogoni do ŁKS-u, bo to było by w ogóle nie na miejscu! Pokazałem tylko kolejny przykład, że miasto może wspierać kluby piłkarskie, dając pieniądze z promocji miasta, ale skoro dla Ciebie gra ŁKS-u jest tylko kopaniem piłki, to rozumiem że nie zrozumiałeś co chciałem pokazać poprzez wrzucenie tego linka.
Żyj dalej w nieświadomości co masz pod nosem i jak się rozkręca drużyna z Twojego miasta.
PS. Nigdy nie dojdziemy do miejsca w którym jest Pogoń Szczecin, jak nie będzie wsparcia finansowego dla drużyny. Wiem wiem, że Ty byś potrafił zarządzać klubem i robić awanse rok po roku bez pieniędzy, ale Nasz zarząd tego nie potrafi. Może byś im pomógł i podpowiedział jak to się robi??? Przyjmą Cię z otwartymi rękoma, gwarantuję!

czlowieku, ale nie widzisz problemu, ze wiecznie wszystkie niepowodzenia tego klubu sa zrzucane na brak pieniedzy itd, zawsze cos, zawsze. Tak jak Ty twierdzisz, ze ja nie zrozumialem Ciebie, tak zapewniam ze praktycznie nic nie zrozumiales z mojej wypowiedzi. Nigdzie tak samo nie napisalem, ze zbiore druzyne itd. Do checi do gry nie sa potrzebne pieniadze, a jezeli tak to sram na takich graczy. Zabrac im cala kase to dopiero wtedy zobaczysz ilu gra z sercem.
Ile w koncu kasy usatysfakcjonuje ten klub i jego wspanialych kibicow? W tym miescie cos sie powinno ruszyc, a nie ciagle lks nie ma pieniedzy i narzekaja. Jak zaczna grac to i sponsorzy zawsze sie znajda.

P.A. - co do zbierania drużyny, to to była odpowiedź na Twoje
- "...ale samo kopanie piłki to nie wszystko."
i
- "...ale Łomża klubu dobrego nie ma".

Chciałem Ci to napisać od tyłu, że skoro Łomża nie ma dobrej drużyny, to pewnie i my jak byśmy się zebrali, to zrobili byśmy co najmniej ten sam wynik tak?

Co do kasy. Ktoś już tu kiedyś pisał mądre słowa, że kasa z miasta jest na:
- drogi
-szkoły
- inwestycje
- na promocję
- itp
- itp
- itp
Więc jak jest jakiś fundusz na promocję, to dla czego nie dać go na ŁKS, skoro dać na ŁKS można.
Ja napisałem że jednak można dać na drużynę piłkarską z promocji miasta, jak to zrobił prezydent Szczecina. Nie napisałem że trzeba dać tyle co on, napisałem że można dać!
Poprzedni prezydent mówił, że nie ma takiego czegoś i wykręcał się od dawania kasy na klub.

Pytasz ile trzeba dać kasy, aby to usatysfakcjonowało ten klub i jego wspaniałych kibiców?
Odpowiem Ci przekornie -
Jak dam Ci milion, to Cię usatysfakcjonuje? Na 100% - TAK!
A jak dam Ci dwa miliony, to Cię usatysfakcjonuje? - Na bank - TAK!
A jak dam Ci 200 tysięcy, to będziesz usatysfakcjonowany? Też będziesz!
Nawet jak dam Ci 100złotych, to też się będziesz cieszył!

Chodzi o to, żeby ułożyć budżet klubu, trzeba zebrać ziarnko do ziarnka. Sponsorzy dają na klub i w ten sposób się reklamują na koszulkach, plakatach, biletach czy stadionie, bo mają na to wydzielony budżet w Swoich firmach. Miasto ma oddzielny budżet na promocję miasta poprzez sport. Asfaltu w miejsce dotacji na ŁKS nikt Ci spod domu nie zwinie, bo na asfalt też są specjalnie wydzielone pieniądze w mieście.

Tylko Wy, co Wam ŁKS coś zawinił (swoją drogą CO???) nie widzicie tego i myślicie że z pieniędzy na promocję miasta, które są co roku przewidziane w budżecie każdego miasta, ktoś Wam postawi fabrykę, w której będziecie pracować.

Jeszcze jedno, zabrać im całą kasę??? - błysnąłeś po raz kolejny:))
Jeden jest cukiernikiem i zarabia pieniądze na życie pracując w cukierni. Inny jest piłkarzem i zarabia na życie grając w piłkę. Ani cukiernikowi nikt nie bronił zostać piłkarzem, ani piłkarzowi - cukiernikiem. Każdy zarabia na swój sposób - w sposób w jaki potrafi zarabiać pieniądze. Jak tobie nie zależy na pieniądzach, to pójdź jutro jak pracujesz w soboty do Swojego szefa i powiedz mu:
- "od dzisiaj szefie zapier.dalam za darmo, bo i innym też takie rozwiązania sugerowałem. Pieniądze nie są w życiu najważniejsze, najważniejsze jest to co ma się w sercu, a opłaty same się zrobią."

Nie wypowiadaj się już jak nie ogarniasz tematu.

bobcats1 ostatni post dobrze powiedziany !! :)

jezeli gra w lksie to zarabianie na zycie to rzeczywiscie beda sie cieszyc jak dasz im po tej stowie :)
czekam tylko na kolejne tematy i rozmowy o biednym lksie, bo walkujemy to i walkujemy. Wiesz sprawa lezy tez w tym, ze nie kazdy musi byc fanem pilki noznej i patrzy na to inaczej. Ty jestes tylko kolejnym, ktory mowi o lksie i jego finansach i wogole, a ja po prostu, chyba jako jeden z nielicznych, powiedzialem, ze jest to juz nudne i nie warte zachodu. Wazna rzecz co do wymienionych inwestycji. Infrastruktura, szkolnictwo itd sa korzyscia i mozliwoscia dla wszystkich bez wzgledu na ograniczenia, druzyna juz nie kazdego musi obchodzic, a na jej korzysc straci ktos kogo to nie interesuje, bo nie wmowisz mi, ze nie korzystales ze szkol czy nie korzystasz z drog.
Nie ogarniasz tematu, bo pora wyjsc poza lks.

jeżeli jestem cukiernikiem to nie czekam aż mi piekarz da chleb tylko sam pracuje na swój sukces ale jeżeli jestem piłkarzykiem to wciąż liczę na to że piekarz da mi jeść za frajer...

o ile się nie mylę piłkarzyki dostali stadionik od piekarza na którym mogą grać i z którego czerpią zyski ale po co piłkarzykowi wędka skoro można dostać rybę ... pogra się parę lat, klubik się wysączy z mąki i ogłosi bankructwo, po kolejnych paru latach i pod nową nazwą klubik wróci na stare miejsce i piłkarzyki znów będą chcieli chleba a patrząc na ostatnie lata egzystencji tego klubiku zawsze chlebka brakuje, czy by dostał dużo czy mało ... zawsze będzie za mało

także Panowie, zaróbcie na swój chlebik swoją ciężką pracą i dobrymi występami, stadionik będzie pełen to i chlebaczek się chlebkiem napełni

100mph - nikt nie bronił Ci zostać "piłkarzykiem"...

Jeżeli jesteś cukiernikiem, to sam pracujesz na Swój sukces, pytanie tylko czy za darmo, bo chyba o to Ci chodzi, żeby "piłkarzyki" grali za darmo???

To nie piłkarzyki dostali "stadionik" od "piekarzyka", tylko miasto Łomża go dostało. Żaden "piłkarzyk" sobie go do domu nie weźmie.

W jaki sposób "piłkarzyki" czerpią ze "stadioniku" zyski?

"Piłkarzyk" ma na tym "stadioniku" grać i min. zarabiać pieniądze, tak jak Ty masz pracować w piekarni (której też nie dostałeś) i masz w niej zarabiać pieniądze.

Ps. Te zdrobnionka, to gdzie Ci tak w krew weszły?
Nie wiele panowie macie do powiedzenia w tym temacie, nie wiele...
Sami chcielibyście pracować za pieniądze, a innym każecie za darmo. Skąd w Was się to wzięło???

Dodam jeszcze, zanim któryś znaFca piłki nożnej znowu coś mądrego palnie, że kasa na klub, to nie tylko kasa na pensje dla piłkarzy. Poza oczywiście jakąś tam kasą dla piłkarza za grę w barwach klubu w którym gra, kluby mają jeszcze takie STAŁE wydatki:

- opłaty licencyjne
- opłaty sędziów
- opłaty za kartki
- opłata ochrony
- opłata stadionu
- odżywki
- napoje
- stroje
- korki
- wyjazdy
- opłata trenerów
- medykamenty
- itp.

Prawda że trochę tego jest znaFcy futbolu?

bobcats1, zdrobnień zastosowałem by nie było drętwo ale skoro tak to Ci już tłumaczę:

powiedz mi CZY PIEKARZOWI KTOŚ DAJE MĄKĘ ZA DARMO I CZY KTOŚ BUDUJE MU PIEKARNIĘ ?

a piłkarzom ZBUDOWANO STADION i moim zdaniem to jest wystarczające wsparcie :P nie ważne czy za pieniądze miasta czy unijne, ważne, że odbyło się to poprzez urząd miejski i że dostaliście ten stadion do użytkowania

jest sponsoring, są bilety więc czego jeszcze więcej chcesz ? miliona ? dwóch ? trzech ? pięćdziesięciu ? roszczenia nigdy się nie skończą a będą ciągle rosnąć !

nauczcie się żyć w kraju kapitalistycznym a nie socjalistycznym, sami budujcie swoją potęgę i siłę występami na boisku bo wówczas zapełnicie stadion oraz zwiększy się wasza wartość marketingowa, znajdą się sponsorzy i będzie kasa ! ja nie rozumiem podejścia roszczeniowego :>

drużyna to przedsiębiorstwo które powinno generować zyski a nie organizacja charytatywna którą trzeba ciągle wspierać

w końcu ŁKS to drużyna profesionalna a nie amatorska ? czy się mylę ?

Pytając - "powiedz mi CZY PIEKARZOWI KTOŚ DAJE MĄKĘ ZA DARMO I CZY KTOŚ BUDUJE MU PIEKARNIĘ ?" - masz na myśli piekarza jako właściciela piekarni, który może tą piekarnię sprzedać i odzyskać zainwestowane pieniądze w nieruchomość, czy piekarza jako pracownika, który tylko tam pracuje i jak się szefostwu znudzi, to może dostać kopa w dupę i wylecieć z roboty na zbity pysk bez środków do życia?

Odpowiedz, bo jak już porównujemy pracę piłkarzy do innych zawodów, to wyjaśnienie tego jest dla mnie bardzo ważne.

???

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org