Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
W jakim sklepie komputerowym najlepiej złożyć sobie kompa? |
przeprowadzam wywiad ponownie:-)proszę o komentarze,opinie i dobre rady na ten temat:-] "Zdrowy rozsądek to rzecz,której każdy potrzebuje,mało kto posiada, a nikt nie wie,że mu brakuje."
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: W jakim sklepie komputerowym najlepiej złożyć sobie kompa? |
Na pewno nie w Łomży, chyba, że chcesz mieć odwaloną hałturę i problemy z gwarancją. Ja osobiście polecam http://esc.pl. Szybko, sprawie, tanio i z dostawą do domu na drugi dzień.
|
|
Ja też nie polecam kupowania w łomżyńskich sklepach, poziom wiedzy o sprzęcie i umiejętności serwisowania jest poniżej poziomu morza. Takie rzeczy widziałem, że głowa mała.. Również polecam ESC.pl - dobre ceny i nie miałem z nimi nigdy problemów. Jeszcze niezłym sklepem jest 4speed.pl , też ceny raczej okej.
|
|
@kudłata,tak za pamięci, jeśli składasz cały komputer to nie zapomnij o dobrym, markowym zasilaczu, o co było jeszcze do niedawna w lokalnych sklepach ciężko.
|
|
hm... mozna zlozyc dobry komp z markowych czesci ale to kosztuje, mozesz przejsc sie do kafejki Ata.net na sikorskiego 214a a tam taki mily Pan Ci napewno zlozy dobry komp. pozdrawiam
|
|
hm,no to tak jak się spodziewałam:-) ino wsytarczyło tezę udowodnić ad.łomżyńskich sklepów komputerowych:P dziękować :-) "Zdrowy rozsądek to rzecz,której każdy potrzebuje,mało kto posiada, a nikt nie wie,że mu brakuje."
|
|
chyba że trafisz na specjalistę, który zrobi ci to w domku :) ...znam takiego... :D ....ostatnio reanimował laptopa, który objechał kilkanaście serwisów w niemczech i "nic się nie dało zrobic" :D --- PGG
|
|
Polecam Simmtech. Rok temu u nich składałem i wszystko chodzi bez zarzutu. Chociaż niedawno odszedł od nich najlepszy pracownik...
|
|
Ale jakby coś się zepsuło, to gwarantuję, że gwarancja na nic Ci się zda.
|
|
Odpowiedź: w żadnym. Mogę Ci złożyć za piffko :P Oczywiście dla bezpieczeństwa wypiję po złożeniu :D PS. Tommeknet, moja płyta ma wrócić! :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Polecam NORDCOM na Bema 23. Po schodkach nad solarium... Serwis dobry, obsluga też... zrobią konkretną wycenę konkretnego sprzętu dla konkretnego klienta i jego potrzeb. Nie oferują gotowych zestawów (chyba ze OPTIMUSA chcesz) i nie mają cenników podzespołów ale jak powiesz, że chcesz dobry sprzęt to Ci taki zaproponują. Licz się z tym, że DOBRY to niestety również DROŻSZY. Więc jeśli cena będzie wyższa niż w innych sklepach to najpierw się zastanów czy inne sklepy nie dały Ci wyceny na gorszych podzespołach. Pozdrawiam PS: nie kupiłbym kompa poza Łomżą bo: 1. Wozić sprzęt w razie problemów to nie sztuka (on ma stać w domu) 2. Samemu wymontowywać podzespoły można ale mogą uznać to za przyczynę uszkodzenia. 3. Kupując w firmie wiesz, że w razie problemów z producentem to firma będzie się z nim kłóciła. 4. W razie problemów z kompem i zdiagnozowaniem co jest ich przyczyną oddajesz kompa do serwisu sklepu, w którym został dokonany zakup i napewno zapłacisz mniej za usługi niż pierwszy lepszy klient z ulicy. 5. Łomżyńskie firmy nie zakładają plomb więc możesz maszerować z dyskiem do sąsiadów po pliki ;) i masz możliwość samodzielnego dokładania kart rozszerzeń (np karta TV) i nie musisz za to płacić w okresie trwania gwarancji :) Co Wy na to?? Warto przemyśleć.... Pozdrawiam
|
|
jak coś do Experta na broniewskiego , tam zlozysz jakiego chcesz ;-)
|
|
DO EXPERTA NA BRONIEWSKIEGO??/ CHŁOPIE RACZYSZ ŻARTOWAĆ MIAŁEM TAM SKŁADANY I DO DZIŚ NIEMAM ANI KOMPA ANI MONITORA,, WSZEDZIE ALE NIE TAM MÓWIMY O SKLEPIE RÓG BRONIEWSKIEGO I PIŁUSUDSKIEGO PRZY IDEII
|
|
dlaczego ?? u mnie wszystko wporzo ;]
|
|
Ja kupuję porządne części w sklepach internetowych. Taniej niż w "stacjonarnych". Nastepnie składam to wszystko do kupy i ... wszystko chodzi jak w najlepszym szwajcarskim zegarku.
|
|
Nordcom? hahahahahhaha, dobre
|
|
yhyhyhyhy:P apropos nordcomu i spokrewnionych - markac jaką płytkę wisi Ci tommeknet?:P też mam z nim porachunki do wyrówniania;-) Niechaj dyskusja wrze:D może i przez net jest najlepiej,ale chodzi o konkurencyjność usługi i wypłtności na terenie jedynie Łomży.Dziękuję za dotychczasowe odp. "Zdrowy rozsądek to rzecz,której każdy potrzebuje,mało kto posiada, a nikt nie wie,że mu brakuje."
|
|
Ale musisz zrozumieć, że w Łomży nie ma czegoś takiego jak konkurencyjność, bo każdy sklep odwala robotę zamaist postarać się o klienta.
|
|
Kudłata, płyta jest, jak by to powiedzieć, dla dorosłych :D Pajonk to zbok (wydało się) :P -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
markac to mało powiedziane:P Tomek to pedofil:P a konkurencyjność w Łomży polega na tym: kto odwali większa chałę:P "Zdrowy rozsądek to rzecz,której każdy potrzebuje,mało kto posiada, a nikt nie wie,że mu brakuje."
|
|
Ah z igły robicie widły. Mariusz - ta płytka jest Twoja a już nie będę mówił co na niej jest ;] Odnośnie komputera to Kudłata miałaś wziąć mój! Może chce ktoś kupić Athlon XP 1800, 786MB Ram, GForce Ti 4200 128MB VIVO (wejście i wyjście telewizyjne) + zmodyfikowane chłodzenie, Nagrywarka CD-RW 40X, Karta Sieciowa, SB LIVE!, Płyta Główna Abit KX 333 (jakoś tak). Kto da więcej ten bierze ;] A Ty Kudłata to pedagog jesteś! Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
Tomek,już byś mnie nie obrażał:P bo Ci nogi pogryze:P "Zdrowy rozsądek to rzecz,której każdy potrzebuje,mało kto posiada, a nikt nie wie,że mu brakuje."
|
|
Tylko nie mi :P Ej co sie stało wczoraj jak Was szukaliśmy?? :] Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
Ta,tak samo nas szukaliście jak ja nie miałam spuchniętego dziąsła a Monika złamanych 3 palców u lewej nogi:-] i nie na forum z takimi makabrycznymi wieściami:-] chcesz się kłócić to chodź na gygy:P "Zdrowy rozsądek to rzecz,której każdy potrzebuje,mało kto posiada, a nikt nie wie,że mu brakuje."
|
|
Ja proponuję komputery - serwis w starej Mazowieckiej. Właściciel solidny. Ceny nie są wygórowane. Warto bo sama korzystam. A co do Broniewskiego to radzę sprawdzić co macie w kompie przed naprawą np. a co po naprawie. Nawet jak tylko chcecie przeinstalować .
|
|
z czystym sumieniem polecam OPTIMI na wyszyńskiego... szybko ,niedrogo, fachowo... brałem ostatnio laptopa( tu powinny byc małe rozbierznosci cenowe), a jednak zapłaciłem prawie stówke mniej niż w jakimkolwiek innym miejscu, gdzie mi proponowano ten sam sprzęt. Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |