Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
INFOLAN |
Co sądzicie o INFOLANIE? Może czas zmienić politykę dostawcy lekceważącego klientów? Proszę o opinie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: INFOLAN |
oj czas, czas ! Ave
|
|
to nie jest juz infolan tylko introlan :) , a czy ty z infolanem podpisywales umowe czy z introlanem?
|
|
jeszcze z infolanem Dziwne, żadnego aneksu do umowy.... niepoważna fima jak cholera. Jaki pan taki kram !
|
|
infolan siedzi na górce zawadzkiej, introlan na jantarze
|
|
Co do infolanu, to ostatnio słabiutko to wygląda. Transfery spadają jak jabłka jesienią. A jeszcze kilka miesięcy temu było całkiem nieźle.
|
|
ja jak zakładałem to był INFOLAN teraz jest INTROLAN. wcześniej net non-stop się wieszał, teraz zmienili kable i chodzi za***ście dobrze. a jak mam jakieś problemy zaraz przyjeżdża gościu i to załatwia. ale były czasem problemy z netem, którymi się nikt nie zainteresował, ale to kiedyś.
|
|
ja też mam w introlanie i mam kłopot: nie wyświetlają mi się komputery w otoczeniu sieciowym. czy macie tez z tym problem? a co do tego:"a jak mam jakieś problemy zaraz przyjeżdża gościu i to załatwia" to czy za darmo, czy musiałeś coś płacić? p.s. a tak wogóle to taka "cicha" firma, zero kontaktu z klientem, nawet swojej strony nie mają, i swoim abonentom nie dają miejsca na serwerze, żeby mogli swoje strony mieć, ani kont e-mail, w innych tak jest
|
|
jak masz problemy z otoczeniem, to nie wina neta tylko kompa. ja mialem ten sam problem w win98, ale nie wiem nawet jak przeszlo..
|
|
hmm ja mam xp i nie wiem co mam zrobić ?! kto coś o tym wie? help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Żeby dobrze działało otoczenie sieciowe, to musisz mieć skonfigurowane loguj do grupy roboczej INTROLAN. Jeżeli masz wpisaną inną grupę roboczą, to mogą być problemy ,ale nie zawsze.
|
|
jak to sprawdzić lub zrobić??
|
|
Prawym przyciskiem mychy wywołujesz menu podręczne na Mój komputer, wybierasz Właściwości - Nazwa komputera - Zmień - Grupa robocza (wpisz INTROLAN). Jak dalej nie działa dzwoń 2190383 - Introlan.
|
|
nic z tego(dalej to samo) a do nich boję się dzwonić, bo jeszcze powiedzą, ze to wina mojego kompa, albo powiedząże mam trojana, i bedę płacić za nic,
|
|
płacić nie musiałem za naprawę bo zazwyczaj wina leżała po ich stronie. a co do tej grupy roboczej to weź od nowa wpisz wszystkie dane z nową nazwą i zobacz bo ja podon\bnie kiedyś miałem. a jeżeli do niech zadzwonisz to mogą dowalić karę chyba 100 zł za to że są inne dane w grupie roboczej niż na umowie. dziwi mnie właśnie to że na swoich ulotkach które rozrzucają wszędzie tam gdzie zakładają neta są tylko dwa telefony kontaktowe i nic więcej, żadnego adresu do firmy,żadnej strony internetowej nawet nie mają. podejżana firma z deczka.
|
|
Jeżeli używasz zewnętrznego firewalla, to może on być nieprawidłowo skonfigurowany i blokować dostęp do sieci lokalnej. Spróbuj go wyłączyć i wtedy sprawdzić. Jeżeli nie używasz firewalla, to może masz włączoną Zaporę połączenia internetowego w Windows XP. Wyłącz ją i sprawdź wtedy. Jęsli okaże się, że to jeden z tych dwóch powodów, możesz wchodzić na LAN po wyłączeniu zabezpieczeń lub (lepiej) właściwie je skonfigurować. Przy okazji, lepiej używać oddzielnego firewalla, jeśli już chcesz to robić, bo ten wbudowany w XP jest po prostu tragiczny.
|
|
W INFOLANIE ostatnio jakby (odpukać) szybciej :) Ave
|
|
A ja nie rozumiem dlaczego nikt nie odpowiedział na moją ofertę że mogę podłączyć za darmo do internetu drogą radiową.Być może ludzie wolą płacic podejrzanym firmom niż mieć net za free.To nie moja sprawa.Chciałem dobrze.Teraz jak komuś nie będzie działać net drogą radiową który jest płatny gratuluję wyboru.Dla zasady nie podłącze już nikogo.Jeśli 256kbps za free to mało to pewnie macie w swoich radiówkach niezły wypas.Pozdrawiam wszystkich lamusów rbaginsk -allegro.pl sago
|
|
...podawałeś chyba konkretnie jakiś obszar.... pamiętam że coś mi nie pasowało w twojej informacji.... --- Iota Geminorum
|
|
Rzeczywiscie ostatnio INFOLAN przyspieszyl i to wyraznie. Ciekawe na jak dlugo... :P
|
|
Ja jestem bardzo zadowolony z tej sieci wszystko szybko chodzi
|
|
infolan to wiocha popatrzylem jak braciak ma neta w bialymstoku to to nawet nasz infolanik sie nie porownuje a dlaczego? dlatego: 1 - ostatnio siec nam zabieralo, czeste przerwy przez to na allegro nie kupilem okazyjnie procka dranie! :( 2 - wcale taki szybki nie jest to tylko ściema / teraz sie troche poprawilo ale ze 2 - 3 miechy temu to o 20-22 wogole sie nie dalo nic sciagac ani grac w csa taka przymola ze sie zygac chcialo :( 3 - u braciaka w bialym sa zalozone serwery na gierki a abonament jest taki sam a u nas ? nic takiego jako fan csa jestem zbulwersowany :P 4 - zmniejszyli otoczenie sieciowe :/ nie moge teraz sciagac nic od mojego qmpla ktory tez ma neta w infolanie :( ani z nim w csa zagrac :( 5 - po burzy to sie juz w pale nie miesci :/ popalone sieciowki i brak netu od poniedzialku dopiero dzisiaj odzyskalem sygnala takze to sciema co pisza w ulotkach zebym wiedzial ze tak bedzie to bym neta zalozyl w vectrze albo neostradke ta najnowsza bym wzial GG: 7135512
|
|
Introlan po problemach związanuch przez burze znow jest OK.Wszystko dziala jak blyskawica.
|
|
Infolan to dla mnie cwaniacy. Nie odbierają telefonów, komórkowy to nie wiem czy taki istnieje, Każda zgłoszona usterka to nie ich wina: to brak światła to wykopy to jeszcze cos innego. Poza tym mieli podwyżki i nie powiadomili o tym.
|
|
kicha goni kiche w Łomzy dobrego internetu nie żałożycie sobie ...
|
|
Jak nie? TP ma dobrą jakość usług, a awarie zdarzają się raz, dwa razy do roku i nie trwają dłużej niż tydzień (i to już w najgorszym przypadku).
|
|
no oprócz DSLów :P 1mb itd ;]
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |