Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nowe bloki przy ul. Ks. Janusza |
Zwracam się do osób które będą mieszkały w nowych blokach budowanych przy ulicy Ks. Janusza I przy SP nr 9. Może warto stworzyć miejsce w internecie do wspólnych debat na temat naszych mieszkań? Bloki są jak widać na razie w fazie parterowej – dwa i pozostałe dwa chyba jeszcze brak chętnych. Widziałem i śledziłem forum internetowe wspólnot mieszkaniowych na nowych osiedlach warszawskich i wiem, że takie miejsce wymiany opinii pomagało załatwić wiele spraw. Wiemy że ciężko jest się zebrać o konkretnej godzinie wszystkim właścicielom mieszkań, a internet daje taką szansę „spotykania” się w jednym miejscu. Takie forum byłoby miejscem do wymiany zdań na wszelkie tematy przykładowo: związane z zakupem, planowaniem otoczenia bloków (raczej już wniosków do inwestora o zmiany), stanem technicznym budynków, jakością wykonania, odbiorem technicznym, dzielenie się pomysłami na aranżację wnętrz, problemami nowych spółdzielców itd. Może warto już się zastanowić nad kwestią wychodków dla psów, żeby uniknąć „zasłanych” chodników psimi odchodami? Może kogoś interesuje zadaszenie parkingu między blokami – tanim kosztem można postawić taką wiatę na cały parking? Co z kwestią monitoringu przez kamery wobec niezrozumienia władz miasta? A może ktoś z nowych właścicieli ma miejsce na swojej stronie www na umieszczenie takiego forum? Czy SM Perspektywa ma własną witrynę? Może władze spółdzielni stworzą miejsce dla swoich wszystkich członków do dyskusji o bieżących sprawach – nie koniecznie skargach. W końcu taka nowoczesna SM a brak własnej strony www – chyba muszę lepiej poszukać bo niedowierzam?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nowe bloki przy ul. Ks. Janusza |
A czy ktoś z czytający to forum zapisał się na mieszkanie w tych blokach?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |