sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Proszę o pomoc ...

Witam , mam do Państwa pytanie i mam nadzieje , że wasze odpowiedzi pomogą mi rozwikłać mi moje wątpliwości . Dostałam propozycję pracy w jednej z kancelarii prawniczej na stanowisko specjalisty Ds. odszkodowań i chciałabym zapytać czy dużo osób korzysta z tego typu usług , a mianowicie z porad i doświadczenia prawników w celu uzyskania odszkodowania np. za nie wypłacenie przez osoby drugie należności czy to z tytułu pracy czy przykładowo za towar , który został sprzedany lecz kwestia pieniążków nie została uregulowania , po wypadku komunikacyjnym , po utracie bliskiej osoby , oszustwa osób prowadzących sprzedaż na serwisach aukcyjnych , oszczerstwa , pobicia idp . Będę bardzo wdzięczna za odpowiedz . Aha dodam , iż kancelaria nie pobiera w żadnym wypadku opłat w przypadku niewygranej sprawy załatwia wszystkie formalności , dojeżdża do klienta i reprezentuje go przez cały okres trwania procesu . Pozdrawiam

Żyj krzyknęła nadzieja , bez Ciebie nie mogę odparło cicho życie.....

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Proszę o pomoc ...

A jaki masz problem? Skąd to mają forumowicze wiedzieć? W kancelarii zapytaj o statystyki...
Bo to raczej reklamą pachnie, zwłaszcza końcówka.

Brzeczyszczykiewicz !!!!! Nie na takich odpowiedziach mi zależy więc nie dyskutuj . Wybacz ale jest bardzo wiele osób na tym świecie inteligentniejszych od Ciebie , które potrafią odpowiedzieć czy korzystały juz w swoim życiu z usług kancelarii prawniczej po to aby uzyskać odszkodowanie z danego tytułu czy też nie . Jeśli miałabym na celu reklamę to chyba podała bym bystra osobo nazwę firmy . Jeżeli chciałabym usłyszeć wyklepaną na pamięć regułkę jak to pięknie firma działa na rynku to faktycznie zapytała bym w kancelarii o STATYSTYKI . Założyłam ten temat po to by zapytać ( NIE CIEBIE) osób z poza środowiska co sądzą na ten temat i jakie mają doświadczenia w tym kierunku. Pozdrawiam i życzę rozumu.

Nadzieja jest ryzykiem , które trzeba podjąć....

Brzeczyszczykiewicz !!!!! Nie na takich odpowiedziach mi zależy więc nie dyskutuj . Wybacz ale jest bardzo wiele osób na tym świecie inteligentniejszych od Ciebie , które potrafią odpowiedzieć czy korzystały juz w swoim życiu z usług kancelarii prawniczej po to aby uzyskać odszkodowanie z danego tytułu czy też nie . Jeśli miałabym na celu reklamę to chyba podała bym bystra osobo nazwę firmy . Jeżeli chciałabym usłyszeć wyklepaną na pamięć regułkę jak to pięknie firma działa na rynku to faktycznie zapytała bym w kancelarii o STATYSTYKI . Założyłam ten temat po to by zapytać ( NIE CIEBIE) osób z poza środowiska co sądzą na ten temat i jakie mają doświadczenia w tym kierunku. Pozdrawiam i życzę rozumu.

Nadzieja jest ryzykiem , które trzeba podjąć....

no i wydało się buahahaha ;D

Czy ktoś może mi odpowiedzieć poważnie ? Potrzebuję takiej opini ponieważ nie wiem czy mam rozpocząć tą pracę . Sun wydało się co ? że ktoś ma dwa konta śmieszny jesteś .

Moim zdaniem bardzo mało osób korzysta. Brak wiedzy, znajomości tematu itp. to powoduje. Praca, jeśli miałaby być oparta na prowizjach, niewarta zachodu.

Myślę że coś takiego jest w Łomży potrzebne i ma rację bytu !! Nawet tu na tym forum ludzie często pytali i mieli problem ze znależieniem takiej firmy.

Dziękuję za odpowiedz ja dostałam akurat ofertę pracy z wynagrodzeniem podstawa plus prowizja tylko wydaje mi się , że jakby przyszło już do podpisania umowy to pewnie dowiedziałabym się o realizacji ich plany bez którego nie dostanę nawet tej marnej podstawy jak to większość firm robi.

fanka bocianka - troszkę mnie pocieszyłaś chciałabym w to wejść już nie ze względu na zarobi tylko bardziej doświadczenie , pózniej może będzie mi łatwiej dostać lepszą prace w tym zawodzie i wcześniej ukończyć aplikację czy też się łudzę ??????

Wszystko ok, intencje może i szczere, wybacz, tylko nie mogę zajśc w głowę po co to napisałaś i jak to ma się do Twojej niewiedzy:
" (...) Aha dodam , iż kancelaria nie pobiera w żadnym wypadku opłat w przypadku niewygranej sprawy załatwia wszystkie formalności , dojeżdża do klienta i reprezentuje go przez cały okres trwania procesu . Pozdrawiam"

Jeśli to kancelaria prawnicza, weź tę pracę, jeżeli kancelaria odszkodowawcza - odrzuć.

min dlatego:

http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/346064,kancelarie_odszkodowawcze_pobieraja_zawyzone_prowizje.html

W Łomży nie sądzę byś znalazła dużo osób chętnych.

AnitaaaaŁomża z korzystaj z okazji może dzisiaj niewielkie będą z tego pieniążki! Doświadczenie kiedyś zaprocentuje.

Dokładnie;D

jest to typowy naganiacz !biorą od ludzi od 20-do 30 % od kwoty przyznanej !ja nie korzystałem z takich ,,firm,, przy wypadku komunikacyjnym ze skutkiem śmiertelnym sam załatwiałem formalności choć firmy te były strasznie namolne !...no ale cóż za złożenie papierków można zarobić około 15-30 tys zł więc się nie ma co dziwić !

Prawnicy to banda oszustów i złodziei.

Protagoras! .... i pijaków ! a każdy pijak to złodziej!

JPrawników na duży procent

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org