Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
orliki ????? |
do władz miasta mam pytanie . dlaczego za rządów obecnego prezydenta oraz dyrektora sławnej firmy MOSiR zlikwidowano grupy dziecięce do lat 8 ? dlaczego odmówiono płacenia pieniędzy trenerom ?? podobno to projekt ogólnopolski ??? wczesniejsze władze były w stanie pomagać i utrzymywać ten projekt .. pan Czerniawski podobno sprzyja sportowcom i szukaniu młodych talentów ?? tylko dlaczego za jego panowania dzieją się takie cuda ??? w całej Polsce robione jest wszystko aby dzieciom zorganizować czas wolny .. ciekaw jestem co na to Łomża ????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: orliki ????? |
dzieckiem nie jestem a z orlikow korzystam bo mnie sie podoba i widze tam sporo dzieciakow... powinno ruszyc cos na wzor MLPN tylko dla junioro do 12 lat i juniorow starszych do 15 lat .... pikna sprawa by byla a dzieciaki sie znajda i rodzice sami posla dzieciaki - teraz jest cieplo wiec trzeba cos zainicjowac :D
|
|
i masz nadzieje, że władze siedzą i tu sobie czytają twoje żale ?
|
|
MLPN też zainicjowali prywatni ludzie MOSIR sie tylko podłączył...Sami z siebie raczej nie byli skłonni do organizacji takiej imprezy.
|
|
Nie wszystko na raz i nie na hura, projekt MLPN nie jest ot tak sobie z rękawa wyjętym i bez jak to niektórzy rozpisują znienawidzonego MOSiR -u pewnie trzeba by było jeszcze dłuuugo poczekać na takie cuś o ile by w ogóle powstało. Jak by nie było to dzięki tak znienawidzonemu MOSiR w MLPN gra prawie 400 ludzi co weekend, do tego powstała MLK (Miejska Liga Koszykówki) i będzie więcej tego typu przedsięwzięć gdyż w mieście jest na to zapotrzebowanie. Niestety jak życie po raz kolejny pokazuje łatwiej jest krytykować niż samemu spróbować. Co do organizacji gry w piłkę to zdaje się że nauczyciel z mechaniaka pan Nadolny chyba organizuje ligę dla dzieciaków. Wszystkich chętnych zapraszamy w każdy weekend na boisko przy ul Katyńskiej ( nie daleko "Ambroziaka" ) z rodzinami do spędzania chwili ze sportem w rodzinnej atmosferze zabawy i wypoczynku przy odrobinie rywalizacji. do gzig - jak widać jesteś zupełnie nie zorientowany co w tej Łomży się dzieje...
|
|
do lancelot -- jak widać nie masz pojecia o czym piszesz .. jestem jednym z rodziców dzieci , ktore do ostatniego wtorku brały udział w zajeciach Akademi Orlika Łomża pod patronatem Ministerstwa Sportu i Turystyki , które to gwarantowało bezpłatnie boisko dzieciom ( i tak jest ) . jedynym obowiązkiem miasta było wypłacenie trenerom wynagrodzenia i ten obowiązek spoczywał na firmie MOSiR . ostatnia władza to kontrolowała i nadzorowała, a obecna ma to gdzieś !? taka jest prawda , a to ze pracujesz w MOSiR --- no to cóż .... ------------------polecam---------http://aolomza.terazwww.pl/
|
|
Popieram zdanie gzig jak można doprowadzić do takiego zaniedbania. Panie I LOVE ŁOMŻA a może to też wina wcześniejszych władz ??? Syn mojego znajomego brał udział w tych treningach widziałem jak Mu się to pododa jak cieszy Go gra i odlicza dni do kolejnego orlika. Co teraz powiedzieć takiemu dziecku ?? Że mieszka w mieście gdzie władze mają w dupie sport ?!?!?!?! Jeszcze coś dla miłośników MOSiR Ten twór ma pod opieką stadion oraz dwie pływalnie i czy ktoś może mi wyjaśnić czemu nie można było zrobić jednakowych systemów dzięki którym można by było wchodzić na te obiekty okazując jeden karnet ??? AZAZEL
|
|
Cała prawda o MOSIR Łomża Chciałbym wszystkim uświadomić jak działa cała jednostka budżetowa MOSIR. Zacznijmy od „gwoździa programu” jakim jest dyrektor tejże firmy. Jest to osoba nie mająca uprawnień do zarządzania taką firmą. Jednym z wymogów bycia dyrektorem, jest posiadanie wykształcenia wyższego( patrz http://www.lomza.pl/bip//index.php?wiad=6496 ). Pan S. nie zdobył tytułu magistra i od 2006 roku nie może posługiwać się takimi informacjami, że takie wykształcenie posiada. Kolejnym dowodem o braku studiów jest pieczątka:Brak MGR przed nazwiskiem. Następną osobą jest kierownik dwóch basenów. Osoba, która z zawodu jest elektrykiem a z zamiłowania ratownikiem, moim skromnym zdaniem nie powinna pełnić funkcji dwóch nowych basenów. Z tego co słyszałem, przeprowadzono aż trzy konkursy na to stanowisko tylko po to aby „ pozbyć” się konkurencji i wybrać obecnego kierownika. Pan pracujący (oficjalnie) na stanowisku - Specjalista ds. koordynacji usług- nie oficjalnie jest tam kierownikiem działu organizacji imprez. Co gorsza jest to też osoba nadal bez wykształcenia (student) i prawa ręka dyrektora. Główny plan codziennej pracy: od 8:00 do 10:00 pić kawę, palić papierosy u dyrektora w gabinecie a interesanci niech czekają na swoją kolej. Na koniec chciałbym poinformować, że głównym mottem dyrektora jest „FIRMA MUSI ZARABIAĆ”. Może ja się nie znam ale ta firma jest jednostką budżetową a nie prywatną. Utrzymuje ją urząd miasta i powinna ona dbać o mieszkańców miasta a nie na nich zarabiać. Takie problemy jak: nie wypłacanie pieniędzy pracownikom, wykorzystywanie ich, źle napisane umowy, problem z wynajęciem stadionu/boiska/orlika to chleb powszedni. Dla czego jeszcze nie ma grot solnych itp. na nowym basenie??? Bo „firma musi zarobić”. Szukają naiwniaka, który im dużo zapłaci.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |